Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Friday, March 30, 2012

.: kuNing+goLd berTemu MeRah+putiH :.

Salam Jumaat..

berkesempatan untuk abadikan hantaran2 semasa Majlis Pertunangan my SIL
pada 17.03.12 yang lalu..

piccas berikutnya..nanti2 la eh..^_^

Tema perempuan (my SIL) : Kuning gold vs Lelaki (Merah putih)




Hantaran sebelah perempuan, digubah sendiri..tp time mama sampai di kg, semua dah get ready, tersedia sudah~ hasil kerjasama adik ipar dan jiran..cantikk~



seronok tengok hantaran2 ni..teruja nak menggubah jugak..tp tak kreatif..hee~

Pelamin pun adooo...canggih orang sekarang..hee~ Ini pun hasil sentuhan tangan SIL jugak..modal cuma beli bunga je, lain2 semua gunapakai apa yang ada dirumah..jimat~ cantik pun canti...^_^


p/s sibuk menggubah hantaran untuk adik sendiri pulak, adik kawen penghujung Mei nanti..^_^..idea takde nak gubah, guna apa yang ada je..lalala..haha.. =P

Thursday, March 29, 2012

.: HaRi 'dia' puLa diRai :.

As salam..

Hari ni, ada checkup Hakeem 3 bulan..
harap semuanya ok..

ooh ye update terkini pasal abang long..
Alhamdulillah sihat dah dia..
result after jumpa Pakar hidung hari Isnin lalu..
tiada apa2 yang serius..
cuma panas terlampau yang buatkan saluran darah pada hidung membengkak
dan pecah 2 hari selepasnya.. makanya berdarah la hidung..

doktor cuma bagitahu apa patut dibuat jika perkara macam tu berlaku lagi..
bila hidung berdarah tiba2..
picit hidung, tundukkan kepala dia dan tuamkan ais di kepala..
harap2 perkara2 macam ni tak berlaku lagi..Amin..

berbalik pada tajuk..
hari 'dia' dirai.. 16 mac lalu..di kampung Pontian..
kebetulan, petang tu, orang datang rumah utk Majlis pertunangan SIL pada keesokan harinya..
orang datang tuk siap itu ini..
ada budak2..bleh la potong kek, alang2 kan..

tapi kek takde la special..
pagi tu je, keluar mencari..takde tempah2 pun..
mana ada depan mata je..
apapun....janji anak happy~ ^_^

Mickey Mouse penyeri kek..hee~

tak cabar~hee

excited memang excited...masuk 3 tahun baru lebih faham erti 'happy besday' ^_^

bangga dia kawan2 nyanyikan lagu happy besday utk dia..hee~

terharu tapi wajah biasa..hee~

tiup lilin sampai kena bibir..ekeke =P

tak sabar nak belak kek dia..panggil adik dl jap~

adik harus interframe juge yee~

anak happy~ makayah pun gumbira~

mereka yang sama2 meraikan 'dia'

next year 4 tahun pulak, haih terasa cepat pulak masa berlalu ^_^

p/s n3 pasal majlis SIL pun tak sempat2 nak publishkan lagi..huu~

Wednesday, March 28, 2012

.: WW : Happy 3rd MontH oLd HakeeM :.

As salam..

HaPPy 3rD moNth Old HakeeM mama sayang....

membesar dengan sihat dan bijak ye..
Amin..... Insyaallah~


Tahniah sebab sudah meniarap..!
jenuh jugak mama time nak pakaikan diapers lepas mandi ni..
asal berbaring mau pusing meniarap..hohoho~

Sihat Selaluu...~

.: WW : sambutaN hari Tua..raSa di harGai :.

As salam..
Worldless katanya..
layan je gambar dan fahamilah sendiri..hehe~

Kejutan buat ku~lalala.. ^_^




di hari berbeza ~ 
jiran belakang tempat duduk saya~ ofcoz 1 dept ye..hehe...

p/s tak suka tengok diri sendiri pakai baju dotdotdot tu..gemukkkkkk ..weeiii.. semakin tua semakin g*muk..aiyaakkk!! =P. kena pakai baju kurung je hari2..ngee~


Tuesday, March 27, 2012

.: mEniarap : semiNGgu seBelum usia 3 BuLan :.

As salam ..
(n3 autopublish cam biasoo..huu~)

yee...Tahniah cayang bucuk mama..Hakeem..
+- lagi seminggu usianya 3 bulan, sudah berjaya dia meniarap dengan tegapnya~
agak cepat... mungkin sebab badannya yang ringan..
kuat berusaha..pantang letak mau mengiring saje..
at last...berjaya meniarap di usia +- 2bulan lebih..
piccas terkini on sabtu lalu - pertama kali meniarap dengan tegap dan penuh yakin ^_^

dan piccas utk seketika yang lalu.percubaan demi percubaan~

~adoii ni taktahan ni, meniarap tersembam terus ke lantai..huu~ tak menangis pulak, seb baik mama cepat terperasan dia dah tersembam gitu..haih~
ini dia berusaha tak berjaya, mama tolong jayakan..ihiks.. =P
ini, piccas terkini jugak..asal letak berbaring kejap, terus dia buat percubaan meniarap............ dannnnnnnnn 
berjaya !
penat ye yang.. siapa suruh..awak tu kecik lagi la.. ^_^


p/s agak cepat, tapi itulah anak2 ni memang berbeza2 pencapaian dan sikap juga kerenah mereka~ dapat rasakan bila dah ber'anak' dua ni..memang masing2 ada kelebihan masing2..

Monday, March 26, 2012

.: uPdaTE teNtaNG abanG LoNG :.

As salam..

Today EL, last friday juga EL..
(n3 jumaat tu Autopublish ye..hu~)

kisahnya..si abang long..
tak sihat..
demam panas, hidung berdarah..
Khamis petang (ibu pengasuh telefon bagitau, hidung arif tiba2 berdarah dengan banyak)..
balik cepat, bawak ke klinik biasa, dekat..cek apa yang patut..
ambil ubat, tp susahhhhhhhhhhhnye la si abang long nak makan ubat..hu~

then, si abah outstation, tak jauh tapi tak boleh balik dari jumaat until isnin..
bila malam menjelang arif demam panas yang tinggi, malam tu 38.8..
tak dapat tidur dia, mama jugak...kesian tengok..

dengan hidung berdarahnye..
dengan si abah takde..huu~dugaan..

dah tu dia taknak kita sentuh hidung pulak..
punca hidung berdarah?..kata doktor mungkin keadaan panas yang melampau..
tapi...kenapa arif sakit bila terpegang hidungnya?..hu~

Sabtu...tak boleh tunggu, rasa risau sangat..
si abah dapat pelepasan balik dari tugas sekejap..bawak ke Hospital..
cek dan kena buat blood test..
macam biasa, kena tahan tengok anak menangis bila diambil darah..

result ... banyak bacaan abnormal..
diberi temujanji..
hari ni... jumpa pakar hidung..
hopefully tak ada yang serius, Insyaallah....Amin...

terkini ~ malam tadi (masa dok draft n3 ni)
arif dah beransur demamnya..
dedar2 sikit je..cuma batuk pulak bermaharaja lela..
bila batuk...mulala disusuli muntah..alahai..

hopefully, arif sihat sepenuhnya..
dan keputusan setelah berjumpa pakar..harap2 tiada yang serius..
Amin....

p/s 1 terasa sangat susah bila suami tiada di sisi di kala anak tak sihat..tambah2 si arif sememangnya 'anak abah'..nasib la tak jauh si abah OS, balik kejap dpt bwk ke Hospital, setelah tu, pergi semula bertugas..nasib badan.. nasib ontime si abah habis tugas..today si abah balik, terus ke Hospital tuk temujanji~

p/s 2 Alhamdulillah sepanjang ketiadaan si abah, ada adik datang menemani, walaupun dia kerja sabtu/ahad. tapi malamnye dia ada di rumah..sekurang2nya rasa selamat dan tak risau sangat kalau cuma bertiga beranak dalam keadaan anak tak sihat.. Terima kasih pak ucu~

Friday, March 23, 2012

.: jOm dGr ceRaMah aGaMa :.

Salam Jumaat Nan Mulia..

hehe...tajuk je lelebih..
takde menda pun..
cuma mau abadikan piccas yg dok dalam draft agak lama jugak ni..
arif dan si abah turun dengar ceramah agama di kawasan perumahan mama..

penceramah : imam muda asyraf
sempena sambutan Maulidur Rasul yang lalu..





seronoknye kalau dapat hadiri majlis seumpama ni lebih kerap..
sekurang-kurangnya, bila dengar ceramah agama
bertambah ilmu dan kita lebih beringat tentang hal2 agama ni kan..

p/s happy weekend semuanya~

Thursday, March 22, 2012

.: teRpeNGaruH.. seBab coMei2 & muRah! :.

As salam..

Ya mudah terpengaruh dengan benda2 comei + murah pulak tu..
hee~
tambah2 benda berkaitan dengan anak! ^_^

Hasil belian kirim dengan member blog..terpengaruh tengok hasil belian beliau..ngee~
Terujaaaaa...!

3 set romper yang pelbagai corak~
sesuai tuk boy~ 

15 pcs...woohooo~
beli saiz 9 month (2 set) + 12 month (1 set)

skrg dah boleh pakai yang saiz 9th M tuu..
comel~

semuanya untuk DIA ni....

DIA banyak pakai baju si abang jer
sesekali nak membeli tuk DIA apa salahnya kan..
comel n murah plak tu...hee~

tapi masa mula bwk balik..
sian si abang bertanya.. "ayihnye ane?"
huu~ cian dia..

si abang sesekali menunjukkan rasa geramnya..hee~
mau cubit tu..ngee~
tapi cubit manja je kan..arif kan.. ^_^

siapa tolong belikan?
hehe~ Nad a.k.a mamaZN yang belikan..

pandai Nad pilih..comei2..TQ Nad~

p/s esok dah Jumaat..lalala... ^_^

Wednesday, March 21, 2012

.: WW : SupERHeRo mama, tQ naD ! :.

As salam..

kena membebel sikit ni..hehe~

dapat kezutan present 'happy besday' tuk abang long arif dari Nad a.k.a MamaZN ~
i like..like..like..like... cayang Nad ! ^_^

si adik tumpang sekaki dapat present..lalala..

dua SuperHero mama beraksi .. aksi la sangat..hee~ =P


boleh saje mintak digandingkan berdua camni~
adik bila serius~
abang mahu terbang~ihiks
SuperBoy!

p.s Moga murah selalu rezki kam0 Nad, rajin kasi2 hadiah..last year pun Nad ada kasi..hargai sangat2, n sooooooo happy ! sedondon kedua buat dua beradik ni..lalala..

Related Posts with Thumbnails