About

Monday, February 25, 2013

.: Bukit Merah : Naik Bot & Jelajah Orang Utan Island :.

As salam..

sambungan cerita CCM ke Bukit Merah .. perjalanan dimulakan..
naik bot best.. kena angin laut ~
arif, experience kedua untuk dia, first dulu naik feri kat Penang..
adik.. seriau lah mama, dia kan berani sangat...
tapi ok jugak la, masa ni dia feeling sleepy2x sket..
tak la aktif sangat..legaa..





senyum je si abang
tak sabar sebenarnya tu, nak tengok orang utan.. ^_^


adik... kamu ni kan... seriau lah mama..
kena pegang kuat-kuat..
dia ni bukan boleh harap..
berani mati punya orang..ngeee..

pemandangan yang saujana mata memandang ^_^
sudah sampai..tak lama pun naik bot..
ada kot dalam 5minit ++

sesampainya kami di situ..
di sambut ooleh seorang juru cakap ni..
putih melepak muka, macam anak patung =P (sempat lagi tu..ngee)


diterangkan serba sedikit perihal Orang Utan di situ..
kemudian di bawa nya kami ke lokasi Orang Utan..

ada orang utan tengah mandi kat tasik tu, lupa pulak nak zoom..


diberi penerangan setiap perhentian..
malas nak ambil gambar orang utan banyak..
nampak semuanya pun serupa..hee..

abah jerlah interframe, mama malas dah... panas.. hangat !

dua beranak ni orang utan ni.. ^_^..comel jer..hehe~

kusyuk adik abang tu....
setelah selesai jalan-jalan kat dalam 'sangkar' a.k.a rumah orang utan..
kami keluar, di bawa ke bahagian Nurserynya pulak..

dulu, masa mama datang tahun 2006, ada baby orang utan..
dapatlah tengok orang utan berdiapers..
dah cerita kat abang arif..datang sini dapat tengok baby orang utan berdiapers..
sekali .. tak ada la pulak kali ni..
tercari-cari jugak dia..
kesian....


dapat tengok orang utan duduk buai pun jadila...
yang ini orang utan kecik jugak lagi ni..

comel sangat !
dah penat-penat dan panas-panas tu
masuk sekejap kat bilik tayangan, merasa sejuk aircond sket..
sementara tunggu bot sampai..
sempat si adik posing dengan seorang visitor dari Negara Arab..
adik kan peramah.. suka orang nak bergambar..
dia pulak memang jenis tak heran orang..
dengan siapa2 pun dia nak ..

get ready to balik... ^_^


dah sampai pun..

nak tunggu jam 3pm untuk check in lambat lagi..
masa tu, baru pukul 1 lebih rasanya..
makan dulu dekat food court dalam area situ..

lepak-lepak..makan minum.. kasi ngam-ngam dekat jam 3 petang untuk check in..
cukup time, kami ke Hotel..

kisahnya... Bilik belum ready la pulak..
disuruhnya tunggu lagi, dalam 15-20 minit..

panas......... hati....
dah la anak kecik dah kepenatan sangat..
apapun sabar jer..
public holiday kan hari tu...ramai orang..

next sambung n3, dapat ke kunci bilik 20 minit berikutnya?..huu~

8 comments:

ADEEYA said...

Seronoknya lahh jalan jalan. Hehe :D

~aYu~ said...

time pegi bukit merah ni cuma kat luar2 jela. tak masuk dalam pun..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoknya...tak pernah lagi sampai sana...nampak teruja & happy adik & abg dpt tengok orang utan...

lama juga check in ya..ntah2 tak dpt lagi kunci dlm masa 20minit tu kan...memang boleh panaslah dibuatnya...

Imah Dinor said...

bestnya dpt cuti2 malaysia...xpenah smp lg pulau orang utan ni...

ieda immi said...

dulu akak kesini baru je buka tmpt org utan nie .. x dpt masuk sampai ke dalam punn ..

skrg dah semakin manarik ;)

mummy_ayu said...

Ian & Iris paling seronok bab naik bot nie....Ayu risau Iris takut, rupanya tak takut langsung ..siap ajak lagi ...

RiEda96 said...

ahaha.. lawak bila mamalieyna kata, tak snap banyak pic orang hutan sbb nampak sama ja.. ahaha.. rasa lucu lak.. ye la kan, betol la tu..

Sidratul Muntaha said...

kat sini la ade blogegr pernh buat lawak..
sape yg kena kurung nih?!
ehehehe