About

Thursday, July 19, 2012

.: MaKan2 seBeLum puaSa :.

As salam..

susulan dari n3 rendang semalam..
kisahnya.. tujuan buat rendang adalah...

untuk Majlis di tempat kerja..
ada buat makan2 a.k.a potluck!

selalu masak laksa je kan..
so ubah selera, masak rendang pulak..
cam raya lak rasanya..hee~

takmo cerita lebih2
hal2 yang berlaku kat tempat kerja malas nak cerita lebih2..

tempek2 gambar jerlah sebagai kenangan..
nanti dah tak kerja, best jugak tengok balik kenangan2 ni kan..hee~

gambar makanan jerlah lebih..
orang2 malas nak interframe lebih2..(faham2 sendiri la ye..)

nudget-popia-bihun goreng-nasi himpit-kuah kacang-rendang

nasi putih-tiada dlm gambar- sayur goreng-asam pedas ikan kembong-tomyam campur (mkn bersama bihun)

beraneka pencuci mulut~

yummy..yummy..yummy...

suka betul dapat makan macam2...best sangat! ^_^

Sekian, tunggu raya la pulak tuk makan-makan lagi ye..hehe~

16 comments:

mummy_ayu said...

wah..meriah tu..mcm2 ada..best2..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

opis jue pun sama..minggu nie asyik makan2 je....

Gieyana said...

meiahnyaa..kita x pernah buat potluck cmni psl majoriti adalah chinese..2 org ja melayu..cuma boss belanja kt luar jer la last week..:-)

eT said...

rajin meh wat potluck...hehehe
nampak sedap mkan2...

fieda said...

ermm..sedap2 belaka..

eima said...

aku suka rendang tp bila raya mmg tak brani nk mkn sgt takut kena cirit birit ..seram ....

klu tk raya aku balun je ...kiki

Mar Mansor said...

sedapnyerrrr..terliur tiba2..dah la tgh lapo nih.x sempat breakfast..huhuhu..

MaMa CyDa said...

Opis Mama pun wat makan2 jugak arinih ... petang sketlah baru bleh up entry makan2 nih sbb kitorg tak start makan lagik eheheheh

nn lylyn said...

sedap2 ^^ klo time pose terliur

Bionic women said...

kami makan-makan esok..
tapi sayangnya me cuti time tu..huhu

Imah Dinor said...

makan2 mmg best...buat bukak posa d rmh x? teringin nak makan mamalieyna masak la pulak..

Nad @ MamaZN said...

kak, raya kalu ada makan2 ajak lagi ek, hikhikhik (muke tak malu =P)

'dah tak keje nanti'
apakah?
dalam maksudnye tu... =)

Mamamya said...

seronoknya dapat merasa mcm2 makanan... :)

|| NaFiRaa || said...

bestnye buat potluck kat opis.. opis zura semua cina.. tak leh nak berpotluck sangat..huhuhuhu

ct rahani said...

sedapnya kak.. macam2 ader.. klu sy pun sure tekak mata nak memilih.. ekekeke..

ieedaz @ mama_isha said...

Byknye mknan!!! Best tu :-)