Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Tuesday, February 26, 2013

.: Bukit Merah : EcoPark Animal Show :.

As salam..

..sambung dari n3 pagi tadi..
ke EcoPark Animal Show..masuk ke situ dah lebih 430pm..
katanya show dah mula..
terus le menjejak ke sana..
jauh le pulak tempat show nye.. tinggi pulak tu.. bertangga-tangga..


show dah mula pun.. tapi baru jerlah bermula kiranya..
sampai tu, show burung Nuri..
bijak matematik.. bijak main bola..
bijak main bowling ^_^

bijak mencari barang tersembunyi..bijak mencari jawapan matematik ^_^
tempat duduk dah full.. tengok dari kejauhan jerlah..
si adik mengantuk... tapi ok jer..
si abang teruja, siap tepuk2 tangan bila burung tu berjaya selesaikan sesuatu..



kemudian keluar binatang ni..memerang rasanya ni..
kutip sampah.. bijak menjaga kebersihan alam sekitar ^_^


lepas tu, brother bermain ular ni keluar..
seram mak nak tengok lebih2x.. geli pun yee..
show dia lama jugak...kagum tengok dia bermain dengan ular..!
siap main cium2x.. masuk mulut lagi..haih..


selesai show...


kemudian dibuka untuk sesi berfoto pada yang berminat..
RM 1 untuk 1 binatang.. ^_^

tak nampak yang menghala ke ular besooo kuning tu..geli...
ramai yang ambil turn untuk bergambar dengan burung Nuri..

si abang bila diajak, tak mahunye dia..
sanggup duduk sorang-sorang kat atas..
kami turun ler bawah bergambar.. bila lagi..hee~

RM2 untuk ini.. ^_^


akeem tak lepas pandang dengan burung tu..
si burung pulak.. bisingnya..Yaaa Amatt... bingit telinga...
sampai berkerut kening akeem..
si burung berminat betul dengan akeem, macam gaya ajak bersembang dah tu..hee~

jadilaah untuk kenangan ^_^.. sayangnya tak ada si abang arif.. huu~
selesai di sana... show ambil masa 1/2 jam sahaja..


ok, kita terjah ecopark yee lepas ni.. tengok binatang-binatang yang ada di sini..
walaupun dah pergi zoo..
tapi takkan pernah jemu tengok pelbagai jenis binatang ni..

tambah-tambah si abang arif tu..
sukaaa sangat la dia..
layannnnnnn...

eh..sambung next n3 lah..hehe~

6 comments:

imaniiwani said...

Suka baca cerita mamalieyna..salam kenal jemput ke blog ummi http://imaniiwani-myprincess.blogspot.com..:)

mummy_ayu said...

hari tu Ayu gie eco park nie..tengah jalan2..hujan plak..sangkut la..and takde animal show pun... kena gie lagi tu..

Nad MamaZN said...

Takut burung bertenggek kt bahu huhu

Imah Dinor said...

byk jugak tmpt menarik kat sana ye...

rohayu osman said...

ala.. tak geli ke ade burung kat bahu tue... comel.. tapi lau ayu mmg ayu yg lari dulu...

Sidratul Muntaha said...

memula dulu aqil pun tkut dgn animal
lps dah sekolah n pergi field trip animal
dah bernai dah
la ni
klu nmpk menatang
seme nk tego
letih aii!!

Related Posts with Thumbnails