About

Friday, May 18, 2012

.: keNapa haTi seNtiaSa di Rumah ?:.

As salam..

jawapannya mudah saja..
sebab ada dua buah hati pengarang jantung kat rumah nun..

rindu mereka setiap hari..
setiap ketika..

indahnya kalau hari2 dapat bergelumang dengan mereka..
semakin hari semakin membuak2 perasaan ni..
sabar..sabar... belum masanya..
 sampai masa..

jadilah suri rumah tangga sepenuh masa
waktu tu, sure terkenang dan rindu pula waktu bekerjaya..ngee~

lumrah~

apapun mama rindu mereka...

akeem.. 4 bulan lebih ketika ini~

model topi baru hadiah dari mak ucu~ uik posing dalam bilik persalinan jer..nge~

abang long yang sentiasa menguji..tapi berpada2 dah sekarang...ok jer~ dah 3 tahun 2 bulan si abang~

budak ni susah nak gosok gigi, tapi nasib la kurang makan gula2..gigi masih utuh walau nampak kekuningan..nngee~

saja snap si abang yang menangis =P -pic taken time OTW balik dari Johor ari tu.. ^_^
cerita mama:
Emosi sangat2 mudah tersentuh sejak 2 menjak ni..
hinggakan mama terasa pelik..kenapa tooo emosional..tak dpt kawal sesekali..
(tambah bila emosi ni terbawak ke tempat kerja..huu~ parah )
bila rujuk doktor..

herm... rupanya kesan dari ubat yang mama ambil..
ubat apa?
ibu2 tau la kan..ubat apa..selepas bersalin ni..^_^
sebelum ni dok risau effectnya kepada berat badan..
rupanya ada jugak side effect kepada emosi..
doktor cakap kena bagi masa sebulan dua tuk ubat tu serasikan dengan diri kita..
so... sabar jerlah..(ingat nak tukar ubat ke..).
effect lain.. mudah mengantuk =P
kpd berat badan ..rasanya tak..sebab boleh je manahan diri dari makan waktu malam sekarang ni..

p/s Selamat berhujung minggu..banyak urusan nak settlekan minggu ni.. next week 'hari besar' bagi adik mama.. =P

15 comments:

Nad @ MamaZakwanNayli said...

oo, akak amik pil perancang ek?
emm, takpela , slow2 sket kot baru efeknye kurang

nape abang long nanges tu, huhu!

rindunya kat dua2 budak bujang ni..

hepi wiken kak!

eima said...

amik perancang ke ?? aku tak penah amik ...sbb rasa cam syg je nk bg bdn terima hormon yg bukan dr dr sendiri .... tp prasaan takut setiap bulan bila sampai due tak tiba ..tiba sentiasa ada ...hehehe

Gieyana said...

comeyyy! Cepat ms belalu kan...:-)
of coz me pon sm..sur teringatkan si znak kt school n umahbb sitter..:-)

~Siti Hajar~ said...

Mmg pun kita ibu2 ni hati sntiasa di rumah, klu blh nk dok rmh aje...tp cam eina kata tulah...'apakan daya'...huhu

Hr besar pak ucu yer, jgn lupa jemput kite tau!...hehe...xmalu..

Iela Fazielah said...

ila lom keje lg ni..agaknyer dah keje nnt jd mcm ina..asyik ingat anak je..

|| NaFiRaa || said...

zura pon selalu terkenangkan anak2.. syoknye kalo dapat jaga dorang kan.. membesar depan mata.. tapi nak wat cam ner..huhuhu

Aleyn said...

Gitu side effect dia...saya x pernah amik ubat apa2 lepas bersalin...hik hik..ubat pantang tu jer lah

ADEEYA said...

Lama tak tengok ayepp hehe :) makin besar dah :) hehe

perjalanan hidup seorang wanita said...

alaa..kak cik x dpt g pun kndri pak su..
x dpt la nk tgk bby akem n bkal mak su..:(
akem n ayep sgt cumil oo..geram2!!huhu

LYAfrina said...

ermm..btl tu eina..sama la dgn lya..kdg2 tsyum sorang2 tringat telatah si anak ni.. tiba2 rindu mbuak-buak..trus buka folder pic dia.. lps tu trus kol n borak2 dgn dia.. lepas rasa..bila blik kerja msti peluk kuat2.. dulu sbnar bgelar ibu mmg x paham dgn perasaan seorg ibu..skarang bila dh lalui nya..perasaan tu ckp indah..

lya gna iucd je eina.. 3 thn sekali tuko

rafaliah said...

As-Salam perkenalan..:-)

Izan Ishak said...

ohhh...baru tau ada side effect dari segi emosi. sbb dulu2 masa izan amik mmg badan cam dipam2... tu yg dah malas nak amik tu.

siannya abg long...nangis napa tu?

wan nurul hezrina said...

nurulpun amik noriday..sebulan lepas nurul mcm sangat2 tensi...n kesihatan mmg teruk.mmg faktor ubat tapi semua org tak sama.start nurul takleh tido mlm.pastu bila tak cukup tido masuk angin yang sangat dasyat sampai muntah2.ku ingat preggy lagi...huhu rupanya mmg kesan ubat n terlalu tertekan..padahal bukan adapun bnda nak stress sangat

ch@ said...

comelnyaaaa. hakeem dan abg arif. kalau kita lupa gosok gigi auni, kita gosok dgn towel je. hahaaa. kadang2 auni yg ingat dia hendak gosok gigi.

ct rahani said...

pil perancang ye kak.. sy penah jugak amik lepas bersalinkan aqeef.. tapi hari2 asyik sakit kepala.. tukar pil pun sama.. last2 merancang sendiri smpai la skrg.. time aidil dulu pun sama.. x leh makan pil..