About

Friday, March 1, 2013

.: CeRita baB makaN :.

As salam..
 
salam Jumaat yang mulia..
haih...nampak gaya tak sempat habiskan jugak cerita bab CCM ke Bukit Merah by this week..
almaklum, kami ni suka benooor la snap gambar
banyak giler gambar disnap..
 
masa cuti sepanjang 8 hari tu ja, total gambar diambil nak cecah 1000pcs...
bayangkan.. ngee..
hantu menyenap betul =P
 
apapun layan jer, dah hobinya gitu..hehe~
 
kenangan untuk masa depan..
snap2x sambil bercerita sikit2x disini..
 
cerita bab makan di Bukit Merah..
siang makan kat food court area dalam tu..
malam.. kami keluar makan kt kawasan berhampiran..
memang waktu malam, banyak kedai makan bukak..
time mama pergi cuti umum kan.. CNY, so memang terrrsangatlah ramainyee orang..
berenti jugak kat salah satu kedai makan..
tak jauh, elok keluar dari simpang masuk bukit merah tu, dah berderet kedai makannye..
 
masa ambil order tu, orang kedai siap cakap..
mungkin lambat sikit ni, ramai pelanggan..
tapi kami okkan jerlah, takde choice..
semua kedai nampak full orang..
 
apapun tak lama sangat menunggu, order kami
Nasi Putih - Tomyam Campur - Telur Bungkus - Daging masak Merah - Sayur Kailan Ikan Masin
Alhamdulillah kenyang..
tapi lama tak lama pun..
si adik sampai terlena dah la jugak
sebab si adik memang dah penat sangat..
sian...
 
ini elok je balik dari Ecopark.. rest jap.. sementara menanti malam..


air sampai dulu...makanan tak sempat snap, sbb dah lapo... ^_^

sementara menunggu, anak2 layan upinipin kt youtube..huu~


balik..semua pengsan..
malamnya ada concert kat dataran bukit merah tu..
si abah je keluar tengok..
mama layan landing sama anak2x..
 
esok pagi..
breakfast disediakan..
ikutkan untuk 2 orang sahaja..
tapi time kami pergi, adalah orang terawal..
mereka tak cek pun, masuk je makan..
so, arif pun makan sesedap rasa la..
banyak pulak tu makanan..
makan sampai kenyang.. bekal sampai tengahari kan..
nanti nak check out dah..hehe~
 
snap2x depan bilik kami @Bukit merah laketown Hotel..

dah sampai dewan makan..
(sbb time CNY, so dia buat Breakfast kat dewan..selalu tempat lain, katanya sebab ramai orang..)
kami orang kedua terawal.. anak2 memang jenis bangun awal.. 730 dah keluar dah kami..hehe~
snap2 pakai HP je..mls nak usung camera..
dah sudah tu, jalan2 tepi tasik jap..
hidup udara pagi, best..time ni sunyi pulak tu..
tak ada orang sangat..

dah tu je nak stori...
 
bab makan kt sini..ok la..
tak susah, dan tak mahal...
 
.. next.. part main air..yeaaa ! ^_^

7 comments:

Nad MamaZN said...

Kak, nmpk slim pakai baju ijau tu ;)

eima said...

alas meja ngan kerusi yg sama waktu kitorg penah mkn ari tu .. hihi
kedai tu mmg lembab dan hantar nk seklai semua ...tak sedap pun ..klu CKT sedap la side order ... sate pun sedap kat ctu

eB said...

nanti eB nk gi eB roger eina yer :)

~Siti Hajar~ said...

Km klu tempah hotel booking siap2 untuk anak2 skli utk bfast, pnh jd ms km menginap di penang, anak2 dorg xkasi msk utk b/fast sbb percuma 2 aje, hbs tu xkan anak2 nk tinggal kat luar & mak pak sedap je mkn kt dlm, dah tu bila km nk byr utk anak2 dia kata dah full, sedih tp pengalaman tuh...huhu

Arif sure btl la tu sampai ajak masuk skli lg...

haslina said...

seronoknyaaaaaaaa makan angin kan eina.

kita nie tunggu baby besar sikit nanti baru leh jalan2.

Nafira usof said...

syoknyeee!
teringin nak gi sana jugak~

Ibu Lala said...

Murah ek mknn kat sana.