About

Tuesday, January 8, 2013

.: Part 2 : TetaMu teraWaL & PembanTu maMa :.

As salam..
salam selasa..

sambung kesahnye besday hakeem hari tu..
aduhai..suntuk la masa nak edit piccas dan buat stok n3..
huu~

apapun layankan jer, mana yang sempat ni (draft n3 malam senin..hee),,

bahagian 2 : tetamu terawal mama..
semestinya kakak mama la kan..hee..
time diorang sampai mama dok kalut lagi..
bayangkan part masak dan potong memotong, settle jam 1++..
anak belum mandikan, belum bersiap.. si maknye lagilah..
baru nak deco2, belon pun sikit je ..mana sempat jer.. aduhai..
time management failed la, kalau dok dapur sorang-sorang ni..
ikutkan jadual, jemputan bermula 2pm..hee~
sempat la Zohor dulu kan..

bab mengemas dan susun atur makanan, si abah yang take part..lega dah di situ..
tapi part masakan + menyajikan 100% mamalah..
si abah tolong buat air jer..

potong memotong pun mama sorang..
ada pembantu..
tapi pembantu untuk jagakan si hakeem tu..
haih..kalau tak ada pembantu menjaga hakeem, harus tergendala semua agenda..
si hakeem kuat membantu, ituini nak tolong..huu~

Syukur ada 'Kak long Nazirah'.. (2 pupu budak2x ni)
Kak long Nazirah nak balik kampus UTM semula setelah cuti Sem..
sebelum balik Kampus, mintak tolong dia datang rumah dulu..
Legaa.. dia kata OK ^_^

snap sikit-sikit...
ooh kali ni, hidangan berada di luar rumah, senang sket, lapang..ramai orang pun masih ada tempat nak makan..pilihan makan di dalam rumah atau di luar rumah.. ^_^

alaa...terkilan tak bergambar together2x dengan kakak..kalut sngt tu la..haih~
kakak makan pun layan diri je, mama kalut siapkan diri sendiri dan anak2x..


Aina Amani Hanania yang comel ~ ^_^

Kakak Ain dan Arif.. lepas mandikan dia, boleh pulak dia pi sarungkan baju tidur.. sendiri cari.. mama tak sempat uruskan dia lagi..solat~ see rambut pun tak sempat sikat, nak makan sama-sama sepupu~

ini dia pembantu a.k.a baby sitter hakeem untuk sehari sebelum dan di hari majlis..hee~ tQ kak long nazirah~
yeaa... elok je kakak balik, mama terima tetamu terawal..
kawan opis.. Man.. thanks sudi datang...

seri pengantin baru depa berdua ni.. comel2x.. ^_^

awat arif tu buat muka camtu..ihiks..
Sajian untuk hari majlis..
-mama dok pesan si abah suruh snap gambar makanan, boleh pulak dia snap gini jer..
mama dok harapkan dia capture la 1 persatu gambar makanan tu..
boleh pulak lagu ni jer..kalau tak best sket nak buat kenangan menu of the year..hee~

harapkan mama nak snap, idok ler sempat ye..
huu~







Sajian :
Menu Utama : Laksa Utara + Bihun Sup Utara + Rojak Buah
Menu Sampingan : Kek Pisang, Kek Pandan, Dadih, Nudget, Keropok Perisa Ikan
Pencuci Mulut : Koktail buah + Buah Limau
Lain-lain : Sumi Jelly + Gula-gula

Kesimpulan : Masak sendiri memang puas hati walau penat ada la sedikit ye.. sehari sebelum majlis dah ambil cuti pun still rasa kalut jer..apapun Alhamdulillah Majlis berjalan lancar.. ^_^.. walaupun sedikit kelam kabut..hee~

12 comments:

Nad @ MamaZN said...

Kak long nazirah ni yg stadi kt utm?
Kecik moleknya...!
Saya igtkan baru form3

Hehehe

Nens Collection said...

masak sdirik puas kan kak..
terasa keberkatan & kesungguhan sesuatu majlis tu..sonok kan makan ramai2 camtu..;)

Iela Fazielah said...

alhamdulillah...semua nyer beres....biasala kalau buat sendiri mmg xmenang tgn... mcm ila selalu handle party mcm ni..mmg bab deco semua kena buat dr mlm la...

eB said...

ader besday party? bestnyer...
happy besday lil hakeem :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Betul tu eina..masak sendiri lagi puas hatikan..Banyak menu tu..sedap²..^^

Imah Dinor said...

mmg best2 suma manu...klu cutikn best boleh mkn spuasnya...

RiEda96 said...

waa... bravo... semua buat sndiri.. bukan senang tau dengan kita ni ber'handbag' lagi.. tahniah.. lawak arif pakai baju tidur..belasah ja la nak oi.. janji berbaju.. kalau time kalut mmg pun.. takdinafikan.. huhu..

Nafira usof said...

semua iena masak sendirik??? respek habes!! banyak tu menunye~ dasyat laaaa

::NureeN:: said...

sronoknya.. klau dkt nih bleh join.. perghhh sedap tgk k.long dok nganga nk suap laksa kan hehhee

haslina said...

air tangan dari rumah memang yg terbaek kan.
untung ada babysitter utk birthdayboy. dapat gak eina masak byk2 kan.

MamaYatie said...

happy belated birthday hakeem!

LYAfrina said...

banyak gakmenu y disediakan