About

Sunday, October 28, 2012

.: 28.10.12 : happY 10th Month Old haKeem :.

As salam..

salam aidiladha..
dah kembali ke bumi KL tadi..
en abahnye dah mula bertugas ..
cerita balik kampung nanti2lah.. ^_^

kasi up dulu, tarikh bersejarah adik akeem ni..
28.10.12 today hakeem dah genap 10 bulan..hoyee... !
Happy 10th Month Old adik... !
(dah terbiasa panggil dia adik sekarang ni..)


Perkembangan terkini..

- yeaaa dah boleh menapak.. 2-3 tapak dengan sendirinya.. hoyee. sikit masa lagi mungkin boleh success sepenuhnya ! best2x... suke tengok adik yang kecik molek ni berjalan terkedek2x.. hee~

- gigi naik 2 batang lagi sebelah atas.. time suapkan sesuatu kengkadang kena gigit juge.. sakit...! Jumlahnya.. atas 2 -bawah -2 = 4 batang lah..

- rekod tak bestnye.. jatuh katil rasanya dah 5 kali..huu~ sian adik.. :(

- rekod tak best jugak.. adik dah berjaya pecahkan 1 gelas kaca mama.. adik dah pandai mengemas, almari tinggi pun adik dah pandai bukak dan capai barang di dalamnya..hohoho..

- gigih mengemas berkali ganda rajinnya.. balik kampung baru ni, penat mengepong.. penat memantau..herm..

-  pandai berebut mainan dengan abang, bila kalah adik menjerit sekuat hati.. tanda tak puas hati dengan si abang, si abang boleh melarikan diri, si adik termanggu sendiri.. "tunggu la.. adik dah boleh berlari sikit masa lagi, adik kejar sampai dapat.." (kata adik di dalam hati..hehe )

- makan.. apa je kita makan dia nak jugak, tak kira masa walaupun baru je lepas suapkan dia..huu~ adik dah makan macam2x.. ^_^.. tapi menu utama still nasi lembek dia..hee~

- berdiapers saiz 'L'.. taktau beratnya berapa sekarang, lambat lagi checkup..herm..

okeh, stop sini dulu.. next time sambung bebel2x lagi pasal adik a.k.a akeem.. ^_^

pic taken @rumah MIL by HP sajor.. adik sukaaa berdiri .. praktis nak berjalan.. ^_^

selamat berhujung minggu..

4 comments:

ch@ said...

cpt berjalan juga ni, mcm adli. hihiii... adli pantang org bw pinggan, semedang menganga. mmg tough sungguh bila kita dukung sbb dh lama xdukung dia.

Ayu Hussien said...

sikit hari lagi bjalan arr
Aiman pun dah bleh jalan ni
3bradik ni pun 10 bln je dh blajo 'bertatih'
alhamdulillah

-ytazzi- said...

comelnya !!! mcm nk picit pipi dia !!! heeeeeee...jmput dtg blog :)
http://ytazzizzaty.blogspot.com/2012/10/jus-manggis-xango-untuk-kesihatan.html

mamaRIFQY said...

kejap je kan anak dh besar!!