About

Thursday, August 16, 2012

.: mEnu berBuka di Hari MinGGu & taHniah kakaKku :.

Salam Ramadhan..
Aura raya kian menghampiri..lalala..hehe...

pantas masa berlalu..
sedar tak sedar dah nak habis puasa..
sedar tak sedar, baru perasan langsung takde n3 pasal makanan ramadhan tahun ni..
masa kian terasa singkat..
macam-macam urusan rumahtangga nak dibuat..
nak snap pic makanan berbuka pun lupa dah tahun ni..hehe~

ini, teringat nak snap..
percubaan pertama buat 'Mee Pak Ngah'
kenapa pak ngah?

resepi ambil dari SIL ..
katanya resepi dari pak ngah ^_^
sedap...
percubaan kali pertama..
ok la... hehe.. boleh cuba lagi..

Mee dan bahan-bahannya..

kuah .... terbaik dari dalam periuk..hehe~

ghupenye camni lah.. ^_^
Alhamdulillah..kenyang waktu berbuka walau masak cuma ini..hehe~
kurang gemar makan kuih Ramadhan kali ni..
kalau tak menu.. mee-mee berkuah.. nasi jerlah..
Kenyangnya sama saja..

dan si budak kecik setia menemani waktu berbuka.. ^_^
dah boleh duduk dalam babychair ni..lalala..
turun temurun si abang..

adik nyum biskut jer..itupun comot..huu~

Ucapan Tahniah dan Syukur coz kakak mama a.k.a dinorsfamily dah selamat bersalin awal pagi tadi. jam 1.20am, baby girl seberat 2.95kg .. comel.. dah tengok picnye..tunggu petang kang Insyaallah jumpa live dengan baby baru..

tak sabar nak jumpa dan cium baby..yeaa~

tahniah kakakku....! ^_^

ikutkan due hujung bulan ni, tapi dah keluar dulu dia..nak tumpang beraya la tu..best2x.. ^_^

Alhamdulillah tak lama menunggu tempoh bersalinnya..
lewat petang semalam akak call bagitau ketuban dah pecah..
awal pagi tadi, dah selamat dia..Alhamdulillah...
berakhir sebuah penantian.. ^_^

so, tahun ni bertambah anak sedara mama, sudah 19 orang..
dan cucu ke-21 untuk tok kedah! ^_^

bertambah meriah dan bermakna la raya tahun ni..
sebab kakak akan balik beraya di kampung juge..hoyee...hoyee..
sukeee sangat!


8 comments:

Ena said...

wahhhhhh..

nampak sedap je.. mee kari ekk.. bestnyer...


Tahniah buat kakak.. dapat baby baru... syoknyer..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama la kita... Kalau tak makan nasik, makan mee masa berbuka... tapi buat mee bandung... hehe

**memang best je bila dengar adik beradik selamat menambah ahli... tumpang gembira jugak...

Iela Fazielah said...

sedapnyer mee tu..ila smlm msk keow tiow sup je... n tahniah utk kakak ina... ramainyer anak buah! anak buah ila br ada sorang je

~Siti Hajar~ said...

Mee PakNgah..sedap tu, siap letak sotong eh, jrg mee ltk sotong kan...ke sy yg peqak...haha

Alhamdullilah & tahniah utk k.imah, sempat gak baby beraya, dah tgk gambar bb kat fb, comel!

kak tini (umialya) said...

kasilah resepi

Zue AnnaLeeya said...

akak pon krg entry makanan pose nih eina... rasanya ader satu dua entry jer kot... huhu...

tahniah buat kakak eina yer...
wangi cium bau beby baru...

::NureeN:: said...

kongsi arr resipi eina.. tp nureen blum mkn mee, ganti ngan bihun @ k.teaw sedap x? hehee

tahniah buat k.imah, jgn lupa upload pic bb k :)

slamat hari raya , maaf zahir & batin

nieda said...

sedapnya..tahniah utk kakak eina..happy dpt anak buah