About

Tuesday, February 5, 2013

.: aLternaTif meNgemas Mainan :.

As salam..

hari minggu... hari untuk mengemas rumah..
serabut bila mainan disimpan di banyak bekas..
anak cuma dua, tapi mainan..huh... selepas ditapis-tapis..masih banyak jadinya..
rimas bila tengok seolah tak terurus semua mainan tu..

si abang memang suka mengumpul mainan..
sejak dah pandai meminta dan memilih sendiri ni..
dulu, makpak yang sibuk nak belikan tanpa meminta..
sekarang........nah.... sendiri request, tak penuhi..mau muncung panjang berjela..

tapiiiiiiiiiiii... berpada la jugak..tengok keadaan dan harga. ^_^
si adik... menumpang aje...
belum pandai meminta lagi..apa abang nak, adik tumpang main aje..

alternatif... masa jalan-jalan ke Jusco IOI Mall..minggu ntah bila..lupa..
terus beli clear box yang besar gini..boleh simpan semuanya jadi 1 bekas
nampak lebih kemas di 1 tempat..
tapi.......... masih tak muat...tapi ok la ni kan... 
amboi, seriusnye bang.. =P

tak kasi adik usik..haih~

adik dikasi main senapang je..hu..jadilah adik ye..

muncung jugak, tak puas hati ye dik.. ^_^

Sekian~ ^_^

15 comments:

Nad MamaZN said...

Panjang sedepa muncung 2 beradek ni, hehe

mummy_ayu said...

Ayu pun simpan mainan diaorang dlm box mcm nie...memang kena ada banyak baru muat..tau 2 jer la..

Anje Mamy Balqis said...

comey je, kita beli drawer je kak ina, lagik senang, ada 4 box so leh simpan semua & nampak kemas, tapi bila dia start selongkar mmg meroyan mamynya tengok...

Lily@MamaZaraZareef said...

zara zareef pon ada kotak mcm ni gak, tp mainan stil bersepah sbb diorng suka mengumbah..plg tensen,dah ada playroom kt bilik atas..tp satu2 diorng angkut bwk trn bwh. last2 ruang tamu plak yg bersepah..wuwu

nway, suka tgk bilik arif n hakeem ni..ceria ngan cat ijau n alas kalerful tu..^_^

Nens Collection said...

sy ammar kak, die mmg suka sepah2kan kotak tu..marah org letak maianan die dlm baku..lps tdo br la leh kemaskan..huhu

eima said...

dah puas sort pun masih byk jugak mainan

mama ila said...

hihiihi...abang xkasi adik main menan yg lain yer....nanti adik mintak kat mama..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

masam je abang...tak puas hati ye...

Izan Ishak said...

mainan anak2 ni selalu belikan yg murah2 je. makanya cepatlah punah tak sampai 24 pun kekadang tu....hehe...

RiEda96 said...

muka tak puas hati adik tu cute sangat.. hahahaha..

::NureeN:: said...

nureen dh pon beli box mcm ni, tp x jln la tetap menan bersepah, so nureen terus belikan drawwer hehehe

Nafira usof said...

hehehe.. comel budak berdua tuh buat muncung~

sama lah ngan puteri2 zura.. bab mengubang menan no 1.. bukan main sgt pon.. tapi saja jer nak selerakkan rumah.. geram jer rasa~

LYAfrina said...

hihi.serius muka abg longtu..

a ah la eina..senang ltk semua mainan dlm box ni..lg kemas.. xdela b'terabur

Imah Dinor said...

sama mcm abg ijat suka kumpul mainn...sejak dag sek dah kurang minta2 beli menan,,lbh pd main game kat tab dia tu la..

ch@ said...

arif buat muka gmbr pertama tu, tak comella. hahaa... scary aunty cha tgk nya.
hakeem cute, pic last skali tu. kita pun blm beli rak utk mainan. mana nak bubuh taktau.