About

Friday, October 12, 2012

.: laGi menjeNGok progRess ruMaHku SyurGaku :.

Salam Jumaat nan mulia..

*notes : n3 ini bukan berunsur untuk menunjuk-nunjuk, cuma sekadar mengabadikan progress rumah yang dibeli.. beli sekadar memenuhi keperluan dan kemampuan diri, rumah teres setingkat di Nilai.. Alhamdulillah ..

cerita hujung bulan lalu..
singgah di Nilai 3 menjengok progress rumah..
katanya Disember dapat kunci..
tapi sebab terlalu banyak desas desus yang tak enak didengar..
jengok lah..progressnya macamana..

boleh siap ke Disember kalau masih macam ni..?
herm.......

unit terawal... belum berpagar..

unit rumah mama~ 3 unit terakhir.. ada la progress berbanding jengukan lalu~ herm..

bahagian belakang (dapur)..ada ruang tanah yang sedikit cuma.. tapi masih boleh bercucuk tanam tu.hehe..berangan ~
unit2 rumah lain..sedang pasang longkang..

kerja-kerja masih berjalan..kira projek jalan la tu..ok la kan.. (nak sedapkan hati)

arif menjengok dalam rumah.. mama tak ikut pun.. si abah yang snap semua piccas ... (ruang tamu, dapur yang kecik molek, salah satu bilik )

pemandangan belakang rumah ... unit terakhir kan.. camni la pemandangan.. ^_^
- genap setahun kami membeli rumah ni, tapi pembeli terawal rasanya ada yang lebih 2 tahun menanti...herm... semua makin risau takut rumah tak siap..huu~  terus berdoa harap-harap projek rumah ni berjalan jugak walaupun semput-semput dan siap sepenuhnya! takpe lambat sikit pun, janji siap ! Amin....


p/s  happy weekend !

29 comments:

amy said...

nanti pindah nilai ek has?..nape jauhnye pindah tu? :)

@e_da said...

Seronoknya... Mmg tak sabar kalau nak masuk umah baru kan... Semoga dpt siap cepat hendaknya

Delimasari said...

boleh mendeco22222 le ni

eima said...

lmabat dr tarikh ptt siap leh minta ganti rugi max RM 2k perday kak ....
sila rujuk dgn lawyer ye .....nanti bila rumah siap lepas tarikh jangka siap leh dpt duit utk wat renovation ...kot2 la

Diksu said...

dah tak sabar nak duduk umah baru...mseti cantik uamhnya klu dah siap. BEsar..

mrs.spicy said...

rumah setingkat atas tanahhh..bestnya.impian farah ni kak ieyna

Nad @ MamaZN said...

bestnye kak eina!
harap2 takde masalah...

Nens Collection said...

insyaallah kak rezeki akak dan anak2 pasti siap!..amin..;)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye rumah atas tanah..boleh bercucuk tanam..boleh tanam bunga banyak2..^^

Ena said...

HARAP SEMUANYA DIPERMUDAHKAN..

~Siti Hajar~ said...

Xpe eina wlau lambat janji siap, skrg ni developer lbh behave sbb projek xleh terbekalai, kerajaan kontrol kan, jgn risau la, siap ttp siap antara lmbt & cepat je...klu lmbt dorg akan bayar pampasan tau...hehe

Syok la nti dpt dok rmh bertanah, blh km terjah...hehe

JaSSNaNi said...

as salam...
ye la.. mmg kita takot kan.. banyak citer2 kat berita kita dengar.. rumah tak siap.. tapi loan bank jalan... mmg teruk dan terbeban kan... hopefully rumah yg di impikan ni siap mengikut jadual... tak banyak dah tu, nak install tingkap pintu dan buat jalan.. lepas ni boleh la masuk rumah baru ye.. :)

Fieza79 said...

best nya kan cntik umah..msti tk sbr..lmbt tu sb ada problem ke mcm mana eina...dh setahun ye..hrp2 cpt lah siap nya ye eina..

Nafira usof said...

harap dapatlah siap dalam masa yang di tetapkan~ amin~

itu lah risiko beli rumah baru bina kan~ takut project tak jalan.. harap2 projet rumah iena dapat di siapkan~

Aisyah Husaini said...

Hye mamalieyna..ingat kite lagi tak? kite yg pernah hantar emel dulu kan minta flyers rumah ni..kite baru je buat blog jemput2 ye

aisyahusaini.blogspot.com..

mamalieyna jgn risau2 mesti siap punye sebab kerajaan kite kan dah control projek perumahan. Sabar ye..

Zura@Iwan said...

kita dl pon mmg rajin dtg jenguk progress rumah...now alhamdulillah umah dh leh duk..tp buat mcm homestay..sbb tiggl kt png..hehe

Imah Dinor said...

rasa kejap ja dah setahun ye..xpa janji projek jln..loan pun blum stat bayarkn...xpe leh kumpul duit byk2 nak mndeko2 nnt...kami plak rmh dah ready tp tol plak jangka siap bln 6 thn depan...tiap2 bln g tgk progres cam lambat je siap..lupa je nak snap pic....lappy dah ok ...salah teknik ja td...hu....

mummY daniSha said...

kat nilai eh...rumah akak sy pun kat nilai hee

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

InsyaAllah..
tak lama lg siapla tu..
sambil tu leh la verangan nk deco2 nnti..
suke..
nnti share2 la yer.. =)

Lily@MamaZaraZareef said...

semoga urusan rumah sume dipermudahkan ye. Kami pon dulu dlm 2 tahun tgu rumah br siap. Beli jun 2009, may 2011 br dpt kunci..^__^

Masya said...

insyaallah sempat siap, lagi pun tgk pekerja x berhenti2 buat dan menyiapkan...

Iela Fazielah said...

Mcm rmh ila dulu ina... Jgn risau la... Mesti siap sbb nmpk progress dia cuma lembab sikit je... Kalau overdue dpt clain duit.. Mcm rmh ila paragon dulu... Lewat 4bln siap dr tarikh sain snp ila dpt kat 10k jugak la

ct rahani said...

InsyaAllah kak.. arap2 dpt disiapkan secepatnya.. amin.. umah sy pun dh hmpir nk siap gak.. x sabar nk tngu kunci.. :)

NzA said...

Moga segalanya brjln lancar...InsyaAllah...rumahku syurgaku.

Izan Ishak said...

dah byk progres berbanding yg sblm ni ye eina. insyaAllah... akan siap juga cuma kita yg dok tgk ni rasa alahaii... bilalah nak siap kan.

eina... besar juga tanah kat belakang umah tu. boleh tanam pokok kat situ. cam kami ni umah mmg trus sampai longkang. yg ada tanah kat depan umah... ciput aje.

ch@ said...

insyaAllah boleh siap tu kak. ada jgk la tanah blakang rmh. jgn jd mcm rmh kita hbs tak jmpa tanah. cuma di dpn pagar je la bertanah. hahaa. brcucuk tnm ala hidroponik la jwbnya.

Mamamya said...

alhamdulillah dah ada perkembangan...tp lama juga yer iena klu dah sampai setahun dua menanti...

harap2 cepatlah umah ni siap..blh la iena b'cucuk tanam..seronok klu duduk umah sendiri mcm2 yg di angan2kan... :)

wan nurul hezrina said...

wah sampi 2tahun..harap projek umah eina berjln dgn lncr

izan mama mia said...

wah tak lama lg pindah rumah barulah yer