About

Friday, September 7, 2012

.: ceRita OpeN hoUSe & haPpy weekenD :.

Salam Syawal..
Salam Jumaat..

Esok dan lusa sure bersusun agenda beropen house kan..
cadang2 mama pun nak hadiri jemputan OpenHouse juge..
jemputan bermula malam ni...lalala..hehe..

Open House di rumah sendiri, macam tak jalan je tahun ni..
makin susah pulak rasa nak handle majlis dengan dua anak, yang sorangnya masih kecik..
dan sebab paliiiiiiing utama tak dapat buat OpenHouse adalah...............

sebab pembantu setia mama...iaitu kakak mamalah.. sedang dalam pantang sekarang..(dinorfamily la)
penat aa nak masak sorang2..
selalu tu, dia ada jugak membantu tak banyak pun sikit...
tapi still bantuan dia sangat diperlukan..

takpelah rehat tuk tahun ni..
dalam sejarah pulak sejak kahwin ni..
first time raya tak buat open house..
2008-done... 2009-done.. 2010-done.. 2011-done.. 2012 ?..postpone ke 2013 kot..hehe..

pssst eB terjawab sudah soalan eB..
tahun ni takde OpenHouse umah eina..huuu~

 apapun kalau ada sapa2 nak datang, datang la..
tapi takde la masakan beriya..hehe~

Happy Weekend dan Selamat berOpen House !

sebelum tu, layan sket, 2-3 pic si adik Hakeem lagi dan lagi..
time ni, raya ke-3 sesaja jalan2 ke Baling, kedah..tak jauh dari rumah..
cari barang dan beli barang..

sementara tunggu si abah dan abang arif solat Asar~




Encem tak cayee? =P

11 comments:

LYAfrina said...

a sndiri pon xpernah buat open house..sbb tkut x terlayan..letih kan..kalo ada assistant ok la...

happy weekend eina...

mummY daniSha said...

kalau ada pembantu rumah or ada yg membantu senang sikit kan....macam sy selalu catering je...pastu guna pinggan ketas heheeee..takut x terlayan org dtg kalau asik sebuk kat dapur je kan

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama la... tahun ni pun tak buat kot open house... tahun lepas pun tak buat...

kalau rajin tahun depan panjang umur maybe buat... hehe

**Encemnya budak tecit nih...

Ena said...

ena pun dah 2 tahun kot tak buat open house.. tp wat makan kecik2 utk family ngan jiran terdekat je.. sbb asben tak free.. nak handle sorang2 memg tak la.. dulu ada assitant.. adik beradik dtg tolong.. skrg sumer pakat bz ngan keje masing2.. nak nak dorang duk jauh kan..

sama la kalo ada yg nak datang tu kita masak je mana yg blh..

wan nurul hezrina said...

gerammm gerammm tgk luqman nie.booolat sungguh berlawan2 ngan boolat anak a=nad si nayli n sofia.hehehe

|| NaFiRaa || said...

olololo.. bulatnye dia.. senyuman tu buat orang cair.. tomeyyy..

Cho Zila said...

akak sejak pindah rumah kecikni terus tak buat OHni.. sebab sangat kesian ngan tetamu takut tak selesa...
tapi ituler kalau nak datangtu datanglah...

Masya said...

MMG PENAT KALAU BUAT OPEN HOUSE NI .. SEBAB TU KAMI JARANG BUAT.. TP BILE KAWAN² NAK DTG RUMAH SY OK JER MASAKLAH SIKIT²KAN UNTUK DIJAMU.

Imah Dinor said...

sama la tiap2 tahun buat open house tahun ni xbuat le dlm pantang kn..tp sapa2 nak dtg bwk le makann sendiri he...hakeem mmg tomeyyyy...

ch@ said...

hakeem bkn je ensem tapi kiut juga, gebu juga, hihiii. insyaALLAH kalau kita hendak dtg, kita rodger2.

kita pun x pnh buat, akan buat juga satu hari nnt.

ct rahani said...

alololo comelnya dia.. geram auntie tgk tau..