About

Monday, December 24, 2012

.: ke Zoo Negara :.

As salam..

herm...mesti ramai yang bercuti hari ni kan..
mama?..hee..cuti dah habis.. tiada lagi cuti bagimu =P..

selamat bercuti2x bagi mereka yang sedang bercuti2 malaysia.. tumpang happy ! ^_^

okies, layan cerita lama..
tak sempat nak edit gambar, sebab tu lambat terpublish cerita ke Zoo negara ni..
sengaja ambil cuti hari Isnin..
rasa macam tak sesak sket kalau ke Zoo Negara time-time macam ni..

layan jerlah sebahagian gambar dulu..
akan menyusul gambar seterusnya di n3 berikutnya..hee~

piccas orang dahulu ^_^

Tiket masuk : RM25 dewasa & RM6 untuk kanak-kanak atas 3 tahun


tidur dulu... jalan jem jugak nak ke sana..

saja snap..lambang syabas.. paip besar kt atas tu.. hee~

harus berposing depan pintu masuk ..hee~

animal pertama yang dijumpa ^_^

posing saje..hee~





my 3 heroes ^_^


kangaroo kt belakang..kecik jer..huu~

leka adik tengok kambing ^_^

leka si abang long~

heheh..mana2 pun bleh posing.. =P

arif panggil turtle giant ,,memang besar turtle tu..

happy betul si abang long..lupa terus kakinya yang sakit.. tak sangka..sehari sebelum kaki tak bleh jalan langsung ..=P


mama n two heroes..

mak je maintain tengok camera..anak2 dah malas layan..ngee~
..to be continue... ^_^

Selamat bercuti esok..................!

23 comments:

mummy_ayu said...

oo..hie zoo..best2 ..mesti suka dua2 hero tu..ops..3 (masuk abah sekali)..he he he....

Gieyana said...

bestnyer...mahal x entrance dier...dh borink dh psl asyik g zoo tepeng jer...:-)

Gieyana said...

bestnyer...mahal x entrance dier...dh borink dh psl asyik g zoo tepeng jer...:-)

Gieyana said...

bestnyer..last p dulu ms sekolah menengah..now sure byk dh beubah..mahal x entrance dier?

inazamri said...

dah berkurun tak ke sini.Rasanya last pegi zaman sekolah rendah dulu.mesti banyk perubahan kan.

Masya said...

lame tak pergi zoo negara kali terakhir amir umur setahun kot...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...gambar pun cantik²..
pernah bawa Qis masuk zoo Johor..ingatkan dia teruja..tapi sebaliknye dia takut tengok haiwan² kat Zoo tu...

Anje Mamy Balqis said...

tahun depan kita plak nak pi zoo...rindu kat haiwan2 kat sana

Nad @ MamaZN said...

Kak eina, cantek la bju akak...
Akak.dh nmpk slim la...ape rahsia ? ;)

Kakzakie said...

Boleh tahan abang long ye. Suke tengok dia tak merengek minta dukung ke walau lihat adik rilex bukan main dlm stroller.

mamaRIFQY said...

lama tak tengok si abang long! nampak berisi je die..

::NureeN:: said...

best2... nk g zoo jgk la...
last pic tue.. amboi... pandai ke abg long tgk maps.. :)

haslina said...

kita pun ada planning nak kesitu. tapi tgh sarat kan nie.kena sabar dululah.suka kan tgk anak2 happy tgk binatang.

bestkan gi sana. eina pergi tak tgk ikan. dekat area gate 2.

p/s cuti tahunan kita pun lama da habis.
so harap MC je lah.

JaSSNaNi said...

budak2 mmg suka gi tempat gini... kena bawa stroller.. kalau tak patah kaki nak dokong.. hehehe

Izan Ishak said...

lama dah tak jejak zoo negara. last pegi sana entah bila dah lupa dah... wahhh... syoklah arif boleh tgk macam2 animal kat sana kan.

kami selalu layan zoo melaka je. tu pun dah syok sgt2 anak2 berempat tu... hehe...

Aisyah Husaini said...

syoknyer suke pi zoo2 ni tau : )

ieda said...

seronoknyaaa ...
sib baik akak dah pernah masuk ekeke .. tapi penat kann bila dah ada dlm tuu sbb jauh2 kan huhu

Lynn Hamzah said...

salam...dah lama betul x berkunjung kat sini...dah naik ek harga tiket zoo negara...huhuhu...makin mahal...

LYAfrina said...

cantik pic2 nyer eina.. pakai dslr model ape ni?

abg long makin bam bam & comel la ;-)

Iela Fazielah said...

mmg seronok gi zoo ni...

Nafira usof said...

tempat yang bagus untuk anak2..

UmiDanisH said...

bestnye g zoo.. lama da tak p sane.. mamalieyna makin segak ye

wan nurul hezrina said...

lama tak g zoo kat melaka ada zoo malam tapi mcm tak bape nampak kot binatang waktu malam=)