About

Friday, November 2, 2012

.: siApa laGi gaRang antaRa seoRang ayaH @ iBu ? :.

As salam..

kalau ditanya pada mama..(soalan di atas..)
jawapannya.. si ayah kot..
si ibu ni.. kadang tu suara je lebih..
buatnya idak juge,,,
tu pasal anak2 tak heran pun buat salah..huuu~

buktinya..
time si abah ada, sopan sket cara main dia..
kalau sepah pun..berpada je..sebab si abah tak suka sepah2x..
time si abah tak ada, si mama seorang je ada..

bermaharaja lela je dia..
tak heran pun kalau si mama potpet potpet..huu~
buat penat membebel jer..

sudahnya..pesan, dah main nanti kemas balik...huu~

dia dan caranya...

adik belum boleh join..join sipi2x je..tunggu la sket time lagi..huu~

ntah apa2x jerlah...


dah main tu.. dia malas jugak nak kemas..
mama masuk bilik lipat kain, dia menyibuk datang kt kita..
penat si mama bercakap dan bercakap suruh kemas..

last2x.. cakap, abah dah nak balik tu..
kemas cepat, nanti abah marah..
sikit lagi abah nak balik..

terus mulakan tugas dia tu...

mama keluar.. herm//kemas !
boleh diharap... terus je puji.. clever la abang arif ni..
pandai kemas.. ^_^

terus tersengih si anak..suka betul bila dipuji..

kesimpulannya itulah.. si anak lagi takut sama si abah..
maksudnya si abah lagi garang compare to si mama..
si mama cakap je banyak... hehehe~

p/s selamat berhujung minggu..

18 comments:

mummy_ayu said...

samala..Ayu pun..Daddy yg garang..Mummy bising jer lebih..tapi tak lah garang mcm Daddy..
sbb kalu Daddy..lum jerit..just tenung jer..Ian dah kesat2 mata dah..sian kalu tgk..nanti Mummy laju jer pujuk....lembut hati kan..

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

Kalo kita mmg kita kuat bebel...daddynya jrg mrh...tp kalo skali mrh mmg dia takut la....

Nens Collection said...

betul2..sy setju kak..walopon ammar kecik lagik..tp sy setuju tang suara tu..mak suara je lebih2..tp aura garang tu x ditakuti..kalo ayah..konfom aura garang tu menerjah dlm kepala..huhu

Nad @ MamaZN said...

Kalu kt umh ni..
Mak n zakwan la yg garang hehhehe
Kalu idak, takde la zakwan ckp mamanye mcm avengers hijau (hulk)

mummY daniSha said...

kalau sy,sy lg garang dr ayah die..tp kalau tanya danisha,dia akan kata papa garang...hahaa

rohayu osman said...

same lah ngan anak saya... tak takut pun dgn mama dia.. mama kuat bebel je.. lau papa dia dengan tgn2 sekali jln.. tue yg dia takut tue...

Nafira usof said...

rasanye zura lagi garang kot~ papa dorang jarang sgt marahkan anak2.. dia sama naik joint anak2 adelah.. dgn dia2 skali kena bebel.. hak hak hak..

eB said...

samerla kiter, kalo sore babah drg, mencecet lari.. sore kiter cam tarzan pn, wat bodo jerk. hu3

mek da ©™ said...

salam kak ina.. sihat ke.. jengah2 blog nih...hehe..dh beso bujang2 awk ye

Fieza79 said...

Oo gitu ye..fieza lak grg lg dri hsben...hehe..lau dgn abah xjalan...huhu

Mama Haraz said...

baby kita kecik lagi so tak tau la sapa yang garang rasanya nanti mama die kot hihihi

http://mama-in-wonderland.blogspot.com/

Ayu Hussien said...

sama lah eina..
ni pun ank2 ayu tgh projek sepah uma gak ni.
huuuuhuuuu

Ena said...

a'a eina.. sama la.. mak mak gitu kot.. bebel je lebih.. bising pot pet pot pet.. tp kalo si abah cepat je anak2 takut..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

salam mek na....
waa lamanya tak mai sini..
dah makin tembam dua si kecik ni ye..si abangnye hoiiiii semangatttttt :-)

Lily@MamaZaraZareef said...

kalau kite, mama lagi garang kot..cpt melenting kalau si anak wat salah..kalau papa diorang, sekali skala je marah..slalu lagi sabar lah berbanding si mama..kekekekeke

Izan Ishak said...

ahahha... senyum aje izan baca eina... sama jelah kat sini pun. ummi ni bebel je lebih. semua buat tak layan aje. tapi kalau dgn si ayah...jegil mata sikit pun semua dah kecut perut...

wan nurul hezrina said...

hahaha hubby nurul anak2 mmg pegi kat dia kalau nurul naik hangin..haha tapi lama dah tak jadi tarzan n godzilla..gaknya anak2 pun heran napa mummy tak marah papa??nape mummy jadi baik?hahaha..tapi yang penting papanyer mmg tak garang langsung

syiela said...

betul tu kita pot pet pot pet dorang buat tak tau je.. bila ayah bersuara cepat je