Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Monday, May 21, 2012

.: Kek uNtuk siApA? :.

As salam..

Kek untuk siapa ye?
birthday siapa ye?

takde tertulis nama siapa2..
takde tertulis apa2 pun kat atas kek tu..
maknanya..
kek sesaja jelah beli..

perasan tak patung comel mickey mouse tu?
kalau ada yang perasan..
patung yang sama terletak atas kek semasa birthday abang long arif dulu..
still simpan dengan baik..

apa halnye beli kek?
permintaan si abang long...
jalan2 kt Giant dekat rumah..
nampak kek ni..
dia request nak..
katanya..nak 'kek hepi beday'..
layankan jer..
huu~
balik rumah..
mencari patung mickey dia tu..
diletakkan atas kek, then nyanyi2 lagu happy birthday to you sambil sengih2..
alahai abang long..besday kamo baru je lepas..

kek ni boleh laa... RM10..
sedap jugak di tekak mama..

kisahnye..
beberapa hari sebelum tu..
dia request suruh mama buatkan kek..
sambil tunjuk2 oven..
aduyai abang long.. oven dah musnah lah..
oven tu dah jadi hiasan je..
(lagi pula, mamamu tidaklah begitu arif bab buat2 kek ni =P)

janji mama, nanti mama buat, bila dah beli barang2 ye..
sedang elok, bila dah ke Giant, nampak dia pada kek coklat tu..
teruslah dia berkenan suruh belikan..

p/s si abang long dah besar, dah pandai request suruh mama masak..huu~ si mama berniat nak cuba buat apam polkadot, buat bentuk angry bird ke, arif sukaa (pernah belikan utk dia)...tapi belajarnya idak ler lagi..camno tu ? =P

14 comments:

Izan Ishak said...

pandai dah abg long mintak kek kat mama ye...kalau kek coklat macam ni, kejap je lah abis kat umah ni...

eima said...

kak niat aku slalu tinggal haparan je .. hahah tak penah terbuat ...resepi dah ade ...kekekeke

wan nurul hezrina said...

ooo abang long suka makan kek ek=)

@e_da said...

sedapnya kek abg long.. terliur untie... suka kan kalau anak nak makan...

ch@ said...

oh abang long teringin ya. aunty cha pun selalu je teringin, nnt uncle selalu tanya aunty hendak mkn apa then dia belikan.

sesekali penuhi permintaan dia seronokkan kak? nmpk arif suka sangat.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

aripp.bilang sama mama kamu gini.."buat kek cam makan kacang je mama...sonang!" ahahahah larikkkk

ieda said...

sedapnya kek.bak sikit abang long

Imah Dinor said...

abang long kita tunggu mkn kek kawin paksu plak ye....

Gieyana said...

haiizzz...lebih kurang anak dara aq jer nie..slalu mintakek hepi birthday to u..tp slalunya beli satu slice jer..:-)

ct rahani said...

biasa la kak.. anak dh semakin ebsar macam2 la permintaanya kan.. sbgai ibu kita pun x sampai hati nak menolak. sedaya upaya cuba tunaikan.. :)

Nad @ MamaZakwanNayli said...

marilah kita sama2 blaja wat apam pokedot tu, hehehe
saya pun ada pasang niat jugak nak blaja buat..
niat je la..usaha blum lagi, huhu!

bukan akak penah buat kek coklat ke sblm ni? btk bear kan?

ADEEYA said...

hehe :D ariff

nieda said...

3 tahun mestilah pandai minta... Makin bijak

Masya said...

anak8 bile dah besar memang banyak cakap.. panjang akalnya.. banyak permintaannya.. samelah dgn anak saya pun huhuhuhu....

Related Posts with Thumbnails