About

Monday, April 30, 2012

.: mak uCu daH baLik joHor?! :.

Salam hari Isnin..

Jumaat malam yang lalu..
teruja tengok Terminal Bersepadu Selatan (TBS), Bandar Tasik Selatan..
Terminal bas untuk arah selatan..

hantar mak ucu budak2 ni balik naik bas ke johor..
eheh..mak ucu dah balik?..
habis sapa mau jaga budak2 tu?..

hehe..
mak ucu balik kejap je..
semalam dah balik sini semula..
mana cari pengasuh baru lagi..sementara ni..
mak ucu setia menjaga mereka..^_^

cantik kan TBS tu..
dah macam KLIA.. hari tu tengok n3 dari ch@..
kali ni dah jejakkan kaki ke sana..
kagumlah! ^_^
selesa kan....


Pic ehsan dari en Google ^_^
Segan nak snap gambar sebenarnya..
walaupun teruja nak menyenap..ngee..
reda jelah..

tapi sementara si abah bayar parking tu..
sempat si arif menyenap..
dia nampak camera di tgn mama..
hasilnya... 3,4 keping gambar yg ntah apa2..

salah satunya...ini...
rambut si adik yang dah ghupe apa dah..heheh~
then, mama plak snap pic abang long.. ^_^

superboy mama yang tak berapa nak super =P

Sekian... eheh esok cuti kan..sure ramai yang tak kerja hari ni kan..
sambung cuti pun best ^_^
mama kerja la, simpan cuti tuk benda yang lebih perlu nanti..

p/s selamat hari buruh! 1 mei 2012...

Friday, April 27, 2012

.: eSok : haPPy 4 monTh oLd haKeem :.

Salam Jumaat..

esok..tanggal 28hb April .. Hakeem beranjak ke usia 4 bulan!
Alhamdulillah.. sihat dia..

-Masih dijaga dengan baik dan tenang oleh Mak ucunya..
(belum beriya mencari baby sitter yang baru, just tanya2 camtu dulu..hu~)
sementara biar dulu dengan Mak ucunya~
-Manja dan mengada lagi.. =P
-totally different dengan si abangnya..(peel la..)

-Sudah berwalker..
-membebel dengan bahasanya sendiri..
-sesekali mengekek bila digeli2kan perut dia..(jarang2 jugak dia nak ketawa beriya..)
-lebih berwatak serius tapi bila senyum manis sangat.. ^_^
selalu orang kata 'eh..eh..macam baby girl'.. =P

Happy 4th month old cayang ucuk asham mama~
-Suka main air liur..(bila nak cheoum..dah bau ashem.. P)
-Suka masukkan tangan dalam mul0t..
sebolehnya semua jari nak disumbatnya..
-ber 'soother'... bila nak tidur..huu~
-lebih gemar kita dirikan dia daripada baring..kalau berbaring memang tak lama..
-mama perasan, sejak nak alih bulan ni, dah pandai sket layan diri, bermain playgym turun  temurun di abangnye dulu..
-dah pandai memegang dan bermain dengan sesuatu..

apa lagi ye...itu terlintas di fikiran skrg...

apapun...membesar dengan sihat ye sayang..
*minum susu cap tin.. =P Anmum 
-bulan ni tak pergi checkup.. kalau pergi cuma untuk timbang dan ukur ketinggian..malas nak pergi..simpan cuti..huu~

'Mama, Abah & abang Long caaaaaaaaaaaaaaayang kam0... banyak2x... ^_^'

p/s Happy Weekend..apa agenda?..mama dok umah je rasanya..si abah kerja, si mak ucunya balik Johor malam ni..huhu..balik kejap, ahad mai balik~ Pak ucu pulak datang temankan...(adik mama)..Insyaallah..

Thursday, April 26, 2012

.: teRIma kaSiH : tQ ch@..HaJaR &... :.


As salam..

Mengabadikan hadiah & tanda ingatan dari kawan-kawan.. ^_^

Ups.. ini dari kompeni.. 
diberi pilihan memilih sendiri hadiah sempena new born baby..

dan mama pilih ini..
luaran~

dalamnya ada ini2.. ^_^

dari Siti Hajar..thanks frenz..like..like..like..buah tangan dari Langkawi tu..^_^
Hajar memang suka kasi hadiah like Nad jugak..
every year ada je hadiah pemberian dari diorang..terharu~

dari ch@ yang kreatif..sooo suke! ^_^
tak sangka akan dapat kad comel ni dari ch@..
kreatif . cantik . menarik ! 
thanks atas ingatannya kawan~

ini dari kawan ofis.. seorang bercuti ke Pangkor..seorang bercuti ke Indonesia.. ^_^
Moga kalian semua sentiasa dimurahkan rezeki dariNya..
Amin....................




Wednesday, April 25, 2012

.: WW : aNak oH aNak :.

As salam..

anak oh anak..
apa je kamahuan kam0, senang je dapat..

ntah kali ke berapa beli crayon dan kaler pensil.. asal pergi jalan2 shoping mall.. ada je benda berkenan di hati anak.. bila dah kata nak... memang harus nak jugak memiliki..huu~

muka sedih sebab .. baru je beli..dah patah hujung mata crayon tu..huu~ baru je beli, tak sempat tunggu balik rumah, dah mula mengaler..huu~ arif ...arif...

adik nengok jer... apakan daya, adik kecik laeii... ^_^

p/s 1 : untung jadi anak zaman sekarang...huu~

p/s 2 : kawan2...skrg, mama dah cannot ziarah menziarah di waktu pagi (sebelum mula waktu kerja) dan di waktu lunch hour di hari bekerja (dah kena block da..)... harap maklum... mungkin kalau lapang baru sesi terjah menerjah dibuat di waktu malam..ups..n3 mama, mmg all autopublish.. ^_^..

p/s 3 : takmo merungut dah sekarang pasal ni, bersyukur dengan apa yang ada dan dinikmati sekarang, cuba bandingkan anda dengan orang lain yang lebih terkongkong hidupnya, dunia cuma kerja..kerja..kerja... haih bosan! so... utk kes mama..masih boleh merasa lapang dan bebas ber internet di rumah.. no hal punya.. ^_^ .. ini diari kehidupan mama, rasa tak lengkap tanpanya.. nak jugak corat coret.. walau tak sekerap mana..

Tuesday, April 24, 2012

.: jaNgan diKeSaL beNda yG sudaH lePas :.

As salam..

hehe...tajuk bunyi cam serius jer..
no.no.no...

takde mende pun..
cuma....
tengok Walker camni kt Jusco Equine baru2 ni..
nampak comel sangat...

budak kecik ni suka je bila letak dalam walker..bebas dia..^_^

tapi dah terbeli kat Tesco..
kaler merah tu..huhu~

p/s beza harga walker merah dengan yang ini..cuma perlu add RM20 jer..^_^..yang ni nampak lebih comel~






Monday, April 23, 2012

.: samBung ceRita ke PD : sinGGah PanTai TeluK keMang :.


As salam..

salam monday morning!

tak banyak gambar sempat dicapture..
si abah je yang menyenap..
layan sket gambarnye..
kenangan...


first time singgah sini..
tapi tak sempat berlama2an..
hujan turun l0bat..
then, ada misi nak ke rumah adik abang ipar @ Seremban..
sesekali datang sini, haruslah singgah jumpa sedara yang masih ada kan..

tambah erat silaturrahim..
Amin...

maamat ni memang suka benoooor la bab main2 pasir ni..tak mandi pun..main pasir je lebih ^_^
dari kanan, kakak no.4..preggy 4 bulan tapi perut tak nampak sangat..comel jer~dari kiri kakak no.2..low profile orangnya~ dari Kulim ^_^
terkilan, g PD tak sentuh pun pasir laut, apatah lagi air laut tu..huu~ sekejap sgt kat sana..hu~
mak yang kepenatan! tertidur.. adik yang kesibukan berbaju hijau itu~ =P
lupa nak bwk alas, beli tikar kt situ je RM7.. ^_^..boleh la buat budak kecik ni berbaring..ups meniarap sebenarnya..mana mau baring dah..haih~

p/s HARUS terjah ke sana lagi, nak jalan2 beli ole-ole pun tak sempat hari tu..huuu~

Friday, April 20, 2012

.: Mee banDung Muar :.

As salam..

Wordless di pagi Jumaat...
beberapa hari yang lalu..
layan Mee Bandung Muar...sedappppppp... =P

Yummy ! ^_^
Mau resepi kah? ^_^

kasi suspen sket.. =P 

V


V


V


V


V

V



hehe...resepi ada kat belakang bekas plastik ni..hehe..mama beli pes segera jer..lalalala.... ^_^

Sedap je kan arif kan..?..hehe ~

p/s cepat dimasak sedap dimakan..lalalala.. ^_^.. Happy weekend.. i like..like..like..like ^_^

Thursday, April 19, 2012

.: aPek beRkopiaH berWalker meRah :.

As salam..

Apek ?...sesekali gelaran ni dipanggil menggantikan nama Hakeem (si abah ler bg gelaran =P)..

Tempek gambar anak yang boleh menceriakan hati yang suram ..
(suram la..belum dapat pengasuh baru..hu~)

Ceria di Hakeem dengan Walker merah barunya..lalala.. ^_^

merah bukan warna utama pilihan, lebih suka oren, tapi takde la.. beli sajalah..huu~


happy kan dia dalam ni..lalala...




hobi baru..suka masukkan jari masuk mulot..kadang sampai 5-5 jari mau diisapnya.. memang penuh molut! hu~


capture by abang long..sibuk nak menyenap juge...layan jerlah...
p/s bila oren tak ada..merah pun terasa lawa juge..ceria.. ^_^


Wednesday, April 18, 2012

.: WW : meReKa seRupa : adik=abang :.

As salam....

Wordless...
mereka di usia sama..
gaya tidur pun sama..
comel !

si adik - akeem : versi 2012 (3 bulan setengah)

si abang - arif :versi 2009 (3 bulan setengah)
p/s untungnya orang yang ada blog... boleh belek2 blog tengok perkembangan anak yang lepas2..best tau.. baru perasan, si abang long jugak dulu lebih kurang sama perkembangan dengan Hakeem.. ^_^... Hakeem boleh meniarap di usia 2bln 3minggu.. abang long arif dulu, di usia 2bln 2 minggu..bezanya..abang long dulu lebih cool & steady..adik?..hehe.. lebih ...dotdotdot.. kata-kata ibu kan 1 doa, so apa perkataan yang tak patut keluar tu, simpan2 je la.. faham2 sendiri la ye.. ^_^


Tuesday, April 17, 2012

.: Samb. : ceRita ke PD - teNgok TenteRa :.

As salam..

lebih kepada sambungan menempek gambar sebenarnya..
snap by si abah banyaknye..
layan...
seumur hidup, pertama kali tengok perbarisan tentera seramai gini..
meriah~

bila tengok tentera berkumpul seramai ni..
rasa berdebar semacam jer.. macam nak perang..ngee~ =P



salah sorangnya..my anak buah la.. Firdaus..nanti2 interframe..^_^
cian anak mama, kepanasan tu..tapi takde la berpeel sangat..layan jer dia..
candid dr kejauhan~
kakakku selepas berlaku insiden mencemaskan padanya ..huu~ sedey.. kesian dia
candid tapi pak ucu perasan..hee~
ceria dalam sedu (kakak mama la..hee..)
letupan besar berlaku secara tiba2...mmg tersentap jantung..hu~ then, keluar asap bewarna tu.. ^_^
Good boy!

dah habis kawad..mau jumpa anak buah..
gurau senda sepupu2.. ^_^


Yang dirai.. Firdaus!
sebelum balik bergambar kenangan.. Firdaus dulunya putih..sekarang..hee~ gelap sudah ^_^
    Arif Haidar tak ready ^_^
anak abah~
Sekian..Memori di Port Dickson~

Next - sempat singgah pantai PD..lalala..