About

Tuesday, October 23, 2012

.: saFety GaTe diperLukan ! :.

As salam..

ohho..gelagat budak kecik di hari bekerja..
seawal jam 6pagi..
mama tengah kalut2 di dapur, masakkan bubur nasi bekalan ke rumah pengasuh
dan lauk bekalan mama ke tempat kerja..

sekali teringat dia..
memanggil dan mencari..
di sini rupanya... wooo...
manyak bahaya wooo...

tapi sempat lari ambik camera dan snap !..sebab nampak kiut jer..ngee =P


tersengeh bila mama panggil nama dia.. tau buat salah..itu yg buat muka sengeh camtu..haih !

sukahati dapat tembus masuk, selalu kena halang..

nak mandi ke nak oooi... awai lg la..kamu mandi kt rumah ibu je nanti..

sangat bahaya kan..

safety gate... ! kena cari ni...huuu~
dan beringat.. 'tutup pintu bilik air selepas digunakan, jangan takungkan air di dalam baldi... !'

18 comments:

eima said...

hmmm tu la budak2 ni ... itu la tmpt diorg suka ....
tp seb baik alisha tak suka ....die suka bila abg die je msk bilik air ... aku dh selamat di situ ....
klu k.ina mmg kena rajin ttp pintu

Nad @ MamaZN said...

jauh hakeem explore tu ;)

MrS. F!zA said...

haihh..bahaya ni kak.. tkut licin ke..

JaSSNaNi said...

hahahahahaha.. tudia... jauh merayap kan... biasanya kalau ada budak2 kecik ni.. pintu semua kena tutup rapat.. lepas tu benda2 kecil semua kena pek siap2.. kang ade je dlm mulut dia kan.. hehehehe.. clever girl.. masuk bilik air nak mandi tu..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

hehe..comei jer tgk gambar dia yg 1st tu..adoiilah..bahaya gak ni..memang kena tutup bilik air sentiasa...

haslina said...

adik nak gi mana pagi2 tu sayang...

a'ah eina next time cuma pasti kan pintu bertutup jea.

Izan Ishak said...

yelah eina.. kadang2 kita ni tgh buat kerja tak perasan anak2 kecik tu buat apa kan. beli safety gate cepat2 ye~

Imah Dinor said...

panjang toi akal si hakeem ni..ambil kesempatan bila mama sibuk masak ...he comel je bila dia senyum cam xbesalah jer..hai hakeem,hati2 mamanya....

ct rahani said...

betul la kak.. safety first.. aqeef pun sama.. suka sgt nak mandi x kira waktu.. haisshh..

comel sgt muka x bersalah hakeem tuh.. geram jer.. hehe..

Kakzakie said...

Hihi... dia buat muka senyum tak ada rasa bersalah. Yg salah memang mama/papa lupa tutup pintu kan sayang. Cute je dia buat kita senyum...

Nafira usof said...

olololo.. comel jer buat muka tak bersalah lam bilik air tu yer.. nak marah pon tak sampai hati..comel sgt..hahaha..
lepas nih mmg kena lebih hati2.. elakkan takung air lam besen or baldi..

kat rumah zura pon perlu carik safety gate jugak.. tak tahan tgk periuk belanga.. baldi besen kat ruang tamu.. uwaaaaa...

Mamamya said...

iskhh..mmg bahaya tu iena,nasib baik iena cepat sedar n jumpa hakeem semula..

mmg kene ada safety guard..lia pun sejak ada firas dulu dah beli 1 klu x silap harganya RM90.

Iela Fazielah said...

betulla ina..bahaya..sib baik toilet kering... tp dia dah siap gigit getah paip tu...

Zura@Iwan said...

wahhh..bahya gk tu kan...haizz tpk plak dak Irfan tu...dia kalau tjaga dr tido..sure tcari2 kita..

hrp2 dorang dilindungi la..

mizzura said...

uishhh....sangat bahaya ni..bole lemas dan tergelincir...

Masya said...

MEMANG BAHAYA NI.. TP KALAU X BELI SAFETY GATE PUN XPE.. JANJI TUTUP PINTU BLK AIR WALAUPUN X DIGUNAKAN.. BAHAYA KALAU X PERASAN NI...

Anonymous said...

When you prefer a strict regimen, you'll be able to make use of the machine's interval coaching method just when you would do in case you have a personal trainer.


Feel free to visit my web page; http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/

Anonymous said...

Additionally they supply a few heart rate monitors under the trademark Ergo.


My blog :: simply click the up coming internet site