Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Tuesday, May 8, 2012

.: suaTu maLam aBah meMasaK :.


As salam..

stok piccas terlalu lama sudah..
(gara2 tak sempat nak edit pic terkini)
publish je gambar yang ada dalam draft n3 ni..hee~

masakan abah kurang lebih 2minggu sebelum mama bersalinkan hakeem =P
see...dah lama kan, skrg hakeem dah 4 bulan! ^_^
dimakan begitu saja tanpa nasi..sup sayur cara si abah & ayam goreng tepung (ala2 kfc laa...sedap woo.. =P)

p/s perkembangan anak2..keduanya sihat walafiat..
bertambah sihat sebab duduk dengan Mak ucunye di rumah..(Insyaallah sampai hujung tahun mak ucunye jaga kalau tiada aral melintang..lega...)
si abang makin bulat muka..si adik?..jangan ditanya..memang makin bulat muka dia...
adik minum susu je..belum makan lagi ye..sabar... 2 bulannnnnn je lagi..

tapi si adik dah pandai, tengok orang makan, dia yang ketap2 bibir, lidah.. terliur la tuh..cian.. belum time la dikkk... hee~

15 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

terbaeeek la abah hakeem n haidar ni.!
mabeles, mabeles!!!!!!

abah alya pun suke masak, ummi sgt suke tauuuu.. =)
masa tulah leh goyang kaki sket.. heheh,
tp pastu.. berkubang la kena simpan dapur.. die pandai masak, tp simpan tak.. ;-p

Che Rosliza Che mat said...

rajinnya abah masak hehehehe

mama rifQy said...

hakeem dh start nak makan2 tuh!hehehhehe

Izan Ishak said...

wahhh.. abah mmg terer masak! tgk pun dah terliur2...

alhamdulillah... tak pening2 fikir pasal pengasuh sampai hujung thn ni ye eina...untung ada mak ucu yg sangat baik hati.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

rasanya budak yg minum susu formula..dah leh kenalkan solid food seaawal 5 bulan..if dia kecap2 tanda dia dah ready nak makan..leh kenalkan puree buah2 dulu..then bubur blend halus tanpa lauk

MamaYatie said...

pandai la tu cik abg ina masak...
mula tengok ingatkan gulai ayam, rupanya ayam goreng..mantop!

eima said...

sia akeem kan ... alisha dulu ima bg jg die kemam nasi ke ..pepe je la bg die rasa ... sbb kesian

Fieza79 said...

pndai abah nya memasak..hehee..

hakeem dh terliur ehh..lg 2 bulan..si mama menyuap la plk...

Imah Dinor said...

btuah mamaliena ni...dpt suami misthali..rajin msk n rajin tolong krj2 rmh...tp ibu pun bsyukur dpt suami yg xcerewet n senang nak mntk tlong apa2 tuk kuaga sndr n kuaga mentua....sbg kakak rasa tumpang bahagia bila tgk adik2 hidup selesa dan bahagia....

|| NaFiRaa || said...

mak ucu dorang handle 2 anak ke?? bagusnye mak ucu dorang.. :)

LYAfrina said...

wah..sweetnyer.. bkn sng nk mkn msakan si suami kan

~aSHa~ said...

cian adik kan....nak jer apa org makan....nak bagi kang..takut tercekik.tak sesuai tuk baby

ct rahani said...

Alhamdulillah mak ucu diorg leh jaga smpai hujung tahun.. byk masa leh carik pengasuh yg betul2.. hakeem dh makan nti lg la tembamkan.. mesti makin comel.. :)

wan nurul hezrina said...

sofiapun mcmtu.suka sangat makan..nnt hakeem bertambah bolat

Masya said...

so sweett rasa mcm dihargaikan..

Related Posts with Thumbnails