About

Thursday, June 28, 2012

.: haPPy 1/2 taHun HakeeM, maRa seLangkaH :.

As salam..

28.06.2012 : happy 6th month old Hakeem!
@ 1/2 tahun... ^_^









Hakeem dengan mainan-mainan..semuanya 'bekas' si abang dulu..masih elok.. adik takyah beli mainan baru..ngee~

beberapa hari sebelum usianya 6 bulan..
Hakeem sudah mara selangkah lagi..
Hakeem sudah boleh mengengsot !

tapi... sikit..sikit..belum laju lagi..kadang2 tak reti nak budget tangan dia tu..
tersepit bawah perut..hee~

apapun..
1 progress yang dinanti!
lepas ni kena lebih beware..
tak boleh tinggal dia keseorangan..
nanti kemana2 jer di terjahnya..
siap sedia si mama, Hakeem ada tugas baru..mengemop lantai  & mengutip sampah kecil2 ! =P

lagi cerita pasal Hakeem?
-sudah time to makan! yeaa.. mama buatkan bubur nasi eh..this weekend kita mula eh Hakeem..tunggu cuti la..biar mama sendiri yang rasmi suapkan bubur untuk Hakeem..hee~
-sudah mula berpuree (testing kasi, nampak ok je dia makan)
-manja, bulat, comel, lebih serius di mata mama
-suka meloncat2..
-suka tersengih tanpa suara bila teruja bila di agah
-sesekali gelak besar juga .. sesekali jer..herm..
-bila membebel, makin besar suaranya.. ^_^
-tak banyak ragam..bila mengantuk sangat, senang je tidurkan dia..Alhamdulillah..
-sudah pandai merajuk bila orang rampas sesuatu yang dipegangnya..
-pandai memegang dan mengambil sesuatu..
-makin pandai bermain-main sendiri..tapi tak boleh lama2 sangat..hee, dia boring nanti..
-pandai memegang botol susu sendiri..ooh makin sonang mak..hehe~

.......herm..lagi dan lagi..
tak terfikir dah.. yang pasti..
perkembangan yang baik..walaupun.. berbanding abang, si abang lagi advance progress nya dulu..

dari segi fizikal..
Hakeem di golongan yang sederhana, kalau ikut graf dalam buku checkup dia tu..
Hakeem berkembang dengan normal..tapi dia di aras, bawah paras sederhana..
berbanding si abang di aras lebih tinggi paras sederhana..
senang cerita , adik pendek sket dan kecik molek sket..hehe~

apapun..mama sayang kamo berdua...muaah3x.. ^_^

membesar dengan sihat ye sayang....!

17 comments:

Iela Fazielah said...

allahamdulillah..dah stat mkn dah semua... pastu dah leh mengesot! progress yg dinantikan.... xsabar nak tunggu imran ke 6 bln jugak..hehe

eima said...

pipi yg bolat ... wahh kejap je kan 6 bulan ....beza anak kite cuma 3 bulan je .... masuk sekolah sama² ye ... hehe

Sidratul Muntaha said...

alolololololo!
chomeynya...

wan sujaihah said...

setaiap anak ade kelebihan masing...yang penting mama tetap heppy kak ek :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy 1/2 month Hakeem...cepat jer masa berlalu..sedar tak sedar dah boleh mamam dah Hakeem.. :)
Moga membesar dengan sihat & kuat bagai juara..~

~Siti Hajar~ said...

siap sedia yer mama, pasni Hakeem nk tlg mama kemas rumah...hehe

ABg Long pun xleh bsenang2 dah, adik hakeem akan selalu kaco...haha

ADEEYA said...

Heheh makin besar dahh... :D bila lah nak jalan2 nii :D hehe

::NureeN:: said...

comel... x sabar nk tgu emir besar mcm hakeem...

ieedaz @ mama_isha said...

ala tomey nyer dier..!
moga hakeem sentiasa sehat yer..

|| NaFiRaa || said...

tomeynye hakeem.. geramm!
dah pandai main sendirik dah.. sekejap jek masa berlalukan~

Imah Dinor said...

mmg hakeem nmpk agresif sikit dr arif..xpe janji suma anak2 buah ibu sihat n cergas selalu..tunggu ada baby girl nak kuar nnt...he....:)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

rasa teruja pulak...pejam celik dah 6 bulan kejap je...

rATu kEBaYA said...

amboi.. dah mara selangkah.. membesar dengan jayanya ye..

Fieza79 said...

hakeem dh ckup 6 bln ye eina...dh blh mengensot nti ntah ke mana2 di terjah nya..tk sedar hilang tgk2 bwh meja hehee...

owhh hakeem dh mula nk di kasi mkn...membubur la pulak setiap pg kan eina...cayokk kita ibu yg rajin..haha!

Ena said...

dah mcm 2 dah kebolehan dak hakeem yeh.. dah makin besar dah.. :)

ct rahani said...

alololo bulatnya mata dia.. geram..

ch@ said...

alhamdulillah, membesar dgn sihat hakeem. hakeem ni ikut mamala, slow and steady. cool aja. alamak, kena cari gegirl la nk pdnkan dgn hakeem. hehee.