About

Tuesday, August 7, 2012

.: laGi jeNgok2 ProGress RumaH .. :.

As salam..

3 hari cuti dalam erti kata bukanlah cuti yang sebenar..
tidur sahlah tak pernah cukup..
dalam menjayakan misi jahit menjahit baju raya..
memang part tidur tolak tepi la..
huu~

hasilnya.. baju raya pertama tuk kesemua ahli keluarga SIAP !
puas hati ^_^
cuma ada lagi nak kena siapkan baju tuk raya berikutnya (mamalah)..
bebudak n bapak budak baju T & kemeja jer..

berbalik pada tajuk..
last2 weekend, balik dari Johor
singgah tengok progress rumah..
herm..ikut janji asal..bulan Ogos dah boleh dapat kunci tau..
tapi disebabkan ada 'masalah dalaman' katanya..ter 'delay' sedikit
dan berikutnya.. katanya rumah bakal siap penghujung tahun ni..
herm..Hope so..

then, apa hasil dari jengokan ke sana..?
rumah2 untuk unit terawal..dah hampir siap sepenuhnya..
cuma rumah yang untuk unit2 terakhir termasuk rumah mama ni..
still in progress..
see..

begini la rupa..baru siap simen semua..

dalam belum tile..herm..

luluan belakang unit rumah lain, sudah ada progress, mau pasang longkang..
harap rumah siap seperti yang dijanjikan..amin..

ni sesaja snap..
si adik, balik je dari kampung, masuk buai, mau landing sebentar... ^_^


p/s blog pun tak sempat layan time weekend..ups..malam tadi je online, taip n3 ni..hehe~

7 comments:

~Siti Hajar~ said...

Hrp rumah eina dpt siap spt yg diharapkan...syok la dpt dok rmh baru nti yer..hehe

Btl la eina, cuti xmcm cuti, lg letih drpd keja...huhu

Nad @ MamaZN said...

byk lagi tu kak eina yg tak siap...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wa.... aura umah baru kian terasa..
kena keep on saving tuk mekap2 lg shantek pas ni.. hehehe

Naz Nur Nhazzla said...

salam mamalieyna..beli rumah katmana?harap2 dpt lah masuk ujung taun ni kan?umah saya dulu pun septtnya siap ujung taun lps..tp ada je delay..biasalah klu umah baru ni..jarang yg boleh siap ontime..

Izan Ishak said...

mesti tak sabar2 nak tunggu rumah siap kan eina... insyaAllah, izan doakan semuanya berjalan spt yg dijadualkan...

ehhh.. hakeem ni dah masuk buai pun sempat tgk mama snap2 ye...

Zue AnnaLeeya said...

hrp2 siap spt dijanjikan yer eina...
tak sabar nak duk umah baru kan????
bkn ape, takut jgk skrg nih byk kes umah tak siap nih....

mummy_ayu said...

wah..sikit lagi siap la tu..mesti excited nak pindah rumah baru nie.. :-)