About

Thursday, February 7, 2013

.: ke The MiNes seTeLah seKian Lama :.

As salam..

rumah dekat bukit jalil je..
nak kata jauh tak la... dekat sangat..
tapi taktau lah kenapa, selama hampir 3 tahun duduk bukit jalil
baru ni terbuka hati nak jejakkan kaki ke the mines tu...hee~

padahal dulu, waktu belajar (uKM)..
selalu jugak terjah the mines ni.. naik komuter ^_^

pergi di hari cuti Maulidur Rasul lalu..
saja saja jalan jalan..cuci mata..... ^_^
serius cuci mata je pun, tak beli apa sangat......
anak-anak suka la, dapat tengok bot dan fish dalam tuu...
teruja si abang, sampai takmau gerak bila diajak pergi makan dulu..herm..

nice view... ^_^


jarang sekali ambil gambar di shoping mall... tapi hari tu, kebetulan mengusung aje camera, snap2 jerlah =P


budak kecik tu, pau biskut sorang warga emas cina, kebetulan couple warga emas tengah duduk di kerusi, makan biskut..si adik yang kebetulan nampak terus menonong pergi.. si warga emas, terus kasi 1 bungkus biskut yang belum bukak..huu~ segan nak ambil, segan jugak nak menolak... ambil jerlah..sambil ucap 'thanks'..huu~ adik niii... buat malu jer..haih! dia memang pantang nampak makanan =P
Setelah penat berjalan jalan..
singgah makan pulak..
terjah Chicken Rice Shop jer..

the minumans...

amboi dik..sedapnye sedut milo ais.. =P

muka lapo..ngee~

terbaeeek la dik...hehe~


menu si abah ~

abah lagi..

menu si mama, tak lalu nak makan nasi..layan je mee kari ni..

abang arif punya.. yummy~
adik kongsi kongsi dengan abang jerlah.. ^_^

selesai makan, sambung jalan saja saja..
then singgah Giant kt bawah tu..
then balikkkkkkkkkkkk...
ups.. sempat lagi layan fish atas permintaan anak..
fish beso-beso.. macam kt taman bukit jalil pulak..
sesuka hati je, orang baling roti kasi ikan makan..




sekian..... next time boleh datang lagi..
pergi hari tu, jauh jugak menapak..cuti umum kan..
parking kat bangunan sebelah..
jauhnyeeeeeeeee berjalan..pheww..

p/s next time, boleh terjah lagi..anak2 suka sbb ada fish.. boat~

14 comments:

♥cikmOt♥ said...

sekrang the mines makin maju kan setelah di upgrade...yang paling best lampu kat parking tu...senang nak cari mana parking yang kosong...

Nens Collection said...

mmg besor2 kan kak ikan kt citu..nens br g 2 kali..rasa2 ade ikan keli afrika gituu..mmg betul2 besar..gewamm nk pancing..hoho

::NureeN:: said...

lama x pegi mines, nmpk mcm ada perubahan la...
kami pon baru jek mkn chicken rice shop.. tp n3 mgu dpn baru kuaq hehee

Nad MamaZN said...

Pasni arif ajak abh n mama naik bot plak ek, heeeh

eT said...

haha...lawak la adik..peramah org nya...

eima said...

CM tu bukan dah lama dah ke ... aku rasa 5-6 tahun lepas je mmg dah ade ... hehehe

aku tak suka pi mines tatau nape ...sbb besar sgt kot ... pening

~~*Lady Salwa*~~ said...

Suka jugak pi mines sekarang... parking kat KTM punya parking tu... pastu nek bot pergi the mines... best... anak2 memang seronok la dapat nek bot... Dewasa RM3 je.. kanak2 kalo tak silap 1.50 ke 1.00... lupa lak... hehe

Imah Dinor said...

cam best jer..nnt nak ajak ayah pergi jugak lah...

Nafira usof said...

zura pon dah lama x terjah the mines nih.. tak hingat dah tahun bila last gi sana..

kalo bawa anak2 memang sonok lah.. melekat jer kat pagar tengok ikan~

~Siti Hajar~ said...

Wajah Hakeem btl2 mengingatkan sy pd Danish ms masih baby dl, ada iras2 la eina, chinese look gitu, rambut pun sepatern...hehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoknye...tak pernah sampai sini lagi..
Sedap² tengok maknan tu semua..yummeh..^^

Masya said...

lama tak pg.. huhuhuhu... suami pulak x tahu jalan.. dia kata takut sesat barat kang...

LYAfrina said...

bestnyer mkn..

lya pon dh lama sgt tak ke sini..last msa umur 13 thn kot.. haha,,bapok lama kan

wan nurul hezrina abd halim said...

lama dah tak ke mines=)