About

Tuesday, August 28, 2012

.: 28.08 - happY 8th moNth OLd HakeeM :.

Salam Syawal..
masih di bulan Syawal..
Mood kerja bagaimana?..hehe..

today 28.08 Hakeem sudah berusia 8 bulan !
hoyee... mara sebulan lagi..

Hakeem sekarang,
- gemar berdiri.. asal letak bawah je, ada je akalnya nak berdiri.. sesekali bila dengan mama..dah boleh lepas berdiri sendiri tanpa sokongan barang sesaat dua.. ^_^
- makin manja .. baru2 ni cirit-birit lepas balik dari kampung..then, selesema pulak.. demam sikit dan sekejap... manja sangat dia.. layan jerlah... sian hakeem..
- manis bila senyum.. ^_^
- makan nasi masih diblender terlebih dulu (nasi+sayur+kentang+lauk (ikan bilis or ayam)
- diapers still size M
- berat?.. taktau la..lama tak timbang..last timbang masa checkup 6 bulan.. tunggu next month checkup for 9month, baru bleh tau berat berapa..tapi kalau angkat semangat ^_^
- belum boleh merangkak, angkat montot je lebih..hee..
- duduk sendiri sesekali..tapi tak success sepenuhnya.. kalau kita dudukkan stabil dah..
- dengan abang long, suka naik atas badan abang longnye.. suka pegang, dan berdiri..huu bahaya..
- then, apa lagi eh?..nanti2 update lagi... ^_^

layan 4,5 keping hakeem berposing pagi raya..hehe~ posing la sangat, si abang dah takmo posing-posing camni..huu~






Happy 8th Month old Hakeem...! cayang dia !

16 comments:

~aSHa~ said...

ala pandainye dia pandang kamera...sweet sungguh teruna ni

eB said...

tema kleabu yer?
sgt2 cantek :)
slamat ari rayer :)

Nad @ MamaZN said...

hepi 8th months old hakeem! :)

Dilla Ady said...

eeee...geramnyeeee!!!

nak culik bawak balik kluang!

TAK KIRE!

RiEda96 said...

mak aiii cutenyer hakeemmm... geerraammmm

Fieza79 said...

hapy 8 month old hakeem...comel la bdk ini rasa nk cubit2 isi dia hahaa...

rasa nya mesti hakeem boleh berjalan dlu kan nti dr firas ke atau sma2 blh brjalan...skrg tgh gigih meniti2..firas blh mulut je..pot pet mulut dia..gigi pun dh 5 btg..merangkak duduk belum..terus je nak bgn berdiri..haihh!

~Siti Hajar~ said...

Hpy 8th month Hakeem, makin comel je, geram acik hjr tgk!

Eina p Pdg Serai dekat dah dengan rmh hjr dlm 20 min gitu, rmh hjr dekat Pekan Kulim, Tmn Jati kat IPD Kulim, awat xcalling2, hjr bt open house raya ke 6, klu x blh jmpa & jd tetamu istimewa km..huhu

Imah Dinor said...

hakeem yg makin tembam n comei...senyummu menawan....

ch@ said...

comel sgt. ikut sungguh rupa mama dia. dak ni fotogenik, leh buat iklan raya. hahaaa... happy 8th month hakeem. adli masuk 11 bulanla nmpknya. hewhewhew.

Sue said...

comelnyee hakeem.. geram tgk pipi dobot dia... salam aidilfitri mamalieyna

|| NaFiRaa || said...

segaknye anak teruna~
murah dengan senyuman plak tuh..
tomey~

LYAfrina said...

wah...comel2... dh bsr dia..nk msuk setahun dh

wan nurul hezrina said...

gerammmmmm nyer hakeem.cumil nie kalau antar contest baby comel kat pa n ma mesti menang..einya try tgk edisi september ada kontest dlm majalah pa n ma.kena antr gambar jer.tey antr..hehehe

dah 8 bulan kejapjerkan nak setahun=)pandai sungguh di pandang kamera.mcm sofia susahhhh nak senyum.huhu.tapi gaya hakeem mcm budak setahun.nampak cerdik

NzA said...

cptnya masa berlalu...dh 8 bln umo hakeem

siti norsarah Aminuddin said...

cute si kecik tu berbaju melayu..pose ala ala model gitu..salam kenal

Masya said...

comelnya bam bam ..... bukan main lagi dia possing² depan kamera siap tonggeng²....