About

Monday, December 31, 2012

.: si aBang aRif di uSia 3tahun 9bln :.

As salam..

lama tak cerita kesahnya si abang arif..
means perkembangan semasa dia..
sekarang dah berusia 3tahun 9bulan..

minatnya masih..
bermain dan bermain..
asal kemana2x je, mainan jadi fokus, nak membeli saje..haih!

sampai rumah, mainnye sekejap, lepas tu tinggal terus mainan dia..
fokus pulak pada Tab, game dan youtube.. haih !

apapun baru-baru ni dah rajin pulak
bab menulis, melukis dan mewarna
bagus...
tapi itulah..ikut mood dia..kalau disuruh takkan nak die..
kena tunggu mood sendiri, mintak nak menulis..
layan jangan tak layan..

tak layan kang terbantut perkembangan dia..

mainan baru hasil jalan-jalan dia dengan si abah berdua ke Giant dekat dgn rumah ni...

koleksi buku dan colour pencil terbaru.. hasil dari jalan-jalan ke Giant juge..

fokus bila menulis.. sampai mulut dah muncung2x..hee~

sekejap pegang betul pensil tu, sekejap sukahati je pegang..haih~

bersungguh2x menulis..

ok la hasilnya.. budak 3 tahun++..budak lelaki pulak, bukan selalu nak fokus bab menulis ni...
Tahun 2014 baru start masuk tadika..
sekarang belajar sendiri kt rumah jerlah..

sekian kesahnya si abang arif.. ^_^

8 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

hasil yang baik bagi mereka yang berusia 3 tahun

♥cikmOt♥ said...

wahh...pandainya abang arif...keep good job dear

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Boleh lah tu utk umur 3tahun..Chayok² Arif.. Qis pun 2014 baru nak masuk kan dia tadika..skrg sekolah kat rumah jer dulu..maknye jd Cikgu garang... :)
Qis skrg ni kurang fokus dah sebab asyiklah ngan Upin Ipin nya..haiish..

Nens Collection said...

bagud la abg arid ni..kira pandai dh ni kak..bdk laki mmg main je fokus die,sama la mcm ammar..hope nnt lg pandai lps dh masuk tadika..;)

ieda said...

ok ape dikk
belum 4 tahun dah pandai tulis2 macam nie .. zahrien anak akak 4 tahun baru nak merajin ekke ;)

perkembangan anak2 semua x akan sama kan ... ;)

Mama Vogue said...

Pandai dah pegang pensel :)
Bagus2.. :)

LYAfrina said...

bausnyer abg long.. bagusla eina.. ajar dari awl.. nnti nk skolah kekok dah.. u tk lembutkan tangan..buat bentuk2.. pastu biar dia ikut.

Sue said...

good job! nnt masuk sekolah da takde masalah nk tulis... si khalish tak mau nye buat keje2 ni.. cepat boring...