About

Tuesday, April 17, 2012

.: Samb. : ceRita ke PD - teNgok TenteRa :.

As salam..

lebih kepada sambungan menempek gambar sebenarnya..
snap by si abah banyaknye..
layan...
seumur hidup, pertama kali tengok perbarisan tentera seramai gini..
meriah~

bila tengok tentera berkumpul seramai ni..
rasa berdebar semacam jer.. macam nak perang..ngee~ =P



salah sorangnya..my anak buah la.. Firdaus..nanti2 interframe..^_^
cian anak mama, kepanasan tu..tapi takde la berpeel sangat..layan jer dia..
candid dr kejauhan~
kakakku selepas berlaku insiden mencemaskan padanya ..huu~ sedey.. kesian dia
candid tapi pak ucu perasan..hee~
ceria dalam sedu (kakak mama la..hee..)
letupan besar berlaku secara tiba2...mmg tersentap jantung..hu~ then, keluar asap bewarna tu.. ^_^
Good boy!

dah habis kawad..mau jumpa anak buah..
gurau senda sepupu2.. ^_^


Yang dirai.. Firdaus!
sebelum balik bergambar kenangan.. Firdaus dulunya putih..sekarang..hee~ gelap sudah ^_^
    Arif Haidar tak ready ^_^
anak abah~
Sekian..Memori di Port Dickson~

Next - sempat singgah pantai PD..lalala..


9 comments:

azzey said...

pengalaman baru kan..:)

Imah Dinor said...

ha..ha.ada gak pic candid aku....xpenah bgambo time preggy lg..masih xnmpk sgt perut yg biyot ni...

LYAfrina said...

huhu..sgt2 meriah... mesti arif suka tgk askar2 tu bkawat kan..

letupan tu y x dirancang or letupan utk psembahan?

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bukan main seronok anak bujang kak ina tu ek...

~Siti Hajar~ said...

Tgk pic2 eina ni mengimbau kembali kenangan time hubby tamat TLDM dulu, gitu la rupanyer, km bsesak2 pun gitu la dgn anak kecik (ms tu Dalia xblh jln lg, Danies pun xde lg..hehe

MamaYatie said...

rasa pernah sampai kem ni..tumpang solat kat masjid tepi kem tur lepas piknik kat pd..

seronok alif kan..anak2 saya pun suka tengok org berkawad

p/s: apa jadi ngan kakak eina tur??

Izan Ishak said...

bestnya tgk askar berbaris ramai2 camtu. arif mesti excited tu kan...

kalau izan sure dah terkejut dgr letupan yg kuat tu!

Gieyana said...

Bestnya...meriah...we all ritu tgk perbarisan polis..adik ipar graduate kt pulapol...

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak...

along awe tamat latihan polis tahun lepas awe xdapt nak tgk sebab ada exam :(