About

Tuesday, December 18, 2012

.: ceRita seLepas KenDuri :.

As salam..

nampak gaya cerita semuanya dah basi la..
cerita lama2 je ni..hehe~ last2x week..
apa nak buat, n3 semuanya jenis autopublish.. draft dulu, kemudian baru publish..
seminggu sekali kumpul cerita, then abadikan di sini..

harap maklum ye, n3 mama ni semua draft dari rumah (weekend)..
weekdays mana ada masa, boleh spend time untuk berBW je..
itupun time lunch or awal2 pagi or tengah2 malam..huu~

apapun blogging tetap di hati ^_^
seribu 1 kenangan ada disini ..

berbalik pada tajuk..
selepas balik dari kenduri..
tidak terus balik ke rumah..
singgah rumah saudara dulu area kajang jugak..
masa kat situ..

pertama kali dapat merasa makan 'durian crepe'..
sepupu si abah yang buat sendiri.. herm..
komen : mama bukan hantu durian, so rasa biasa2 aje.. sedikit muak..huu'.. tapi rata-rata orang suka sangat kan durian crepe ni ^_^

si abang arif, suka betul bermain dan bermain ..
lari sana sini .. almaklum ada kawan..
habuannya..
dekat2 time nak balik dah..
tiba2 dia melalak tiba2x (kat luar rumah)
rupanya jatuh terhempap diri sendiri..
 kaki terseliuh sedikit, sampai tak boleh jalan langsung katanya..
memang meraung bila dipegang kakinya tuh..

risau kemain si mama, anak tak pernah macam tu..
urut2 sket sebelum gerak balik..
masuk kereta, tak sampai berapa minit, terus lena..
haaa.. tau la meraung lebihnya bukan saja sebab sakit, tapi mengantuk juga..
ada sepupu.. bangun awal, tidur siang tak..main je ingat kan..penat la tu..

balik rumah, still tak boleh jalan..sakit katanya..
memanjang merangkak je dalam rumah, kalau nak gerak ke mana..
huu~ planning, esok2 tak baik lagi bawak jumpa mereka yang pakar la..

firasat,, tak ada apalah kakinye tu..
sebab tak bengkak or nampak lebam ke..
cuma mungkin terseliuh sikit..then dia seram nak jalan..
apapun sampai esoknya, dia still tak boleh jalan katanya.. haih~

tapi kaki nampak ok je ha..
auta je lebih budak ni tau.. hee~
apapun layankan jelah, nak bermanja lebih kot..
tapi mungkin ye, dia sakit..
layan sket pic..

balik dari rumah saudara dah malam.. si abang landing depan tv, takmau gerak ke mana, sakit katanya~

adik.. releks je, abang tak kacau adik main.. kalau tak ada je halangan~

see...adik dapat main dengan aman~

mereka bermain bertiga..si arif tengah landing ^_^

larat ke tu kak nana ^_^

ups.. MIL terinterframe pulak..hee~

last2 tertidur dia..sian...
esoknya kami ke Nilai, temani PIL nak beli barang..
susahnye, si abang arif tu, still takmau jalan..
haih.. nanti sambung lagi cerita.. hehe~


10 comments:

eT said...

penat sgt si abg tu...huhu

Nad @ MamaZN said...

Ntah2 btul kak sakitnye tu..
Bahagian dalaman ke mana kite tau x?
Budak2 mana reti tipu2...

ieda said...

basi pun basilah dikk
janji ada story kan ;)

Gieyana said...

lahaiii..cute jer tgk gelagat dorang..sm mcm sy gak ina..kdg2mlm kalau free br buat entry...:-)

Izan Ishak said...

abg arif takut nak jalan lah...sayu plak tgk dia tido tu...

RiEda96 said...

alolo.. siannya dia.. sakit sungguh la tu.. lau tak tak maunya dok diam kan.. betoi2 sakit la tu.. sampai tidoq.. haha.. comey dia tidoq.. nampak sangt tidoq dlm kesakitan.. sian..

~Siti Hajar~ said...

sian abg long....sakit btl kot eina, jgn dibiar g dptkn rwtn mn tau kan budak2 ni mcm2...

mek da ©™ said...

bulat si adik ye heeehee

Ismaliana Sulaiman said...

alahai...sian abg long.mudah2an skrg ni dah baik sakitnya....

dr dulu smpi skrg suka tgk mata ariff...cantik,wlu pun tgh tido still sejuk je mata memandang....

wan nurul hezrina said...

layan nampak si hakeem main lego2..sofia jugak suka main block