About

Thursday, February 14, 2013

.: ke PusaT SainS neGara (PSN) :.

As salam..

hari minggu yang lalu-lalu..
mula-mula keluar rumah cadangnya hendak pergi ke shoping mall beli barang ..
sudahnya.. si abah ajak pergi ke PSN pulak dah..

kalau tau awal, dah usung camera DSLR ku..huu~
apa nak dikata, layankan je snap2 guna camera compact.. nasib sedia ada dalam beg..
rasa rugi kalau pergi tempat2 macam tu, tak abadikan kenangan dengan bergambar..hee~

kali pertama buat si adik
dan kali kedua buat si abang arif, mama dan abah
pergi first dulu ada Dinosour ..kali ni tak ada dah la..

apapun best dan menarik melawat ke sana..
Tiket dewasa RM10 .. (ada jugak RM20, mama tak ingat RM20 untuk tembus ke kawasan mana lagi..si abah yang beli tiket..huu)
Kanak-kanak.. alamak lupa nak tanya si abah kena bayar idak..
nanti update semula..hee~

keluar rumah hari tu..jam 1030pagi..balik sampai rumah semula jam 1030malam..
aiyak...ntah apa2 ajelah jadual berjalan kali ni..
penat si anak2x..huu~

destinasi pertama... ke ofis si abah dulu..
kejap je singgah...
kedua : ke PSN.. then : ke UPM Serdang (urusan si abah)..kemudian : ke Giant Sri Kembangan (mencari Swimming suite si arif) , pergi pulak ke : Jusco IOI Mall (misi mencari diteruskan).. pastu singgah makan malam kt area Puncak Jalil... sampai rumah semula.. 1030malam..wooo... balik ...fengsan =P

layan gambar jerlah..............
ke ofis si abah...anak2 mengikut, mama duk tunggu dalam kereta je, malas.. =P


Destinasi kedua.. PSN...
dah sampai......... ^_^


adoooi tak tinggai budak adik ni, soother dia..haih !

serba merah...huwaaa.. =P

tunggu abah beli tiket.. tengok fish kt depan ni dulu..

see.. ikan atas kepala..best...hehe~


adik takut bila dekatkan dia pada ikan besar atas kepala tu..hehe..tau takut jugak ye kamu.. =P


abang arif teruja, sebab dia dah besar kan, dulu datang masa dia kecik skeet, takut jugak..



boleh kenal jenis-jenis ikan, melalui skrin depan akuarium tu, boleh touch lagi.. ^_^

masuk dalam jom....... ^_^


KLCC.. cahaya terpancar bila kita gunakan tenaga kita, menekan pedal yang disediakan..dunia sains..

adik juga ingin mencuba ^_^




stop sini dulu..
tak larat nak membebel..
pergi sendiri la..baru tahu..best tau..
aura bercerita makin kurang sekarang ni..ngee~

apapun ada sambungan untuk n3 ni..petang karang la eh.. ^_^

...to be continue.......

5 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..1 day nak ajak jugak Qis p sini..In Sha ALLAH..

Nad MamaZN said...

Jauh perjalanannya tu :)

eima said...

penat ngan bosan gile dlm tu ... hehehe tatau nape ...buak2 br nk xplore suka kot ...ai ni mak2 ni kureng la... tp fahim kate tak besh sbb die penat ...

Ibu Lala said...

hamboi hamboi..si adik tu tak lekang dengan puting ye...

Imah Dinor said...

pergi lg...xpa bwk hakeem plak...