About

Tuesday, October 9, 2012

.: coNt ... berSantai di baGan LalaNg :.

As salam..

sambungan dari cerita semalam..
lets sambung.. ^_^

sambung tempek2 gambar jer..
sebahagian lagi hasil snap suka2x..

letak adik dalam tu..senang kasik makan..hee~

bawak flooter kekunun boleh main air, sampai balik air belum pasang-pasang..hee~

satu-satunya gambar mama..hee~ sopan sangat si mama duduk... =P
perasan 'jiran' belakang kami tu berBBQ...
ooh memang untung badan..hee~
diorang berBBQ, tapi kami turut merasa hasil BBQ mereka..

mereka bermurah hati..
kasi... sotong bakarlah.. sate ayam lah.. udang bakarlah... nikmat ~ ^_^
hee~ segan sebenarnya nak terima..
tapi kata depa.. 'bawak bekalan banyak'.. 'ada rezki lebih untuk kami hari ni'... hee~

arif menikmati sate ayam... yummy... makanan free..memang sedap.. ^_^

gini-gini jer kami bersantai..tak dapat main air..huu~

tak jauh kan gold coast tu.. hanya mampu memandang dari kejauhan jer..hee~

tak banyak lagi orang... almaklum time air surut kan..huu~ dimaklumkan air pasang lewat petang..huu~

lepak dalam khemah sekangkang kera~ ^_^


kasi can adik jejakkan kaki ke pasir pantai.. kalau lepas bebas kang.. ada yang telan pasir.. =P .. adik memang tak bleh harap lagi..huu~

teruja !


arif kata panas pasir tu... kejap je dia tidak berkasut.. adik?..slamber dia jer, teruja lagi ada...
panas.. si abang long, ambik air mineral basahkan badan dia.. haih!

sotong bakar ~ yang lelain lupa nak snap..
murah rezki kami hari tu.. ^_^


p.s ada lagi sambungan piccasnya.. ada aktiviti menarik lagi buat si abang long.. next n3 please..hehe~


18 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Rezeki..sedap tu sotong bakar...
Sukanye adik pijak pasir...^^

::NureeN:: said...

umah baru eina cantik la... lama x singgah sori yerr bz sgt2..
wahh bestnyerr santai gini, nureen blom bwk emir g pantai lagi
tgk la 2 3 bln lg kot heheh

wan nurul hezrina said...

wahhh wahhh dah bertukar wajah blog.lately ramai yang deko2 umah baru dgn header baru..suka lawa umah baru=)

beshnyer g pantai..nurulkan si merah n sofia dua2 tak mo pijak pasir n takut lauit..napepun tak tahu.mungkin masa dulu2 nurul fobia ngan laut sbb masa preggy merah nurul kena gigit obor2..huhu fobia sampai skang

JaSSNaNi said...

assalamualaikum...
1st thing... TAHNIAH buat mamalieyna sbb menang kat blog mamaZN.. :) hehehe.. :)
best jalan2 bagan lalang.. gi rehat2.. bagi anak2 main.. mmg best sangat.. tapi air pasang dlm kul 3-4 camtu kan.. penah gi time air surut.. jenuh menunggu.. eheheh anank2 sibok nak mandi..

MrS. F!zA said...

arif bambam lah skrg sejak ada adik ni..darwisy tu dr dlu lg kuruih ja wp skrg dh selera makan..

~aSHa~ said...

debab nye adik..geram tgk..tu yg asha tgk tu dulu ehehehe....kalo peluk2 ni sedap ni..

amy said...

salam has...wah bestnya jalan2 sambil berkelah siap ada khemah lagik tu ;0.....:) akem tu kesian je kena letak atas pelampung ha ha ha ;0...comel je tgk ;0

Nens Collection said...

tepi gold cost pon tepi jela..nnt ade rezeki leh jejak kan..hehe

comel je si adik lepak dlm pelampong tu..hehe

Masya said...

siap bawak khemah.. mesti seronokkan...

Imah Dinor said...

tu la pasal klu dah rezeki tu merasa jugakkn...ho..ho..bla nak leh p sama2 ngan abg ijat main2 pasir..

Nad @ MamaZN said...

Comey giler hakeem lepak dlm pelmpung tu..santai btul! ;)

eima said...

bolatnye adek ... rezeki kan kat mana2 pun ade

Zura@Iwan said...

seronok dapat lepak2 tepi pantai gini...ada khemah yg best tu....

alhamdulillah rezki dpt bbq jiran sblh kasi yer..

Nafira usof said...

sampai ke sudah ke tak dapat mandi?? alahai.. ruginye~

Mamamya said...

seronoknya iena b'santai2 tepi laut ni... lia kene tunggu 4-5 bulan lagi lah nampaknya baru blh bawa anak2 b'kelah mcm ni...

alhamdulillah murah rezeki iena n anak2 dapat makan BBQ free.... :)

LYAfrina said...

amboi seronok nyer bergolek-golek dlm khemah.. angain sepoi2..kalo tdo best kan

ch@ said...

arif haidar demokla. sht btl dia kak. tak geli pula hakeem pijak pasir tu. nnt cpt jln. eh adli pun suka main dlm pelampung tu. hahaaa berkayuh dia atas darat. sabar je la.

Izan Ishak said...

best pulak tgk eina siap pasang khemah tu. letih2 boleh juga baring2 dlm khemah kan. kalau anak2 izan tgk komfem suruh ayah belikan juga...hehe..

murah rezki dpt makanan yg best2 tu~