About

Sunday, November 18, 2012

.: menu of the day :.

As salam..

dah lama tak interfram gambar makanan..
meh tempek, menu simple lunch semalam.. ^_^

kari ayam - sayur kobis - ikan goreng (ayam goreng untuk arif )
lama betul tak buat kari..
orang johor kurang makan kari, orang utara suka la kan..
sejak kawen orang johor, jarang ada kesempatan nak buat kari..
sebab bukan feberate depa..

itu menu semalam..
menu hari ni?
LAKSA !

dua-dua, belah utara selatan suka laksa..
so, si mama n si abah memang hantu laksa..
baru je buat masa balik kampung baru ni..
this weekend buat lagi..hee~ ^_^

p.s esok dah kerja, mood..huuu~ kureeeeng =(

9 comments:

ch@ said...

Nnt nak mnta resipi...harap sudila nak kongsi ek?
Kena tingkatkan skill masak ala ala.masterchef.

JaSSNaNi said...

oooo patut ler menu kat umah nani tak penah bertukar2.. rupanya sbb kawin org yg sama kapal.. hahahahahha.. :P utara vs utara.. kalau kena cam mamayana, sure kena sesuaikan diri kan...
sedap kari.. dlm umah ni kalau seminggu tak wat kari.. mula la bunyi dah..

ieda said...

simple2 janji anak2 suke kan ..
kalau anak2 akk yg pelik2 dia x akan makan .. soo senang campak2 sahaja ekeke ;)
wahhh laksa ..
baru lepas makan laksa semalam beli .. kuah masih banyak .. rebus mee batang dan makan ;)

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye lauk pauk ni!! memang kombinasi fevret saya..^__^..sy org jhr gak selain masak kicap mmg suka sgt makan kari..hehehe

etiey.com said...

Simple tp sedap! Kari sesekali blh la

Nad @ MamaZN said...

Saya suka kari..
Kalu wat kari tak letak santan
Baru tahan lama =)
Dh lama tak makan laksa...

MrS. F!zA said...

fiza suka kari..mujur org kelate kt rumah tu blh je mkn..family MIl lg lah..kari tk pnh msak..huhu

Aisyah Husaini said...

ha ah la mamalieyna lau utk lauk pauk may be org johor tak gemar yang pakai santan2 ni kot..kite kn org johor jarang la nk makan kari, lemak cili api ke tp lau sayur leh je makan lemak2..alamak terliur pulak kari t nak masak la ha ha ha..org johor biasanya makan masak2 sambal, kicap la singgang la biasela jawa katakan : )

Izan Ishak said...

kalau kami kat sini...kari cam menu wajib plak. en suami nama je anak kelantan, tapi entah napa minat sgt ngan kari. anak2 pun dah terikut sama. kalau laksa plak... izan suka sangat, tapi suami plak kurang suka. kalau balik umah mak, menu wajib buat tu.