About

Thursday, September 20, 2012

.:kiSah akTiviti saBtu yg paNjang :.


As salam...
weekend lalu..hari sabtu..
penuh agenda..dari pagi membawa ke petang.. Malam?..serender..dok rumah jer..tidur awai..huu~

10.30am - gerak keluar rumah..
pergi terjah warehouse sale lagi..
tujuannya nak mencari baju-baju basahan si abang long..
ye bajunya dah banyak sendat..hu~

tapi tak dapat grab banyak pun, banyak baju baby-baby jer terjual kt situ..
herm dapat la, barang tiga, empat helai..boleh la dari takde hasilnya kan..

then, dari sana, gerak ke Tesco Shah Alam..
mencari susu dan diapers..
dapat susu jer, diapers mahai la kt situ..


sempat tu snap2x..
saja nak abadikan si adik yang suka duduk dalam troli camni..
macam dah beso dah haa...

Almaklum dah boleh berdiri kan dia.. eksen la tu.. ^_^

2 troli sekali jalan.. see adik..tekun memilih ye.. si abang 'boo' layan sama camera.. mama je ready..hee~
Nak gerak ke lokasi lain pulak..
si abang long ngengada nak KFC..layankan jer..
taklayan buat bising la dia kt mall tu selagi tak dapat..huu~

sementara tu, mama layan adik main mainan ni..
letak 50sen..sekali gerak..steady je si adik..
memang adik sungguh kontra dengan si abang..
si abang dulu..asal duduk je sini..nanges dia.. he =P

adik cool lah!


Happy sungguh si adik ~
1.30pm - singgah Masjid Shah Alam dulu..
agenda seterusnya nak ke jemputan OpenHouse ..
sekitar Shah Alam.. 3 buah rumah jugak selamat diterjah..
hasil.. senak perut dengan makan dan makan.. phewww...

snap2x lagi..sementara tunggu si abah dan si abang long..
luas kan Masjid Shah Alam ni...
sedap si adik me raound...


cukup la 2 keping jer.. ^_^
kenangan ~ last singgah sini dulu, si adik masih dalam perut mama, sekarang....
4.30pm - sudah gerak balik rumah..
ada temujanji dengan kawan dan adik..
nak pergi tengok rumah untuk adik menyewa..

jam 5pm - jumpa..
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..
Selamat berdikari la adikku bermula bulan depan ye..

jam 6 lebih..sampai rumah..
malam fengsan..tidur awai..

Selesai cerita sabtu ~ ^_^

p/s hoyee esok Jumaat..lalala.. ^_^

15 comments:

Deq's Qienz said...

wahh best gi jenjalan..jeles aihh

MrS. F!zA said...

comeinya adikkkkk..bambam sgguh.. adik nmpk hepi aje..

eB said...

warehouse sale kat mn yer? :)
comelnyer hakeem :)

eima said...

sorg satu troli ....klu eima sumbat 2 dlm tu.....sbb mls nk tolak biar abah die je...

Nens Collection said...

comelnyerr...cam cina anak akak kecik tu..comel jekk...muka bulat..geramm nk kiss2 pipi bambam tu..

sabtu ni aktiviti ape lak ye..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Penuhnye aktiviti..
adik hakeem makin besar makin ensem sama gak ngan abg arif.. ^^

haslina said...

comelnya adik...baik gitu.

alhamdulilah rezeki syawal kan eina. makan dan makan.

|| NaFiRaa || said...

hepinye muka si adik tuh.. geram tengok dia senyum.. rasa nak geget2 jek pipi bulat dia tuh~

Imah Dinor said...

bestnya jenjalan...kami dah naik tension = bosan ashik teperap je kat rmmh....minggu dpn baru merdeka....abg mirul pun merdeka...leh jenjalan he.....cepat hakeem besarkn....

Dilla Ady said...

ha ah..teringat dulu arif tak suke naik ni kan..sib baik adiknye tak terikut..

tpi eina kan, baik tak yah diajar selalu tau naik benda ni...nnti mcm acha, pantang jumpe..skali main mau 8-10 kali round baru die puas..kalu kt kg, dapat la seround 50sen, kalu kt bandar, seround sehinggit..kejang kt situ, nk masukkan duit tau...huhuhu

ieedaz @ mama_isha said...

comelnye sikecik tu!!

~Siti Hajar~ said...

tu dia mcm2 program, syok depa bjalan, penat blkg kira kan...hehe

Km p Pulau Aman hr tu, nti update...hehe

Nad @ MamaZN said...

ensemnye hakeem!!!!
geram la nengok die!

ch@ said...

aduhaiii si hakeem ni, bisa buat hatiku cairlah. comel sungguh. abg long dah pandai malu. tu yg tak mau pandang kamera. adik lak teruja, dpt berdiri bebas. serupa je dgn adli.

sue zainun said...

hepinya adik..seronok dapat jalan2