About

Friday, November 30, 2012

.: suDaH zeRo juge : tQ nuFfnaNg :.

As salam...

haih, tak boleh tahan dah tangan ni bila dok tengok member2x lain cashout nuff depa..
terus si mama ni, menekan cash out juge.. hee~
amount tak banyak mana, tapi boleh la buat topup shopping kehendak diri kan.. ^_^

cash out buat kali ke-6 kalau tak salah..
sekarang akaun dah kosong, cuma tinggal 1 BE kat situ still ongoing...
(eh itu namanye BE ke eh.. blur kejap sejak Nuff dah berwajah baru ni =P)


terima kasih kepada semua yang sudi singgah..
berblog sambil ada jugak 'bonus' sampingan.. love blogging !

Selamat berhujung minggu... apa plan? mama ada laaaa... plan best ^_^..hehe~

.: AiNa yang coMeL : alahai teringin nak baby girl :.


As salam..

minggu lepas dua kali dapat jumpa Aina, anaknye kakak mama la..dinorfamily.. ^_^
jarang2x jumpa..sesekali jumpa, tengok dah kian membesar, sukaa..

Aina yang behaved, kiut dan comellah!
tengok Aina, teringin pulak makndaknya ni nak babygirl..ihiks..

tunggu la Akeem cukup umur dulu kot..hehe~
kalau arif dulu, tunggu 2 tahun sebab atas nasihat doktor.. arif kan bersalin c-ser..
kalau akeem ni, hehe...
harap-harap ada rezeki lebih cepat.. =P
upss..jangan salah anggap tau..
sekarang still makan ubat, tunggu masa sesuai untuk stop..hehe~
harap2x lepas stop, ada rezekinya..
umur kian meningkat, nak anak kena cepat2x..

apapun, itu semua perancangan manusia..
keizinan datang dariNya juga..
In Sha Allah...
Aina yang mengantuk dah..sebelum tu, bersembang bukan main ramah lagi..

snap oleh diri sendiri, tengah pegang Aina, nak snap juge.. ^_^

p/s selamat berhari minggu... ^_^

Thursday, November 29, 2012

.: raGam si aNak-aNak :.

As salam..

ragam si adik~ abang..
buli bear pakai baju..hehe~
bear pakai baju abang..abang ajak posing =P

adik yg riang di pagi hari..belum mandi =P

sama2x buli bebear~

bergomoi dgn bebear~

kacau mama lipat kain..haih~

wordless...hehe~
sekian....

.: buDak keCik nak ke SeKoLah :.

As salam..

budak kecik macamana la gaya kalau lengkap berbaju sekolah dan galas beg..mesti comel..
sebab depa kecik lagi kan..hehe..

si adik, pagi2 bangun tido, orang kalut2x bersiap nak pergi kerja..
dia sibuk pegang beg, si abah pakaikan la kat dia..
sempat aje melayan si kecik dalam kalut2x bersiap tu..hehe~

pinjam beg abang, abang lena lagi time ni ok la...

uik tak mandi ye dik, serabai rambut..hehe~

ada2 je kamu pepagi kan dik...
elok je si abang sedar dari lena..
tengok si adik pakai beg dia, terus beriya nakkan beg tu jugak..
alahai abang, susah nak mengalah dengan adik tau kamu ni..

geram sesekali..
tapi si abang tu, kadang2 ok je kongsi barang..
tapi selalunya... macam tu lah... susah nak beralah..
sian adik... adik pulak jenis pasrah.. redha' jer...

alahai adik........... alahai abang....

Wednesday, November 28, 2012

.: WW : ranDom pic from HP :.

As salam..

random pic, sesaja abadikan..
transfer dr HP..blur2x je gambonye pun..

balik dr kenduri, g terjah Ikea..lama dah..

salah satu contoh deco living room @Ikea

adik tengah tunggu hidangan di Mydinmall

si abang tengah test kopiah @Mydinmall..ihiks..

si abah tengah memilih 'Otak Udang'.. utk makan bersama laksa, si abah suka..

arif la snap no kot, masa bila ntah depa berdua g kedai gunting rambut.. ^_^

kasut yang arif selesa ke mana2x..pakai sandel camni lagi senang berjalan ye arif..
sekian..worldless katanya.. =P


.: WW : happy 11th moNth oLd AkeeM :.

As salam..
today 28.11.12 Hakeem genap usia 11 bulan..
lagi sebulan...yeaaa ! ^_^

suka buat muka macam ni bila kena marah or merajuk...
baru nampak gigi atas tu... hehe...

Tuesday, November 27, 2012

.: daH faHam 'Allahuakhbar' :.

As salam..

kisahnya si adik Hakeem..
dah faham bila sebut Allahuakhbar tu tandanya nak solat..
dah pandai mengajuk tingkah nak solat dan sebut 'Allahuakhbar'.. comel ^_^
tapi... erti sebenar solat takla dia faham ye..

tak boleh harap kalau kita bersolat dia duduk sebelah, kena ada orang lain jugak..
sebab dia suka pi dok depan or pegang kaki kita..huu~

curik2 snap si adik tengah ngajuk abah solat..
kejap je..pastu dia pi buat aktiviti dia la..haih..

pakai kopiah besar, sekali tunduk dah jatuh, nak pakaikan semula la tu..ihiks..

dah mula dah... haih ~
adik sekarang makin bising mulutnya..
suka bercakap, bising...kuat suaranya..
suka ajuk bunyi sesuatu..kadang2x..

makin hari makin bising rumah.. ^_^

Monday, November 26, 2012

.: BeriaDaH petaNg haRi Minggu :.

As salam..

cuti weekend lalu2x.. tak jalan ke mana, duduk rumah je 2 hari..
jadi petang hari minggu bawak anak2x keluar beriadah..
lokasi paling dekat dengan rumah..

Taman Bukit Jalil..
si abang arif suka kasi ikan besar2x kat situ makan.. ^_^

si abah boleh la joging barang seround dua..he~
si mama dan si adik boleh la cuci2 mata.. ^_^

layan je snap2x sikit.. buat cukup syarat.. lama tak ke sini..

abang excited nak bagi ikan makan.. adik tercengang =P

mana kasut sport adik?..hehe~ belum ada la mama..

air agak keroh, baru lepas hujan.. banyak turtle dari fish nya..

adik geram tak boleh keluar dari stroller..

kami dari jauh.. si abah snap..mana kami?

zoom in.. hehe..tu dia.. merah itam kuning tu..

adik sempat 'minum petang' tepi kolam..

sesudah melayan kasi ikan makan..
teruskan aktiviti seterusnya buat si abang arif..

main badminton~
dengan si abah jerlah, mama adik tak kasi can nak main..huu~


penuh gaya ~

gaya je lebih..mainnya.. hehe..boleh la budak 3 tahun++ kan..hehe~

Tak sempat berlama2 kt sana, pergi pun dah jam 6..huu~

lepas main badminton, terus balik..
sempat pekena aiskrim senja2 sebelum balik .. ^_^

Alhamdulillah.. aktiviti yang best untuk anak2x..
anak happy, makayah pun tumpang suka..

Sunday, November 25, 2012

.: Menu Lunch SeMalam :.

Salam hari minggu..

today duk rumah je sebab en abahnye kerja..
semalam keluar jalan2x tapi tak jumpa hadiah sesuai untuk adik akeem..

simpan dulu..
fikir2x.. ^_^

semalam punya menu..
menu cepat dimasak.. sedap je dimakan..hee~

tiada dalam gambar : sambal belacan + ulam timun dan daun selum ^_^

ikan cencaru masak sambal, ayam goreng + sayur kobis bersama sotong.. ^_^
Masak untuk suami pun dapat pahala kan.. hehe.. ^_^
Nak cari pahala bukan susah cuma perlukan sedikit pengorbanan, tapi nak dapat dosa pun bukannya payah zaman sekarang ni..

renung-renungkan dan selamat beramal.. 

ihiks, tetiba pulak hari2 minggu gini kan.. =P


Saturday, November 24, 2012

.: saLam haRi SaBtu :.

As salam..

buat apa hari cuti gini?
herm... mama dok umah je ni..tunggu after lunch la kot nak jalan mana2 pun..
cuaca redup n sejuk je dari pagi..so malas nak gerak g mana2..
lepak rumah dulu..

adik +- lagi sebulan birthday pertama dia..
1 year ... nak beli apa untuk adik akeem ye?
si abang dulu, dapat basikal Panda sempena 1st birthday dia....masih utuh dan cantik..
dan masih elok digunapakai oleh si adik..

nak beli buaian .. tapi rumah tinggi dan sempit, tak sesuai..
nak beli apa ye..
fikir2x...

after lunch nak keluar ..tapi taktau pun nak ke mana.. =P
tengok la keadaan macamana..

tempek2x pic kami sebelum gerak balik kampung minggu2x lalu..
semuanya belang2x.. ^_^

adik nampak budak baik jer.. ^_^

sekian lama main dan main dalam kereta, lebih sejam baru nak tidur masing2x..
bertolak siang, tak jadi balik malam..
sebab risau takut hujan lebat, seram plak kalau driving malam2x dengan keadaan cuaca hujan lebat..
better tunggu siang baru bertolak..lebih kurang risiko nya..

ok..selamat berhujung minggu~

Friday, November 23, 2012

.: ke air HitaM Johor :.

Salam Jumaat nan mulia..

cerita pendek, gambar je lebih.. =P
ambil kesempatan cuti lalu ke Air Hitam, Johor..saja jalan2x cuci mata, cuci poket =P
jaraknya 1jam jugak dari Pontian, kg my PIL..
pergi dah petang...

dah nak balik baru si abah snap ni...

dalam kedai... huwaaaa.. rasa nak beli salah 1 setiap patung-patung comel tu, semuanya pun kiut ^_
itu je snap..hee~

apa beli?
ada la, yang berkenaan anak2 je interframe kt sini..

adik dapat bebear ? =P

abang dapat boboiboy & yaya jer ?

si abang dapat mainan lain juga.. mainan je dia nak..huu~
herm.. air hitam..ok jer biasa2 aje..
cuma untuk beli patung2x kiut kira murah jugak la..
bebear si adik RM 30 jer..

lebih besar bebear dr adik, adik suka gomoi dengan bebear dia nih.~
berkenan dengan mickey n minnie mouse, tapi mcm tak sesuai nak beli utk anak boy..
huu~ pendam...:(

tapi beli jugak..Minnie..
kiut kan..?
belikan untuk kasi pada Aina, anak kakak mama dinorsfamily...
tengok Minnie, terus teringat aina ^_^

p/s dah balik terasa nak ke sana lagi, haih...nak mengabihkan duit je ingat =P