About

Thursday, October 18, 2012

.: poT LuCk ! :.

As salam..

Cerita Jumaat lepas..12.10.12
buat pot luck..makan2x lagi...hoyee.. best2x..

sebab meriahnyeee makanan..
menu last week, bertemakan "Masakan Kampung" .. ^_^

so, masak le masing-masing dengan hidangan menu tersendiri..
mama ?.. jap lagi interframe.. hehe...

yang take turn bawak makanan kali ni, herm.. +- 9 orang je.. tapi dapat makan ramai2x.. (geng same floor jer ^_^)
sebab dah ramai yang kata nak bawak masakan berkuah
so, mama pilih memasak ini..
Ikan kembung masak sambal.. ^_^ lalala..

cepat di masak sedap dimakan..hee~

ohho... laksam pun ado.. laksa kelate.. yummy !

ayam masak merah, kari daging, sambal sotong...

sayur campur, pucuk ubi masak lomak, kerabu mangga..sukaaa...

ulaman ~ ikan masin berbawang, telur masin, air asam + sambal belacan, telur rebus (ini pun ada..hehe), timun

air laici, pencuci mulut : puding jagung, agar-agar ~

ni je tempek muka orang yang happy tak sabar nak makan.. yang lelain, malas nak interframekan..hehe~

Alhamdulillah... rezki dari Allah.. sikit-sikit je bawak, tapi dapat makan ramaiii orang.. ^_^

9 comments:

Mar Mansor said...

best tul kompeni mamalieyna nih...sporting lak tu leh wat mkn2 cenggitu..

Aisyah Husaini said...

best2 suka sangat lauk kampung n nak tau tak masakan mamalieyna tu ikan kembung sambal adalah my favourite..yummeehh

JaSSNaNi said...

wow... bestnye kalau ramai staff.. boleh wat makan2.. bawa pot luck sendiri.. cam saya.. sorang2 je.. tak de nak share2.. pot luck sendiri makan punya.. hehehe

Nad @ MamaZN said...

Sonok dpt mkn ramai2 :)

Gieyana said...

perghhhhh sedapnyer....best! Meriah dgn makanan..:-)

Fieza79 said...

meriah nya company mcm ni..mkn rmai2 sporting..bos pun sporting ekk..hehee

nyumm2 byk nya makanan...sedap2 plk tu..

Imah Dinor said...

dapnya...suma jenis sambal budak2ni suma suka...sambal ikan kembung mmg the best he....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedapnye semua lauk² tu..
lily pu suka buat kembung masak berlada..memang mudah & sedap..^^

wan nurul hezrina said...

aahlah idea nie baguskan?bawak sikit2 lama2 banyakkkk lauk kita merasa..wah hepilah dpt mkn..nuul skang sik mkn jer.hurmm sbb ujang jer rasa lapar