About

Wednesday, July 18, 2012

.:WW : teRbaIk atAs kuaLI :.

Salam hari Rabu..

wordless katanya..layan jer gambo..
terbaik dari atas kuali..


Rendang Ayam~

belum raya dah buat rendang..
pengalaman 4 tahun buat rendang..
yee...dah kawen baru start belajar buat rendang..hee~

upss terbebel pulak di hari wordless ni..=P

cerita lanjut, esok2 ye..hehe~

p/s ada yang nak request resepi ke =P..hehehe..

19 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

nampak sedap, tak de rezeki nak datang rumah kak ina, tunggu raya nanti la k

Ena said...

a'a.. memg nampak sangat mengecurkan liur di pagi hari.. adeihhh...

bak mai sepinggan..


Sila la share resepiye yeh..

lain org lain caranya..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sedapnya rendang... Tengok pun dah terliur... hehe

Sal tak berapa reti wat rendang... Makan reti la...

Akak, share la resepi... kot2 nanti datang kerajinan nak mencuba tu...

Anonymous said...

has, k.cik nk resepi jgk...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah warna dia menyelerakkan....

Noli@Ibu Wafa said...

tempek la resipi kak..hehe..panas2 tuh sedapnyeee...tak sabar nk raya..hihi ;)

ch@ said...

alamak, dia dah raya la. ni rebus nasi himpit pun sedap ni. haish! mood raya sudah.

MaMa CyDa said...

Yummy ....

Mama dah 5 tahun kawen tp still tak pandai wat rendang. sbb utama, tak suka mkn rendang. sbb kedua, rendang johor tak sama ngan rendang n9. so kang kot mama msk cara johor, abah plak takleh nak mkn ... hahahha apapun semua tuh alasan jek ^_^

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

makan ngan nasi himpit r ketupat sedap beno nih..
mmg laku time raya nnti..
pandai ieyna.. =)

Mamamya said...

adoii...tgk rendang iena ni terus rasa mcm nak makan rendang.... ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnye rendang Ayam..yummeh..^^

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. ini yang tak menahan nih.. cicah roti pon sedap nih~

Nad @ MamaZN said...

saya tak berapa suke rendang
tp papazakwan suke huhu!
terpaksa la blaja buat jugak..

kasik kak resipinye
mana tau bleh cube :)

Imah Dinor said...

jadi jugak masak rendang ye..aku pun baru ni masak rendang daging dgn pulut kuning,takut xsempat raya dah bsalin ngee.

Sue said...

uiyaiii... menitik air liur dok tgk rendang ni ha.. macam rendang mak la.. wah wahh tetiba teringin nak makan rendang mak. huhuhu...

::NureeN:: said...

kita sama la, bila dh kawin baru nk bz nk tanya mak recipi kan.. hehhe skrg ni dh mcm chef la bila wat rendang.. :)

MrS. F!zA said...

rendangggggg! trgt rendang di kpg..thn ni raya belah naman..mmg tk merasalah rendang pgi raya..

LYAfrina said...

salam eina.. lamaya x dtg sini... lya lama x on9.. bru slow2 bw ni..
uishh sdoapnyer..ambik feel nk sambut raya ni..

fieda said...

mmg terbaik ni..