About

Monday, July 16, 2012

.: seRiUs meNgexPLoRe :.

As salam..
salam hari Isnin, permulaan minggu bekerja..
lemau?
selalunya begitulah..tapi apakan daya..huu~

this week, last berada dalam bulan tak puasa..
next week pasti suasana nya berlainan..
seronok bertemu bulan puasa..

harapnya diberikan kekuatan fizikal, dan kekuatan iman dan kesabaran..
takmo cakap banyak2..bulan puasa kena puasa semuanya kan..
lebih banyak bercakap, lebih berisiko untuk batal puasa
tambah2 kalau kt tempat kerja kan..
ada aje benda nak dibualkan.. ada je benda nak dibesarkan.. ada je benda jadi bahan ulasan..herm..

so, kurangkan bercakap ye si mama =P

eh eh..terlebih membebel bab lain pulak..
seperti biasa tempek2..

si adik yang serius mengexplore..
stok piccas agak lama.huu~




dunia anak2 zaman sekarang, takkan lari dari meng'explore' benda ni.. si abang lagi la..hari2 minta bukakkan lappy nak main game...huu~

Sekian, terima kasih sudi membaca ^_^

14 comments:

mama rifQy said...

wah..mengexoplore ye dik!! budK2 skang mmg suke lappy!!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahi adik pun dah pandai..jangan berebut dengan abang long dah lepas nie ye

~aSHa~ said...

tak lama lagi si adik berebut lappy dgn si abg plak..ehehehe

Fieza79 said...

hamboi hakeem..cemana ni kecik2 dh pndai ber laptop nih..hehe

eina..hati2 tau pasti kan masa hakeem dkt dgn laptop tu jgn ada sambungan wayar ke soket..tgh cas bateri ke apa...bahaya..blh tekena kejutan letrik sebab takut2 air liur hakeem penyebab nya kejadian yg tk di duga...

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhh!!
Adik celik IT ni..
Penangan dr dalam kandungan mama dia lg ni..
Hik3!!!

Nad @ MamaZN said...

amboi, bleh ganti mama ni, hehe

~Siti Hajar~ said...

Tu xleh jalan lg tuh, kang lg sakan hakeem explore...hehe

Time anak kecik cmni sweeet je tgk dorg explore, tp bila da besar, geram weh, naik fenat kite...huhu

Sue said...

budak2 skang ni kan mcm2... pastu dia pulak yg lagi pandai dr kite ni ha... sue mmg tak bg laptop. ade pun bagi hp jek la..so bole la main game ke..kaler2 ke.. tu pun kena deactivate kan dulu data network kalo tak abiss la dia bukak youtube. dah la YT tu macam2 adaaa..takut bukak yg x sepatutnyea...

Iela Fazielah said...

comelnyer akim....tp ila kan...xbg anak ila usik laptop or tab ila lansung.. ila blkan diaorg laptop mainan sendiri...

eB said...

abesla mama x leh beronline lagi. hik3

Lady Rina said...

memang lemah sangat tiap ari monday..kalau boleh nak cuti jerr..:)

Ummi AmnaAmzar said...

Dah besar dh hakeem.. Xlm lg bergusti ngn abg plak la.. Blh la mamam bg adik gegurl plak.nhehe

Imah Dinor said...

rindu kat hakeem la...

ch@ said...

hakeem belajar la mama, nnt mama juga senang masak kat dapur, hakeem main laptop dgn abg long. tehehehe...