About

Monday, September 24, 2012

.: cheCkup 9 buLan haKeem :.

Salam Hari Isnin..
permulaan minggu.. harap minggu yang menceriakan..amin.. ^_^

adik..jumaat nanti (28.09) baru genap usianya 9 bulan..
tapi nurse kasi appointment lebih awal untuk checkup 9bulannya..
20.09 lalu.. minggu lepas la..
checkup 9 bulan, cuma ukur dan timbang dan jumpa nurse di bilik rawatan, tanya itu ini sepertimana tertera pada buku berkenaan progress anak..
tiada suntikan untuk usia 9 bulan..
tunggu umur setahun nanti.. next checkup setahun 31.12..
waah sekejap sangat rasanya..nak masuk setahun dah dak hakeem ni..fuuuh...

overall checkup ok..
cuma..................... hee... ketinggian adik agak tidak memberangsangkan..
sedang elok je nak masuk paras kaler kuning mengikut carta dalam buku..
alahai...adik..tapi ok jer.. still maintain encem dan kacak besar sok ni..=P (siapa lagi nak puji anak kan, kalau tak mama dia sendiri..lalala.. )

meh nak notes sket :
di usia, lagi 8 hari menjejak 9 bulan :
- Berat : 8 kg.. (ok la dengan ketinggian dia ni kot..hee) (lahir : 3.11kg)
- Tinggi : 68 cm (lahir : 49 cm)
- BMI : 17.1
- Lilitan kepala : 41.5 cm  D-43

selingan : pic adik-abang yang tengah ber'galak'2x.. ^_^



komen pergi checkup kali ni,
ponat maaakkkk....
adik takmau dok diam.. asyik la menggelungsur nak turun main kat lantai..
aduyaii... dia kan dah pandai berdiri..
nak berdiri saje..

tak duduk diam langsung kat riba mama..
time masuk bilik rawatan pun..mana nye dia nak duduk diam2 dengar nurse bagi penerangan..
dia dok layan nak turun bertatih kat kerusi nurse tu duduk..
nasib la tak lama menunggu kat klinik kali ni..
yee...mama dapat turn no.2 untuk pemeriksaan kanak-kanak..
klinik belum bukak mama dah terpacak kt situ.. dapat turn awal, cepat la selesai.. Alhamdulillah..

adik sekarang sihat2 saja..
si abang pun sama..
sekarang...kian riuh rendah dah rumah..
diorang dah pandai bermain bersama..
main kejar2 pun, terkekek2 adik gelak..suka...
meriah rumah ! ^_^

ok, sampai sini je bebelan..panjang pulak..hee~

selamat bertugas!

p/s nak kasi makan apa eh nak bagi budak seusia hakeem ni kian tinggi..?..ngee~

12 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

memang encem pun..comey...
Bestkan arif dah ada teman main..mesti meriah jer rumah dgn gelagat diorg... :)

p/s : nanti eina bg jer gambar erk...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

alahai comel je dua beradik nie ternganga....tambah2 si adik....

Nens Collection said...

haha..sama la kalo dulu2 checkup anak..xleh pakai cantik2 bagai..konfom xde dh yg lawa..ngn muka2 skali berkerut..mau x nya..verey2 melasak anak sy..mata xleh lepas pandang langsung..huhu..xpelah..janji sihat..;)

Cik Puan Izan❤ said...

cepatnyaa dah besar...dah pandai berdiri yer

Sidratul Muntaha said...

alo aloo..
comey jer dak akeem ni
ekeke..
berat lebih kurang dakara jer.
ara ni bru 9kg even umur nk msuk 3 thun!

Nad @ MamaZN said...

ensemnye hakeem..!!!!
suke tgk mata dia!
dh pandai diri la...sama dgn nayli
3-4saat dah bleh la diri sendrik, hehe

nape abg nanges2 tu..?
eheheh

|| NaFiRaa || said...

bagi makan kacang panjang kot.. kekeke..

walaupon tinggi x cukup.. adik tetap comey~ 2 badik neh bikin geram jek tengok pipi dorang~

Dilla Ady said...

chumels dua2!

alahai, beznya abg da leh ajak main same...ni yg nk peknen jugak ni!

Imah Dinor said...

geng abg ijat la ni ketot,xpa janji sihatkn...wah dah pandai abg ayip main dgn adik ye...good boy....

Iela Fazielah said...

makin bulat rasanyer tgk abg... adik akeem 9bln tp ringan ek.. tp imran tinggi sikit dr akeem... imran 69cm di umor 5bln..

ch@ said...

adik ikut mama merendang. hahaaa...
comel sgt ni, buat rasa nak culek ja. tapi kang kalo culek tak larat nak jaga lak... kehkehkeh.

wan nurul hezrina said...

dah dekat nk setahunkn eina..tak lma lg jalan dpt kaki dia..