About

Thursday, June 21, 2012

.: ceRita KenduRi kaHwin PakSu @ KeDah :.

As salam..

sambung dari n3 pagi tadi..
majlis kenduri kahwin adik mama nan sorang..a.k.a paksu arif&akeem..

pada : 3hb Jun 2012

tak banyak piccas, photoG sama bz's + ada photoG bertauliah dari sana, so..kita ambil mana yang sempat jerlah..

snap2..di hari majlis~
Mempelai sudah sampai.. harap maklum, bukan paluan kompang yang mengiringi..tapi 'Selawat ke atas Nabi'.. orang sana mesti pelik.. itu cara di sini..

di sambut oleh adik beradik dan sanak saudara pihak lelaki~ family mamalah tu..hehe~

sempoi..hehe~

kakak sulong mama..kak nyah...berbaju purple tengah bersalam (pic atas)..pic bawah..mak mama berbaju purple..menyambut tetamu yang hadir~ nampak si kenit Hakeem?

Hakeem tak pandang la pulak..dia pun jadi penyambut tamu.. umur baya gini tak kisah duduk dengan orang dia tak kenal pun..ok jer...

masuk rumah terus bersila...yee...makan beradab bersila ye puan2..hehe,, sempoi sangat, pelamin pun tak buat.. takpelah kan, dah meriah belah pompuan, belah lelaki, simple2 dah la.. ^_^

candid..tetamu sebelah pompuan yang lain2 pun makan berhidang dalam rumah jer..^_^.. lain tempat lain adatnya..
itu jer sempat di snap wajah2 pengantin..
sebelum rombongan pengantin perempuan berangkat balik ke KL, sempat abadikan kenangan depan rumah
tapi camera dari sana jerlah..
dari sini tak sempat..
bz's si photoG...huu~
tunggu foto2 cantik dari sana jerlah nanti..
dah siap belum ntah..

lagi snap2 pic akhir2 majlis..
budak2 pun take part dalam kerja kahwin ni..diorang part basuh pinggan//rajin kan...

arif yang menyibuk sama..alahai..
Mana sepupunya ijat anaknya dinor's family?
ijat demam lorr, sian dia..kalau tak sama sibuk la dia macam arif..
ijat berehat kat rumah atok sebelah ayahnya time ni..

candid ~dari kiri - siabahnye arif&akeem ,  BIL no.2, sepupu mama abang Nan, BIL no.4 dan anak buah ~ lepak2 petang hari depan rumah setelah selesai majlis...
Sekian, selesai cerita majlis kenduri kahwin adik mama nan seorang..
tiada lagi majlis macam ni akan berlangsung, melainkan menanti majlis anak2 buah la pulak lepas ni..
ramai dah anak2 dara dan anak2 teruna anak2 buah mama ni..hehe~

Terima kasih sudi membaca~



13 comments:

ADEEYA said...

Rajin ariff tolong hehehe

Hanis Azla said...

nampak meriah sgt kenduri kendara di kampung.. betullah lain tempat lain caranya.. tp setiap tmpt puya keistimewaannya yg tersendiri..

Gieyana said...

side lelaki kalau kt area Kedah slalunya biada jer kn..sm mcm aku kawin ritu..side hb mmg x buat pelamin bagai pon.:-)

meriah kenduri Pak su..selamat pengantin baru utk diaorg..:-)

Salina@IbuAqil said...

Semoga berbahagia sampai ke Syurga..
Amin!!!
Amboi rajin nya abg long.. ;D

~Siti Hajar~ said...

sebelah lelaki mmg sllu simple je, tp yg bestnyer kenduri kat kg sbb gotong royong kan, semua kerjasma klu dok taman ni semuanyer katering, tgk2 semua dah siap, tuan rmh rileks je...

Mmg cantik tema purple, baju eina pun cantik, polkodot gitu..

Slmt Pengantin Baru utk Paksu & Maksu

Nad @ MamaZN said...

pasni kak eina tggu kenduri sambut menantu la, hikhikhik =p

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

ooo ni yg last ye...yela kan..pasni tunggu anak2 buah la plak..tapi biler la tu kann ehhehehe

::NureeN:: said...

cantik clr purple tue, lembut.. amboi rajin tol abg long yerr

ieedaz @ mama_isha said...

1st time tgk makan beradab bersila..menarik gak kan...

ieda said...

memang meriahhh kalau kenduri di kg nie , paling best bila dpt jumpe sedara mara kan dik ..

amboi2 .. along memang rajin ;)

Izan Ishak said...

comel pulak dua beradik ni main combat2 bawah meja ye. adik plak muka slumber je... rambut pacak2 yg tak tahan tu!

Izan Ishak said...

bila tgk kenduri paksu arif ni teringat balik masa izan dulu2. sama jugalah bila ke johor (sambut menantu) kami pun makan bersila je... teringat memori daun pisang... hehe...

Zie said...

tahniah pada paksu.. zie nampak gambar balai... org kg sana ada lgi yer balai... kg zie dah tak dak dah balai... zaman kakak dan abg2 jer ada balai masa kenduri