About

Monday, September 10, 2012

.: seMpat beRaya di JohoR :.

As salam..

Salam Syawal..
minggu terakhir di bulan Syawal..
kisahnya hari minggu yang penat  dengan makan dan makan..

terkilan sungguh rumah sendiri tak dapat buat makan-makan as usual setiap kali raya..huu~

apapun hadiri OpenHouse orang pun best juge..
cuma terganggu dengan kesihatan si adik yang kurang sihat..
selesema -batuk- cirit sesekali, tak kerap mana pun (tapi melecet m*ntot, kalau dia be*** mula la nangis beriya..huu)
sian adik... but overall..ok dan best ! ^_^
nak la hari-hari adalah hari raya..hehe =P

upps lari topik dah..
sebenarnya nak abadikan kisahnya Syawal 2012, sempat jugak balik ke Johor sebelah si abahnye..
kebetulan ada tujuan sampingan lain..
boleh la sekali jalan..
tujuan sampingan tu, sekejap lagi mencelah ceritanya di sini..

last2 weekend, balik Johor..
sempat sehari beraya ke rumah sedara-mara sebelah petang..
banyaknya ke rumah mak-pak saudara si abah dan tok-tok
masih ramai lagi tok-tok saudara si abah..
sayangnya tak snap2 pun..sogan cek..hehe~

cuma kat salah sebuah umah mak saudara si abah, ada ter'snap' candid2x.. ^_^
meh le tempek, sebagai kenangan masa depan..

adik dan tok ayah..awatla adik nangeh tu..hehe~

abang long..'sengeh'.. kata dia..hehe~

abang long & mak ucunya a.k.a pengasuh depa selama hampir 3 bulan..^_^

candid .. taken by si abang long..huu~
mama balik Johor.. ditemani mak mama (tok kedah), dan Kakak no.2 bertiga beranak..
tujuan asal, nak daftarkan anak masuk UTM esok pagi nya..
so, malamnye sempat jugak bawak depa keluar jalan2..
tak la jalan mana, masa suntuk..bawak lepak2 tepi laut jer..

yelah kali pertama sampai Johor..
kakak mama no.2 ni duduk Kulim..
datang semata untuk hantar anak no.2nya masuk UTM..

snap2x paksa rela =P

siti (ni nak masuk UTM tu), Fiza, K.chik, mak, mama, akeem (nak susu la ni, mau nangeh sudah :P), ayep

malam tak nampak apa..huu~

budak kehausan ..

abang long makan eskrim, lepas tu main mainan kt sini~ layankan jer.. ^_^
sekian~ nanti bersambung cerita di UTM, Skudai pulak..

p.s - 3 kali sudah mama temankan anak-anak saudara masuk tempat belajar, mula dulu, hantar anak saudara ke Seremban, dia dapat panggilan untuk jadi tentera >then, anak saudara sepupu  pulak dapat masuk UTM, Jln Semarak, KL< diikuti sekarang anak saudara dapat masuk UTM, Skudai.. itulah gunanya SAUDARA, boleh membantu bilamana diperlukan macam ni.. ^_^..Alhamdulillah masih punya saudara mara..


8 comments:

ct rahani said...

alahai ciannya hakeem x sihat ye raya2 nih.. arap2 skrg dh sembuh la yer.. manis senyuman abg ayep.. :)

tahniah buat anak sedara akak.. belajar rajin2 k.. InsyaAllah panjang umur turn akak pulak hantar anak sendiri amsuk u.. :)

eima said...

bolatnye adek ...
mmg sronok kan pi mkn2 .....

Imah Dinor said...

bestnya leh g open house makan n makan..org dlm pantang ni g gak ope house tp leh makan terhad je....betul tu masih ada sedara leh mintak tolong...xsia2 kita duduk merantau ada gunanya jugak kn.

Dilla Ady said...

ooo..kire beraya ramai2 la ni ajak mak skali..

sungguh ke arif ckp sengeehhhh time amik gambar tu eina? chomels ok!

Gieyana said...

bestnyer..sy pon plan nk buat mkn2 tp x sempat psl weekend asyik out dr penang jer..:-)

Fieza79 said...

alahai kejap je dh last mgu syawal..mcm xpuas je beraya hahaa...

eina..kira halal la xpat bt open house sebab anak kecik..lain taun ok kita bt..hehehe..

shark said...

syok sungguh beraya :)

Nad @ MamaZN said...

course apa kak eina?