About

Tuesday, February 26, 2013

.: kiSahnya PengiNapan di Bukit Merah LakeTown Hotel :.

As salam..

masih lagi kisahnya percutian di Bukit Merah Lake Town..
(untuk kenangan diri sendiri dan keluarga..semuanya harus ada di SINI..my dearest blog ^_^)

..sambungan dari n3 semalam..

sebelum tu, snap pic..dalam perjalanan balik dari Jeti sekembalinya dari Pulau Orang Utan..


si anak-anak teruja nampak duck banyak-banyak dalam tasik.. layan la tengok kejap.. itu yang snap..
..sambung...

sementara menunggu 20 minit tu..
si abah meronda saja-saja nak tengok bilik..dah dapat tau no. biliknya..cuma kunci belum kasi..

sekembalinya si abah, dia bagitau..
pekerja bukan tengah kemas bilik
tapi tengah lunch beramai-ramai kat bilik kami tu..
fuuuh..berangin la kejap..

apapun mama cukupkan jugak 20 minit menunggu..
pergi tanya di kaunter semula..
then, receptionist buat panggilan telefon..
bila letak katanya Bilik still belum ready..kena tunggu lagi..

si abah terus je cakap..
diorang tengah makan, macamana bilik nak siap..
geram jugak si mama..
si hakeem dah mula merengek kerimasan..

mama pun dah tarik muka..
bagitau je terus terang, kami sampai dari KL sini dari jam 11 lebih lagi..
takkan nak tunggu lagi, tadi dah menunggu 20 minit..

apapun masih dengan nada sopan la..
mama memang tak reti nak marah orang..
sabar jerlah..

tak sampai berapa minit
diorang panggil semula, katanya..akak dah boleh check in..
tapi nampak gaya macam terdesak je tu..

apapun lega dah dapat kunci, time tu dah 330pm dah pun..
si abah sedikit confius, haih kejap pulak..siap ke bilik tu..
tadi nampak macam baru je diorang nak mula makan..

dah sampai atas..keadaannya..


bilik still belum ready maa..
terkalut-kalut pekerja tu berkemas, nampak kami sampai tu..
menunggu lagi kami kat atas..
herm... tak apalah..pengalaman..sabar...

pekerja tu pun ada mintak maaf, katanya diorang berenti rehat makan sekejap..
hari tu full, semua bilik nak kena kemas..
herm.. dengar jerlah.......

masuk je bilik...
ingat si adik penat nak landing ke apa..
sekali...dia dok pi tawaf sana sinun..
haih jakun ke kamu dik.. =P

hehe..
budak-budak..dapat lepas bebas camtu, main je ingat..
lupa sudah kepenatan tadi..huu~

preview sikit.. ^_^
bilik..?
ok la..selesa je.. mama ambil double single..
so si abah tidur atas, si abang arif tidur bawah..
mama dan akeem di katil queen..

si adik, port pertama, main telefon.. lepas pada tu, terus si abah sorok bawah meja..berapa kali dia cabutkan wayar tu..ngee.. main pen dan kertas~
mula ingat dah lewat nak terjah ke Ecopark..sebab AnimalShow last jam 430pm..
dan ingatkan anak-anak nak tidur ke apa..
sekali..tengok dua2x pun cergas, terus la mama cergaskan diri ..
mandi express dan siap2x ..sempat kot tengok Animalshow tu..

adik isi 'minyak' dulu..itu yang penting ^_^
then, get ready to go..
dah menghampiri 430pm pun..
jalan kaki ke EcoPark pun jauh jugak..
tapi redah jerlah...

adik yang 'happy go lucky'.. ^_^
..next.. n3 di EcoPark AnimalShow.. ^_^

p/s wah..wah.. berepisod2x ye cerita CCM ni, heheh.. saja la..nak abadikan, mak2x sedara +sepupu budak-budak ni nak baca ni...hehe~

13 comments:

mummy_ayu said...

lamanya kena tunggu..sian kat budak2...sabar je la..

eima said...

kat suria ke ni ...
pukul brape dpt check in ??

ct rahani said...

alahai jenuh jugak nk menunggu.. dgn anak2 kecik lg.. leh bayangkan kak..
sonoknya cuti2kan kak.. x penah lg ke sini.. kena masukkan dalam list cuti2 malaysia nih.. hehe..

amy said...

Huii sabo je la has..tp manusia kan consider je la..sian jugakla kat dorang tp tu la sepatutnya tak bolehla mcm tu kan...apapun menarik tempat ni has :)

::NureeN:: said...

aik, depa x dak pantry ka nk mkn
pasai pa plak mkn dlm bilik tue...
haiii nureen plak naik geram
yerr la kita penant2 drg senang2 lepak mkn...

~Siti Hajar~ said...

Sy klu ke bkt merah ni blk hr je dekat kan, jd xde pengalaman bermalam di situ, tp neighbour ada apartment utk disewa kat sana, dia siap offer klu nk tidur sana RM100 je smlm...hehe...tp hati xterbuka nk bermlm kat sana sbb dekat sgt kot...huhu

Budak2 mmg gitu eina, klu bwk jln2 xtido pun xpe, aktif je...teruja kot..

mummY daniSha said...

dah pergi sini...memang best huuu

Nafira usof said...

boleh komplen tuh.. hehehe

syoknye gi bercuti..:)

Nad MamaZN said...

Hangin gak tu kalu kene kat saya huhu

mamalieyna said...

Eima: dkt hotel bkt merh laketown, not suria.. 330 dpt kunci, smpai blk, menunggu lg, ada la 10mnt lg menunggu siap kemas..huu

Imah Dinor said...

nasib baik dua2 cool klu ayah din ni xtau apa dah kena hamun...teringat nasa ada abg mirul n kakak ain jer g b mlm kat resort melaka mmg best sesekali bmlm d luarkn...

Sidratul Muntaha said...

mmg sgt2 tak best klu mkn dlm bilik guest kan!?
mkn la kat luar ke ape..
miss communication jugak receptionist tu dgn depa
*budak2 klu dpt tepon..main sokmo.aku pun klu berjln2..rajin la cabut wayar tu

azman5725 said...

saya cadangkan lps ni kalau nak bercuti di bukit merah better ambil penginapan di suria apartment. di situ lebih selesa kerana disediakan swimming pool, wifi, mini panggung, arcade games, sauna dan mcm2 lagi.
harga juga lebih murah jika menyewa dgn owner. jika berminat utk menyewa boleh layari www.bmlr.net