About

Friday, September 14, 2012

.: StuDy tiMe :.

Salam Jumaat..

kesian si abang long..belajar sorang2..
kalau lah boleh jadi suri rumah sepenuh masa nanti
rasa-rasa ada masa ke nak mengajar anak dengan konsisten..?

time bekerjaya ni..
balik rumah, banyak betul rasanya hal lain nak di settlekan..
time weekend, lagi la, macam2 urusan rumahtangga nak dibereskan, selingan pulak dengan sesi jalan2..
sudahnya..anak belajar sendiri jer.. sian... huu~

apapun--nak seribu daya kan..
nanti kalau dah sekolah, nak tak nak kena spend time tengok anak buat kerja sekolah jugak kan..
harap ada masa untuk itu..Insyaallah...

snap2x.. si abang long yang tekun nampak gayanya tu..


setakad ke hari ni, pencapaian si abang...

Cuma pandai conteng2x, melorek2x..membaca ABC dah pandai, 1,2,3 sampai beberapa belas... hafal doa makan, hafal doa tidur.. lain2 belum di ajarkan..haih si mama..ngelat mengajar anak =P

lagi pencapaian ketara sejak jejak usia 3 tahun...
bijak bercakap !

walapun pelat...tapi cakapnya alahai...ada je benda nak dicakapkan..layankan jer..huu~ ketara sungguh, dulu2 dia sangat pemalu dan pendiam..sekarang kalau pergi mana-mana dia buat macam kt rumah dia jer..g soping pun sama... macam soping mall tu dia punya..haih!

p/s ikut hati tahun depan, masuk 4 tahun boleh aje masukkan dia sekolah, tapi macam agak sukar dari segi transportation jer..hermm.. 5 tahun la jugak kot.. HAppy WeekEnD !

9 comments:

Imah Dinor said...

wah dah maju abg ayip ye...rajin belajar nnt boleh ajar adik hakeem...
happy weekend....hu dok rmh jer le kami yg masih bpantang ni...

eima said...

ok la tu ... budak ape la yg kite nk harapkan.... bila diorg puas bermian dulu jgn paksa2

Nens Collection said...

hehehe..sibuk stady tu..mcm nk exam esok gayanya..sy x sabar nk tggu ank sy petah bercakap mesti x terlayan punyer..haha

::NureeN:: said...

nureen lagai la lama x ngajar ellesya ngaji, belajar & etc....
x sempat kan, betol kata eina, blk ja keja mcm2 nmpk nk keja wat, seb baik la asben rajin membantu :)

Gieyana said...

I wish pon kalau leh jd surirumah sepenuh ms...sure dpt tumoukan perhatian kt anak2 kan..:-)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

dah sekolah nanti sure lagi banyak la dia pandai cakap....kita balik keje mmg amik masa 2 jam ngadap anak dara tu wat aktiviti ape yang patut kalo dibiarkan mmg main games & tgk kartun je la kejenya

Dilla Ady said...

bagusnye arif da pandai abc, 123 ye..acha tak pandai lagi, umminye malas nk ajar..

balik umah dekat kul 7 gegas masak, solat, makan...siap makan sidai baju, tgk tv..last2 terlelap...tu jek la rutin harian..haishhh, risau lak tgk org lain da pandai anak kite tak pandai2 lagi..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Boy Arif..tekun jer tgk dia belajar...~

wan nurul hezrina said...

amboi arif tekun sungguh..nie kalau sekolah mestia pandai...amin=)