About

Friday, November 9, 2012

.: tiDur siaNg ^ tiDur maLam :.

salam jumaat nan mulia..

cerita pasal tidur..
tidur si anak2x..
si abang tidur malam nyenyak..
tapi kalau tak kena gaya.. tidur bila terjaga suruh bukak TV disneychannel..tak kisah jam berapa..huu~

si adik tidur malam..nyenyak jugak..
ada dalam sekali terbangun, kasi susu, tidur balik..lena sampai pagi..

tidur siang..
kena paksa.. susah sangat..
di rumah ibu pengasuh pun sama..
tak kena gaya, tak tidur siang depa sampai nak petang baru 'ter'lena.. (dekat2 time mama dah nak ambil)
di rumah time weekend kalau tak ke mana-mana
susah nak tidur.. kena paksa..

tapi kalau berjalan, kadang dalam kereta boleh lena .
ragam si anak2x..
umur macam ni memasing nak main lebihnya..
mengantuk pun, paksa diri takmau lena.. haish.. 

tidur siang mereka~

tidur siang.. hujan time ni, itu yang boleh lena.. itupun mama paksa..si mama buat2x tidur, last2 depa pun tertidur.. lepas dah main ntah apa2 bergurau senda atas katil tu..huu
tidur malam..
tidur malam si adik dengan mama.. saja selimutnya.. tapi tak tahan lama pun, biasa si adik kalau tersedar terus ditariknya selimut tu..huu~
si abang?
tidur sama si abah.. tak muat la katil nak naik semua..hee~

p/s selamat berhujung minggu..selamat bercuti semuanya.. cuti minggu depan berselang seli ditengah minggu kan, sure ramai yang sambung cuti..best2x..jadi cuti panjang..^_^

17 comments:

Fieza79 said...

Lenanya tido siang dn mlm 2 bradik tu ye...
Tp blh siang yg pyh nk suh depa tido ni kan eina..kena pksa bru lah nk lelap mata..cuba klau time brjln, dlm keta blh plk tido huu...

eima said...

budak siang duiorg nk main je .....

~~*Lady Salwa*~~ said...

Memang ragam tido anak2 ni pelbagai...

Sal pulak, si Faris kalau tido memang lena la sampai ke pagi... Kecuali kurang sihat, kadang2 dia terjaga...

Tapi si adik, susah la nak tido lena sampai ke pagi... Sure terjaga, paling kurang pun 3 kali...

Macam-macam kan... :)

JaSSNaNi said...

seronoknye tengok anak2 tido nyenyak.. :) senang nak uruskan keje umah kan.. :D

Nad @ MamaZN said...

Akak blk kg kan?
Selamat blik kg ye! =)
Take care!

::NureeN:: said...

bila dah besar mmg depa ssh nk tdoq siang mcm ellesya sgt2 jarang tdoq siang, tambah bln ni jer dia kat umah bb sitter bln dpn dh full time tadika, tinggai emir ja la dia mmg wajib tdoq siang cuma lama @ sekejap ja la

Nafira usof said...

comel jer kan kalo tengok anak2 tido.. rasa kita pon nak joint skali..:)

rohayu osman said...

same jugak dgn anak2 ayu.. tido siang mmg kena pakse... lau tak mmg nk main je..

~Siti Hajar~ said...

seronok tgk anak2 main kan, anak2 sy kdg2 pening kepala ni, jap2 baik, jap2 gaduh..huhu

Slmt blk kg yer eina, drive carefully...

Gieyana said...

kdg2 setiap anak2 nie berubah2 kan...
Cm nureen kalau kt umah pengasuh senang sgt tido siang..kalau kt umah sendiri especially time cuti mmg x tido..

Nyenyak jer tgk dorang tido...:-)

nordee said...

kanak-kanak perlu cukup tidur untuk pertumbuhan otak yang baik...tapi kadang2 sampai dah nak tertutup mata pun nak main jugak kerjanya...hihi

LYAfrina said...

klo asya..siang mmg x tdur..ssh nk tdurkan dia.. kdg2 tdo x smpai 1/2 jam dh tjaga.. mlm pon lwt tdo..

ch@ said...

Akaaakkk...hihiii itu baru dua org punya tdo. Ni tiga org punya tdo...tiga2 jadual xsama. Paling sadis mmg emakla yg bersengkang mata tidur xpnh lena baik siang baik mlm. Paknya bg dengkuran ja.

Nora Karim said...

bestnya tgk anak2 tdo...

ct rahani said...

sama la kak anak2 sy.. siang kemain susah nk tidur.. kena paksa kadang tuh baru jalan..

Imah Dinor said...

sama la dn abg ijat ..klu kakak abg ada mmg xtido siang..klu mlm plak selagi ibu xtido dia pun xtido hu..masih manja dgn ibu....

wan nurul hezrina said...

sedapnya nampak dorgnie tido...erm..cumil..tapi mmg budak2 tak suka selimutkan..walaupun sejuk