About

Tuesday, January 22, 2013

.: PeraNcaNgan Allah .. :.

As salam..

waah tajuk kemain lagi ye..hehe~
idak la apa2x.. cumanya.. ayat biasa..
kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan segalanya..

last2 weekend..
plan asal, jika si abah tak bertugas ahad tu (sabtu bertugas)..nak ke rumah member ofis yang melangsungkan perkahwinan.. lepas tu, nak terjah rumah Mak Cik ofis pulak..
ada buat jamuan sikit..

sudahnya, ke lain dulu..
sabtu, ada sepupu si abah meninggal di Selayang...
tapi si abah ada tugas pulak hari tu, tak dapat excuse..
esoknya baru kami ke sana..cuma melawat family arwah jerlah..
tiktok2 di sana... petang gerak balik..
sempat singgah rumah makcik ofis jer.. Alhamdulillah.. dapat jugak penuhi 1 undangan..

layan gambar, saja2x snap mana ada kesempatan..hee~

dalam kereta.. ^_^
kami serupa tak?.. akeem look a like mama =P

mama jahat =P

akeem je, abang arif tido time ni..otw ke selayang

amboi kemain posing si abah =P..di hentian petrol pump..
sampai sana, rumah mak saudara tu tengah ramai tetamu (tingkat 1)
so, terjah rumah sepupu abah dulu, tingkat 4..
lepak situ jap sementara menunggu orang surut sket..
snap2x.. suka2x.. 


leka tengok orang main congkak sampai meleleh air liur.. =P

main boling si budak2x..

congkak ~ teringin pulak si mama nak main.. tapi segan =P..cek dah tua looor..hehe~



Sepupu sebelah abah ni meninggal katanya sebab kena sawan..
dia kategori orang 'Istimewa'.. (mama sendiri tak pernah jumpa sebelum ni..)
kena sawan boleh meninggal kan.. herm.. Perancangan Allah..

segalanya pasti ada hikmah disebaliknya..
Al-fatihah..

Arif di mana?.. ada je situ..
next n3, snap2 memek2 wajah dia.. =P
candid camera ~

..............

10 comments:

Anje Mamy Balqis said...

yup akeem mmg muka kak ina, haidar plak muka abahnya...akeem cute auntie tak pernah jumpa...rindu haidar & mamanya...

Nad MamaZN said...

Salam takziah...
Takpe, dpt gak makan free kan?
Hhe

~aSHa~ said...

anak member sini pun kena sawan....meninggal terjun laut rasanye.....sbb datang sawan....muda lagi..belasan tahun..satu2 nya anak lelaki kawan tu....itu semua telah ditentukan NYa

Sidratul Muntaha said...

hakim potong rambut nmpk jantan la sikit
ahaha..
sayang betul dah togel..

eima said...

akeem warisi idung si abah ....=)

mummy_ayu said...

al fatihah....moga rohnya dicucuri rahmat..org kata, org2 istimewa nie, istimewa disisi Allah....

ah ah la..takde la pic abg long kat entry nie..

eT said...

erkk..sawan boleh meninggal yer? tu la ajal maut xtentu kan...alfatihah...

Nafira usof said...

Manusia mampu merancang jer.. DIA yang menentukan..

zura pon selalu gak, baik punye plan.. skali ade aral plak yang menghalang..

~Siti Hajar~ said...

Sy xpandai tgk muka iras2 siapa ni, klu org ckp muka ni iras ni, muka tu iras tu, sy iyakan aja tp mmg xpandai tgk...hehe

Btl la tu eina kn sawan blh meninggal @ menyebabkan cacat, ada kat kg dl gitu la jgk...apapun itu perancangan Allah SWT.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

al-fatihah.. lekanye adik tgk orang main congkak ye..hehe.. :)