About

Wednesday, August 29, 2012

.: jaLan2 sYawaL :.

Salam Syawal..

Raya baru ni, di kampung, tak kemana2 sangat..
sesi jenjalan tak macam Raya Tahun 2010 yang lalu.. sebab... kakak2 tak berkumpul sama kan..
lagi pulak, tahun ni, kakak mama no.4 kak Mah, dalam pantang..jadinya..
kena ada orang menemaninya di rumah..

cuma di hari raya pertama.. dia balik sekejap ke rumah mertua..
jadi time tu je, ada masa sket, keluar beraya bersama-sama mak ..
lain-lain hari, mak temani akak di rumah..


apapun..hari raya tetap hari raya..
raya pertama : beraya ke rumah saudara @ kampung berhampiran
raya kedua : cuma beraya di rumah.. kebetulan kakak no.3 balik..so spend time makan-makan di rumah saja..
raya ketiga : keluar jalan-jalan saja-saja..ke Baling.. beli barang sket.. then, lewat malamnya adik mama dr KL sampai..
raya ke-4 : ke rumah kakak no.2 @ Kulim..lewat petang baru balik..hee~
raya ke-5 : balik KL semula..huu~ selesai..

snap-snap pic..petang raya pertama..sebelum keluar beraya..







Selesai..................

14 comments:

wan nurul hezrina said...

ala sweetnya gambar si abang usap kepala si adik=)nurulpun terpkr mmg tak banyak gambar raya sbb sepanjang raya mmg kerjanya kat dapur aja sampai lupa amik kamera dlm beg.hehe

Ena said...

comei jek 2 beradik ni..

eB said...

wahhhhh byk gaks plannyer tuh.
yg pntg kiter dpt gather2 ngan family kan? best :)

eima said...

turn balik kedah ek ..

NzA said...

so sweet....
Kalau raya kt kg akak xmenang tngan...bygkan raya ke dua kami dikunjungi lebih kurg 200 org beraya...huhuhu....penat.

Zue AnnaLeeya said...

akak pon xde jln2 sgt raya nih...
jln dekat2 jerk....

slmt hr raya eina...

Nad @ MamaZN said...

comey diorg bergurau senda ;)

Dilla Ady said...

ohhhh...tetiba terus teringin nk bagi acha adik..sukenye tgk diorang berdua!

Salina@IbuAqil said...

Comei jer..
Muka adik mcm muka mama ler..
Sebijik.. ;D

Salina@IbuAqil said...

Comei jer..
Muka adik mcm muka mama ler..
Sebijik.. ;D

Fieza79 said...

raya ke 4 mai kulim..? kakak dok mana eina..xtau eina ada kakak dok kulim..ketinggakan ketapi la fieza ni..huu..

::NureeN:: said...

adik nagn abg lain cikit kan muka depa.. myb adik kecik lg kot.. :P

Imah Dinor said...

em mmg raya tahun ni simple jerkn sb adik bradik xkumpul sama2...

ADEEYA said...

Brother-ly love :)