Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Tuesday, May 15, 2012

.: 15 Mei daTang laGi.. 7 tahUn aLhamDuLiLLah :.

As salam..

15 mei 2012...
Alhamdulillah genap 7 tahun mencari rezki di sini..
kalau buat loan beli kereta, dah nak habis dah ni..hee~

memang tak terasa cepatnya masa berlalu~
daripada rasa goyah dan was2 dan bertekad suatu ketika dulu..
akhirnya..bertahan jua..

ini adalah tempat ke2 dan mungkin yang terakhir..
(dah pindah nilai, tak mau kerja dah niatnya..huu~ tapi taktau la nanti kan, kot ekonomi tak mengizinkan kenalah cari kerja jugak..huu~)

nak celoteh panjang masa tak berapa mengizinkan..
ini pun sedang berlanding atas katil bersama hakeem..
dia tak tidur lagi loor..
dah tidur di buai tadi, bangun menyusu..terus mata bolat pulak..huu~
(eh ni n3 autopublish, draft malam tadi ^_^)

so, apapun kerja anda, bersyukur dan hargailah..
sekurang2nya anda bukan penganggur ..
sekurang2nya anda tahu anda mendapat rezki dari sumber yang Halal..

takde motif, saja tempek pic lama..see hitam putih kan..hehe~ time belum kawen maa~
p/s makin bertambah tahun, makin kurang semangatnya..kenapa ya?..huu~

19 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

sy pon nakmasuk tahun ke-7 di uitm..
apa2 pon tempat kerja mmg salah satu tempat yg buat kita lebih matang kan..sbb jumpa mcm2 org..mcm2 kwn..

ape2 pon..caiyok2..ermm sy pon nak benti keje gak la ..wakakakka

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

dimana2 pun ada rezeki untuk masing2, selagi kita rasa selesa & seronok bekerja disitu, maka perjuangan perlu diteruskan...kena berani & bersedia sekiranya ingin melihat dunia luar yang jauh lebey mencabar....cayok2

Masya said...

alhamdulillah.... rezeki bekerja dah 7 tahun yer kat situ....

kalau berhenti... dok rumah menjahitlah pulak.. boleh jaga anak.. ade jugak sumber pendapatan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah Eina..lama juga tu..chayok2.. ^^

p/s:Eina..ttg header tu...lily boleh buat..header tu lily buat guna photoshop..tapi buat masa ni tak dapat..koz minggu lalu hubby format PC ni koz ada virus...apa2 application tak install lagi termasuk photoshop..nanti bila hubby dah install lily bagitau ye..sorry erk Eina...

Izan Ishak said...

pejam celik dah 7 thn ye eina...lama juga tu kan. alhamdulillah eina. izan doakan eina terus sukses dalam kerjaya dan bahagia di samping family tersayang ye.

wan nurul hezrina said...

alhamdulillah kalau rezeki anak2 insyaallah mampu bertahan.mcm nurul kat putrajayanie sama lah jugak=)

nurul dah email kay.nak pm nurul bleh jugak=)nurul buka dah email.

mamaRIFQY said...

wah 7 tahun..na pon same 7 tahun..1st keje and last kot..malas nak tukar2 keje

amy said...

tu la kan has...lagi sesuai kite duduk umah je...kerja dari rumah..itulah has lagi anak2..best kalau kita selalu dengan dorang...:)...

MamaYatie said...

wah..lama tur...saya takat ni rekod baru 6thn..1st job...ni 2nd job dah 3 1/2 thn...tak tau la lama mana leh tahan...huhu

ieda said...

kejap je masa berlalu kan
sedar2 dah 7 tahun .. ;)
akk nie dah 12 tahun diikk
tua disini je ekekek ;)

Rai said...

tahniah..lama bertahan ya.. biasanya org bertahan kerja kat satu satu tempat tu bukan sebab gaji ke apa..tapi sbb environment dan jugak bos kan..saya pun dah agak lama kerja kat company ni.. malas nak tukar2 keja..hehe..

ct rahani said...

lama kak tujuh tahun.. sy pun mampu bertahan kt company lama dulu 6 tahun jer.. kt sini x tahu la brp lama.. pe2 pun syukur masih ader keje & yg penting rezekinya halal..

maslin said...

tahniah...7 thn, ms yg lm... kurang bersemangat sbb mama dah expert ngn bidang keje mama kot...myb x jmp lg keje yg lbh mcabar...klu dh jmp mesti lbh bsemangah...hehe

Fieza79 said...

bosan jgk kan kalo dh terlalu lama...kalo makin ada kebaikan tkpe ni tidak makin serabut gaya nya huhuu..fieza pun dh 11 thn ni...huu redha..

|| NaFiRaa || said...

kadang2 zura pon terpikir nak berhenti keje.. pastu jaga anak.. tapi..nampaknye belom waktunye lagi..:)

~Siti Hajar~ said...

Btl tu eina, syukur dgn rezeki yg kita ada skrg ni, sy dah keja cni 10 thn lbh, mcm2 onak & duri telah diharungi, klu nk tukar keja klu dpt gomen je, klu x berenti jd surirumah jelah...

Gieyana said...

Aku pon lama gak kt tpt keja aku...dh 9 thn ko..:-)

nieda said...

semoga terus sukses, ,sejak dpt humaira ni benti kerja duk umah je, rasa best dpt jaga anak sendiri

Imah Dinor said...

lama tu....janji rezeki btambah n dpt ringankn beban cik somi...

Related Posts with Thumbnails