About

Monday, January 28, 2013

.: 1 taHun 1 BuLan :28.01.13 :.

As salam..

bern3 jugak di hari-hari cuti umum ni
tempat mama la cuti ye.. tempat lain ada yang tak cuti kan..

mengabadikan tarikh 28.01.13.. hakeem genap usia 1 tahun 1 bulan..
macam-macam perkembangan..macam-macam peel.. ^_^
semuanya pun memberangsangkan~

checkup setahun dulu, mama lupa nak buat n3 special..
so selit kat sini jerlah..
progress adik :

checkup pada 31 Dec 2012...
Berat semasa usia setahun : 8.6 kg
Tinggi : 76 cm

Berat dan ketinggian yang normal mengikut carta..
walau hakikatnya nampak macam adik ni kecik molek jer..hee~

next appointment bulan Mac nanti..

adik, masa kena cucuk setahun tu..
sangat cool..
mula tu beriya nurse pesan berkali, pegang anak kemas-kemas..
sekali dah inject, adik releks je, sikit suara pun tak keluar..
bukan kata nak nangis, nak buat aksi terkejut sikit pun tidak..

haih...cool habislah.. macam tak ada apa-apa berlaku..
maknye pulak yang seriau..
nurse yang buat injection tu pun terkejut..
'waaah.. bagus betul dia.. tak bunyi apa'.. =P

adik... memang jiwa kental sikit..
tapi satu2 masa cengeng jugak.. bila mood mengantuk tiba.. ^_^

lain-lain progress:
-berjalan sangat success... percubaan berlari dah.. main kejar2x.. kadang-kadang menonong melelong2..ihiks..
-dalam proses belajar bercakap dan meniru orang cakap..comel!  antara butir perkataan yang keluar dari dia.. 'mama..' of course la.. hee.. sangat comel bila dia sebut dengan nada panjang.. 'maaaaaamaaaa...........' =P... lagi.. 'kaakaa'.. sesaja pun boleh sebut perkataan ni.. 'tingting'.. dia ajuk bunyi lif ^_^.. 'abaaa'..sesekali bila disuruh... 'moo...mooo..' sambil geleng-geleng.. mengajuk mama sebut.. 'no..no..'
-pandai meminta nak makan or nak susu..selalu dia akan ckp 'naaakk'.. sambil tunjuk arah makanan dia nak or tempat letak susu ..clever!
-pandai ikut orang nyanyi..pandai dah joget2 comel :-)
-sudah bergigi 7 btg, 4 atas..3 bawah..
-dah makan macam2x..
lagi........ banyak jugak la.. apa je kita ajar, kalau kena mood dia, dia akan ikut..
kadang bila ajar ABC pun , bunyi ajukan dia seolah2x.. ABC je.. ^_^..kiut jer..

apapun harap adik membesar dengan sihat dan kuat!
jadi insan berguna besan nanti..In Sha Allah.. Amin.............




Akeem dah besar !
dah boleh kasi adik ni...hahahaa.. hakeem jangan marah naaa... =P

10 comments:

izan mama mia said...

hakeem dah besar...cpt jer dh besar

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Makin Comel Hakeem ni...
moga terus membesar dengan sihat & kuat...^^

Ayat yg last tu..dah boleh dah tu.. :)

Nens Collection said...

mewarisi kehenseman abg die jugak ni..hehe
hepi besday bdak comel!

rohayu osman said...

hepi bufday hakeem yg comel.. semoga menjadi anak yg soleh.. inshaAllah.. Amin

nea lopah said...

Happy belated besday!! salam perkenalan n follow sini jugak.

Lily@MamaZaraZareef said...

makin encem hakeem ni..:-)..zareef plak dah setahun 11 bln. bln dpn nk celebrate 2nd bday..cptnya rasa..

NzA said...

cpt2 bagi hakeem adik tu...nnti boleh stop cpt2 eina........hehehe....

Liza said...

Salam kenal.... Boleh la ready utk next baby.. :)

ADEEYA said...

HAkhak.. KAsi jgn tak kasi hikhikhik

wan nurul hezrina abd halim said...

bolattttttnyer..daku geram geram!!