About

Monday, June 25, 2012

.: AmbiL peLuaNg berpiCniC :.

As salam..

cerita masih berlingkar aktiviti masa balik kampung cuti sekolah yang lalu..
sehabis majlis kenduri kahwin adik mama..
keesokan harinya..
ambil peluang.. berpicnic beramai2..

but sudah tidak lengkap adik beradik mama..
kakak no.2 dan no.4 dah balik rumah masing2 pagi tu..
tinggal lagi 3 family + pasangan pengantin baru + mak..

lokasi tak lain tak bukan..LATA MENGKUANG !
dekat jer dengan rumah mak....yeaaa !

pergi dah tengahari..selepas dah siap urusan di rumah..
tapau makanan apa yang ada je..
tak sempat nak berBBQ ke apa ke..huu~

takpelah janji dapat main air...
utk arif....janji dapat main pasirrr... suka tak terkata ^_^

oooh piccas adalah sangat banyakkk//ngee~

layan.. seronok pergi beramai2..lalala..

sampai2 je makan dolu..lapar loor.. dah lewat..

lauk pauk kenduri je..ngeh2x.. + sup tulang...mabeles!

port tak berapa menarik..cuti sekolah kan..ramai dah orang ambik port best.. herm..layan jerlah.. pic atas, mama n tok kedah bersama pengantik baru ^_^.. pic bawah, anak2 buah mama...
eh pic ulangan la pulak..ngeh2x.. =P


lagi wajah mereka.. suka masing2 dapat berendam..
satu2nya pic abang long & sepupunya abang daniel, takmo bergmbar dia..mau main pasir sajooor...panas tu..



aktiviti si boboiboy...carik ikan..ngee..

si adik yang dah pandai teruja jumpa air..suka dia dapat berendam...sejukkk la dikkk...cian dier..

abah juge mau interframe..



best ye dikkk?!

upps..tok buat apa tu..hehe..candid~

kakak2 mama (no.1 dan no.3)...seronok dapat jumpa kakak2ku semua... susah sangat nak berkumpul macam ni sekali semua..harap2 ada kesempatan lagi...

Selesai cerita aktiviti di kampung..

kesempatan berjumpa dan berkumpul dengan adik-beradik sangat2 lah menyeronokkan..
bila dah berkeluarga..masing-masing ada urusan dan tugas masing2..

bila ada majlis dan perkara penting baru peluang macam ni boleh dirasa..
harap2 peluang akan datang lagi..
raya nanti ke..Insyaallah...

p/s seronok family ramai kan..bila berkumpul meriah.. eh family mama takla ramai sangat..6 orang jer.. tapi bila semua berkumpul + ipar2 + anak2 buah.. memang meriah giler...hehe~

14 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

lepas kenduri....pastu join mandi kolam..ingat masa kenduri kakak kita ari true pun sama.....pas kenduri esoknya mandi sungai..hahahaha

MamaYatie said...

bestnya piknik..kita org balik perak jer dpt berpiknik...tu pun bukan proper piknik...

rambut hakeem dah pjg w/pun halus jer..:)

Mamamya said...

alahai...syoknya tgk iena picnic,lia dah lama x picnic mcm ni..aritu balik kampung ada juga plan nak buat BBQ kat tepi laut...tp sygnya x jd plak...

shark said...

syoknya berkelah :)
seriuss menenangkan jiwa :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..meriah..
tak sabar ni nk balik kg piknik ramai2 mcm ni.. ~

~Siti Hajar~ said...

bestnyer bkumpul ramai2, tok kedah la best xpyh buat apa2 sbb anak2 ramai dah pakat buat...hehe

Km yg 4 beradik ni pun dh riuh rendah, tmbh eina 6 beradik, anak2 buah dah besar2 lak tu, bestnyer...

Nadiah Sidek said...

seronok aktiviti macam ni

Nad @ MamaZN said...

tak sejuk ke hakeem..? =p

ramai la tu 6 org..
saya ni ber3 jek

|| NaFiRaa || said...

sonoknye dapat gi piknik ramai2 cam tuh..meriah~

Imah Dinor said...

wah bestnya...rugi xjoin ni....

ieedaz @ mama_isha said...

sesekali picnic seronok kan..lamanye tak gi picnic, teringin plah bile tgk pic2 ni..:)

Gieyana said...

Picnic mmg best..plg suka tau..:-)p

LYAfrina said...

eronok kumpul ramai2 gini dgn family.. dh lama sgt x mkn ramai2 gini.meriahkan

Zie said...

singah salma kenal
syok berkumpul ramai2.. latar mengkuang kat mana mcm pernh dgr ..