About

Saturday, October 20, 2012

.: saBtu Ini :.

as salam..

sabtu ini..
rasa lain macam melepak je kat rumah..
berperang dengan anak-anak =P

si adik abang bangun awal..
tidurnya idak lagi...
si adik tidur sekejap, 1/2 jam..
sempat mama lunch jam 12pm tadi..
si abang buat-buat bising..
terus si adik bangun..

eeiiii... geram si mama sama si abang..
terus tarik buai masuk bilik, tutup pintu..
konon nak tidurkan lagi si adik...

penat si mama je..
si adik dah bolat mama, mana mau tidur..
si abang menangis perlahan di ruang tamu..
mengharap ehsan si mama panggil dia..
dia tinggal sorang kat luar..
kesian...

konon nak menghukum si abang
sebab bising dan buat si adik bangun..
sudahnya, mama yang kalah sendiri..
bangunkan si adik dari buai, buat penat je buai, tidurnya idak juge..
bukak pintu bilik, panggil si abang main dengan si adik..
dalam bilik..

si mama, layan blog sekejap.. =P
huu.. ntahlah anak-anak ni...
hari minggu pun, bangunnya awal jugak mcm kebiasaan...
tidur semula.... susahnyeeeeeee... padahal masing-masing dah mengantuk tu..
haih !

keluhan seorang ibu..
budak-budak ni, kadang kena paksa baru nak tidur..
tapi kalau dah ada pakatan dua-dua takmau tidur.

apakan daya.. paksa pun tak jalan jugak..huu~

tunggu la penat, tidur la tu kan..huu~

oooh... tukar lagi langsir rumah ni..
si mama memamg sesuka hati je main tukar-tukar..hehe~
ala-ala flora kali ni.. ^_^

selamat berhujung minggu !

p/s si abah tugasan luar ni, dari semalam.. weekend tanpa si abah,.hu~

3.15 pm...si adik dh tewas, tidur pun dia, itu pun mama paksa...kurung dalam bilik .. baru nak lena..huu~

5 comments:

amy said...

bawak turun main buai kat bawah je has...;0...mesti best ptg2 budak2 main buai kita pun terhibur sama ;0..

Ayu Hussien said...

mmm sama lah kte..
asal hjg mgu..
cuti sek
uma ni tetap riuh rendah
takde nye dpt guling2 bgun lewat sikit
heheeee

Ena said...

hehe...

Gitu la eina..
sementara anak2 nak besar..
time penat rasa mcm nak je dorang cepat2 besar kan

tp mcm ena ni..
rindu pulak saat tu..
apakan daya..
lom rezeki kami lg..

aimaniman said...

salam kenal..

sama je kita... rumah akak pun riuh rendah kalau weekend.. puas akak merajuk.. anak2 tetap x mo tido.. biasalah..

wan nurul hezrina said...

nurul lepak umah kak ipar kat gombak jer..makan nasik dagang..tapi anak2 kak ipar semuanya demam..