About

Thursday, February 28, 2013

.: EcoPark : Chairlift or Skycycle :.

As salam..

sambung......
keluar je dari pintu utama Ecopark..
terus melalui jalan keluar menuju ke Chairlift..
pilihan samada nak naik Chairlift ataupun Skycycle..
Skycycle memang tolak terus la..sebabnya siapa la daya nak mengayuh kan..
dengan budak kecik dua orang tu..

so, menuju la kami ke Chairlift..
cuma perlu duduk dan ianya akan berjalan..mudah!

pemandangan dari laluan nak ke chairlift..keluar dari ecopark..rumah penginapan atas air..macam best je kan.. harga pun best sket tu..hehe~
adik akeem tak boleh naik la..baby lagi..
abang arif... sure la dia gayat..
sudahnya.. siapa-siapa pun tak naik..alooor..rugi loor..

tak apalah, beli pakej kan..
tak rugi mana pun..cuma rugi sebab tak dapat mencuba jerlah..huu~
kalau naik ni single je RM7/orang dewasa


sebab tak naik tu.. kita jalan-jalan ambil angin kat tasik jerlah..
akeem berjalan keluar..suka dia..



mak je maintain senyum..anak-anak dah malas, penat berjalan..
si abang arif, ikut dia, nak masuk balik tu..
nak tengok animal lagi..haih..
tak bosan ke kamu.. binatang yang sama jer..
hee... anak-anak.. 
teruja dia lain macam..hehe..

sempat aje.. 3 of us.. in blue.. ^_^

sedikit gelap gambar ni..

adik nak buat hal dia la tu..mengutip aje kerjanya..haih!

sampai sini tak boleh lepas bebas si adik tu..seriau..weee...

cantik pemandangan rumah penginapan atas air  tu ^_^..tapi kalau ada anak kecik yang aktif, seriau jugak..
sudah cukup-cukup la tu kan posing..
tak posing mana pun..
ambil gambar buat syarat jer.. ^_^

sesudah tu, terus beredar..balik ke bilik..
misi malam nanti.. keluar cari makan kat luar pulak..


jamu mata sesambil berjalan.. esoknya baru beli apa-apa..

okeh.. habis cerita aktiviti di hari pertama...
penat tapi puas hati...

next..sambung cerita aktiviti malamnya pulak..hee~

sekian~

2 comments:

Imah Dinor said...

byk toi cerciter kn...rajin mama ni....nnt ayip dah besar mst suka suma mama update kn..

Ibu Lala said...

Bukit merah tu kpg saya. Tp x pernh sampai ecopark ni. Sll pg mandi je..