About

Wednesday, August 29, 2012

.: LeGa seDikit seKaraNg :.

Selamat Malam..

bersiaran memalam macam ni..
saja nak habiskan stok piccas yang disnap2 sebelum raya... ^_^

kisah si budak b0lat ni.. Hakeem...
sekarang kalau makan kat mana-mana makin senang si mama
sebabnya dia sudah boleh diletakkan dalam babychair
senang mak nak makan kan.. takde lah kena take turn dengan si abah..

seawal 7bulannya.. dia sudah boleh duduk agak stabil..
riang gumbira bila letak duduk bersendirian macam tu..

alkisahnya si Hakeem ni, tak macam si abang dulu..
si abang mau aje duduk stoller kalau ke mana-mana..

si adik...memang takmau dia..
stroller cuba guna ada la sekali dua..
tapi setiap kali percubaan tu..dia merengek takmau duduk diam..
last-last kita jugak kena dukung..

sekarang kalau ke mana-mana bawak dia, ditemani sling tu..kendong kat depan..
makin hari makin semangat dia, penat maknye..
so, kekdah lain.. kalau keluar bershopping..
letak je dia terus atas troli..or.. alaskan troli, then meniarapkan dia kat dalam tu..hehe...

upps panjang pulak bebelan..
layan je pic yang disnap semasa shoping terakhir sebelum raya..
alaaa g MydinMall Subang jer..hehe..

time nak berbuka puasa ni...^_^

pinjam topi abang~

seronok betul dia bermain dengan topi ni, ketawa jer...tersengih2x.. mulut bising =P

"..cakkkk...aaaaa"....
selingan..
pic si abang long yang berbuka lebih awal sebelum waktunya... haih.. =P

Selamat bertugas semua untuk esok...
mama onleave.. pengasuh apply cuti maa..huu~ ^_^

8 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

dah besaq muka dia sebijik cam muka haidar la kak ina...cute je dia, nanti kalo auntie free weekend ni auntie datang rumah k, nanti auntie sms, balqis dok sibuk cakap nak kahwin dengan haidar...

Ena said...

heheh.. memg makin bulat dak hakeem ni.. geram je nengok..

ena pun apdet memalam hari semalam..

Cik CT said...

Salam kenal... Alo cutenya baby..ceria pulak tu..:)

eima said...

betui bila dah leh duduk senang kite nk mkn kat luar ... sambil mkn sambil suap die

Sidratul Muntaha said...

mcm aku tebalik..
dak aqil takmo stroller..
tpi dak ara?!
buh je..
janji dia selesa
tpi payahnya bila kena mencari kusi budak la klu gi kedai mkn..
payoh..

Nad @ MamaZN said...

comeynye die!
nayli pun dh pandai duduk ni
senang sket hihihi...

Imah Dinor said...

la knp xmai tinggal jer budak2 dgn abg ijat...hakeem mmg aktif lain beno dr abg ayip...murah dgn senyuman...

Dilla Ady said...

ok, chumels dua2..mau culik dua2..muahahahaha....