About

Wednesday, May 9, 2012

.: WW : peRLindunGan juGa siMpanaN :.

As salam..

Insuran buat anak2..
juga sebagai simpanan buat mereka...

Arif - setelah usia jejak 7 bln lebih mula ambil
Hakeem - seawal usia 2 bulan..

Sorang tolak akaun mama
Sorang tolak akaun abah..

kalau mama dah tak kerja?
si abah... teruskan la ye..
^_^

p/s anak 2 boleh lagi, kalau anak dah 4,5,6 ?..hehe..tak sampai kot..dah tua =P

14 comments:

MrS. F!zA said...

darwisy tolak akaun papa..nmpk gaya si adik nti kena mama plk kot..baru adil kn..hahaha

~Siti Hajar~ said...

Pelindungan insuran mmg penting zaman skrg ni, kira wajib ada la, bgs bt dr awal2, simpanan utk masa depan jgk tu...

Izan Ishak said...

alhamdulillah... untuk jaminan masa depan anak2 kan. baguslah eina ni...

kami pun skrg cuma ada dgn company en hubby aje. kalau sdn bhd cuma buat simpanan asb utk anak2...

Iela Fazielah said...

owh..bagusla...ina citer la sikit pelan yg ina ambil.ke bag link ke...anak2 ila sorang pun xde insurans..thn ni br nak stat amik..tp xtau nak pilih yg mana...tp duit simpanan diaorg byk la....

@e_da said...

anak sy pun ada kad ni.. alhamdulillah tiap kali sakit mmg tercover dgn selesa... moga ada rezki anak2 kita...

ct rahani said...

bagus utk masa depan diorg jugakkan kak.. sy pun lum amik lg utk anak2..

Fieza79 said...

bagus kan utk perlindungan anak2 kan eina..

baru perasan header baru eina... fieza tk tuka2 lg pun header..masa tk mengizin kan..huu

Imah Dinor said...

baguih2....

Nad @ MamaZakwan said...

jaminan utk masa depan ^_^

shark said...

salam kenal dari saya :)

|| NaFiRaa || said...

pelaburan yang sgt baik tuh ieyna.. zura pon ade hajat jugak nak buat cam tuh.. harap2 termakbul lah~

Masya said...

bercadang juga nak buat medical untuk anak dan diri sendiri... mudah² terlaksana...

MamaYatie said...

buat masa ni anak2 kami pun blum ada polisi utk saving & education..kami pakai yg family plan utk medical ajer..insyaallah mmg nak beli jugak prudential ni bila cukup budget...skrg tak cukup lagi...huhuhu

wan nurul hezrina said...

samalah mcm sofia n merah.keduanyapun ins prudential..tuk simpanan jugak nnt.