About

Friday, November 23, 2012

.: ke air HitaM Johor :.

Salam Jumaat nan mulia..

cerita pendek, gambar je lebih.. =P
ambil kesempatan cuti lalu ke Air Hitam, Johor..saja jalan2x cuci mata, cuci poket =P
jaraknya 1jam jugak dari Pontian, kg my PIL..
pergi dah petang...

dah nak balik baru si abah snap ni...

dalam kedai... huwaaaa.. rasa nak beli salah 1 setiap patung-patung comel tu, semuanya pun kiut ^_
itu je snap..hee~

apa beli?
ada la, yang berkenaan anak2 je interframe kt sini..

adik dapat bebear ? =P

abang dapat boboiboy & yaya jer ?

si abang dapat mainan lain juga.. mainan je dia nak..huu~
herm.. air hitam..ok jer biasa2 aje..
cuma untuk beli patung2x kiut kira murah jugak la..
bebear si adik RM 30 jer..

lebih besar bebear dr adik, adik suka gomoi dengan bebear dia nih.~
berkenan dengan mickey n minnie mouse, tapi mcm tak sesuai nak beli utk anak boy..
huu~ pendam...:(

tapi beli jugak..Minnie..
kiut kan..?
belikan untuk kasi pada Aina, anak kakak mama dinorsfamily...
tengok Minnie, terus teringat aina ^_^

p/s dah balik terasa nak ke sana lagi, haih...nak mengabihkan duit je ingat =P


16 comments:

NzA said...

alolo...cutenya...kalau p sana mesti habis duit..akak suka borong pasu yg besar2 tu....ttp skrg harga dh melambung sbb pelancong dr singapore suka ke sana....

Aisyah Husaini said...

kite pun teringin la nak ke sana katanye banyak barang2 rumah murah berbanding nilai 3. walopun kite orang johor tapi tak pena singgah lalu je selalunye. teringin nak pegi lagi satu tempat yang jual barang2 singapore kat batu pahat tu. bestnyerrrrr

Gieyana said...

murah juga yer toy kt situ..tak pernah smpai lg kt johor..insyaallah next year feb smpai kt jb..:-)

si abang gigih stick toy dier kt keta yer..sm mcm nureen kalau beli toy cmni..:-)

Nad @ MamaZN said...

Hakeem dpt cik ted!

Masya said...

besarnya bear tu.. rm 30 yer...
tak pernah sampai sane...

Lily@MamaZaraZareef said...

Besarnye bebear hakim..kite last shoping2 sakan kat situ time nk kawen dulu. Pastu ada gak la singgah biasanye cr pasu or bunga siap gubah..:-)

Aleyn said...

Dah lama tak ke sana....

Nafira usof said...

waahhh.. bestnye shopping!! banyaknye patung2 mainan.. kalo bawa anak2 gi sana mmg kena standby duit..hehehe

ieda said...

aah dikk
cute2 bear tuu
akak lak geram ..
memang rambang mata kalau ke air hitam nie ..
dah berpuluh tahun x sampai
dulu duk johor sebulan sekali mesti turun .. ;)

nieda said...

nieda ada perancangan nk ke ayer itam tp ntah biler

eima said...

AKU SLALU SINGAGH AIR HITAM TP TAK PENAH BELI PEPE KECUAI UBI KELADI ...TU PUN BUKAN AKU BELI mil YG BELI

Ayu Hussien said...

klu g ayer itam ni mmg rambang bijik mata..huhuuu

jom singgah join GA kami ni

http://sweetfreezer.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-sweet-freezer-2012.html

Izan Ishak said...

eina nak tau tak, sblm pindah hari tu mmg sokmo gi ayer hitam ni. pegi beli carpetlah.. tikarlah. dah pindah pulak en suami suka pegi sbb nak beli bunga. dialah yg tukang gubah2 tu. izan tgk je hobi baru dia tu... hehe..

skrg ni pulak wajib pegi time weekend semata2 nak beli putu bambu. huhu.. org tgh gian makan putu bambu...selagi blm jemu layankan ajelah (izan n si kembar lah ni).


Imah Dinor said...

tq...sorry lambat baca n3 ni....buzy hu....aina dah pandai pegang dah....

mummy_ayu said...

suka gie air hitam..memang rasa semua nak beli..best cuci mata gak..

wan nurul hezrina said...

wahhh lamanya tak g air hitam.mmg banyak patung murah2 kat sana..n suka tgktikar buluh2...

dapat beli barang tuk gugurl walaupun anak buahpun still pueh hati..huhu nurul lak mengidam boboi.huhu