About

Tuesday, November 6, 2012

.: QurbaN... :.

As salam..
alamak terasa agak lewat n3 ni keluar..
tapi takpe..boleh je untuk diabadikan kat blog ni..

sebenarnya.. pic taken by si abah dengan HP dia..
baru je berkesempatan transfer piccasnya..
so, layan jerlah..

aktiviti korban lembu... haa baru tau arif ok je tengok lembu korban..
mama ... hee.. lama sungguh tak tengok live..

takmo bebel panjang la..
layan gambar jer..

kejadian : hari ke-2 raya aidiladha lalu (sebelum gerak balik KL)
di : Pontian Johor.. kampung PIL.. ^_^

get ready to go.. ^_^

sempat aje posing =P

dah sampai.. ^_^..dia je budak kecik kt situ..hee~

tok ayah budak2x ni..bersama hasil korban ^_^

arif steady semasa sesi lapahan tapi awat muka pusing kot lain..ngee... ups bawak bekal susu.. kantoi =P

my FIL.. a.k.a tok ayah

khidmat jengkaut ni digunakan.. untuk apa ye?..
sian dia takde geng...  semua orang besar jer.. ^_^
p/s teringin jugak nak tengok sendiri, sebab dah lama tak tengok..tp bila member tunjuk video aktiviti korban ni.. time lembu nak kena sembelih tu, jadi tak sampai hati nak tengok.. kesian..huu~


10 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Berani arif...aunty pun tak berani tgk lembu disembelih ni..sedih kot..

Nad @ MamaZN said...

Jengkaut tu utk tanam darah n organ yg taknak kot kak...kan tkleh buang mcm tu je kan..

JaSSNaNi said...

banyak nye gambar...
:) masa nak korban kat dewan hari tu pun nani tak berani tengok.. sbb takot kesian.. nanti kalau kesian, tak boleh makan kan.. so tak nak tengok.. sbb nak makan.. :D

Sidratul Muntaha said...

huhuuh
bese sgt tgk
last 2 years pun amik photoshoot kerbau kena korban
so far takdelah tkut sgt
tpi boleh la.
berani ye ariff..
klu dak aqil mesti tkut

Imah Dinor said...

toi la mmg dah lama xtgk depan2....kesian lak nnt..

Nafira usof said...

comelnye ariff pakai helmet naik motor tuh.. kiut sgt~

zura pon x sampai hati nak tengok lembu kena sembelih.. sbb tuh x berani nk gi tgk..:)

ct rahani said...

gud boy la abg arif.. x takut ye tgk lembu kena korban.. klu sy pun kak x berani tgk dekat2 sgt.. ngeri.. hehe..

Lily@MamaZaraZareef said...

kite pernah skali tgk aktiviti korbn lembu ni. Time tu skolah yg anjurkn so skali dgn amali tajuk korban dlm buku tu kan. Memang jd sedih siap ternampak air mata lembu tu sblm dikorbnkan. Tu yg serik x mau tgk lg. Org kate kalau kite kesian dah jadi x blh makan plak daging lembu tu nanth.,

rohayu osman said...

dah lame tak tengok korban.. raya ritu tak balik kg... dpt tengok gmbo pun oklah...

syiela said...

berani betul dia tengok dekat2